فرستادگان ترامپ به خانواده‌های زندانیان اسرائیلی: امیدواریم ظرف ۲ روز آینده اتفاق بیفتد

رسانه‌های عبری نوشتند: فرستادگان آمریکا «خوش‌بینی محتاطانه» را در میان خانواده‌های زندانیان اعلام کردند.

به گزارش خبرآنی، دو فرستاده «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه به خانواده‌های اسرای اسرائیلی در غزه از امیدشان برای «تحولات در دو روز آینده» اطلاع دادند. 

این امر احساس انتظار و سردرگمی را در اراضی اشغالی تشدید کرد، به ویژه پس از آنکه «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم از اشاراتی مبنی بر اعلام قریب الوقوع در مورد معامله مبادله زندانیان عقب‌نشینی کرد. 

سازمان پخش رسمی رژیم صهیونیستی گزارش داد: «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه و «آدام بوئلر»، فرستاده ویژه ترامپ در امور زندانیان و مفقودین، شامگاه دوشنبه با خانواده‌های زندانیان گفت‌وگو کردند». 

این سازمان گزارش داد که ویتکاف و بوئلر بدون ارائه جزئیات بیشتر نسبت به تحولات در دو روز آینده ابراز امیدواری کردند.

در اوایل عصر دوشنبه، اظهارات نتانیاهو سر و صدای زیادی در داخل اراضی اشغالی از جمله در میان خانواده‌های زندانیان اسرائیلی به پا کرد نتانیاهو در بیانیه کوتاهی که از تلویزیون پخش شد، گفت: آزادی اسرا اولویت اصلی ما است و من بسیار امیدوارم که بتوانیم در این مورد، اگر نه امروز، فردا چیزی را اعلام کنیم. اما او مدت کوتاهی پس از آن عقب‌نشینی کرد و در بیانیه‌ای از سوی دفترش گفت: «قصد به طور مشخص (اشاره به امروز یا فردا) نبود، بلکه تلاش‌های مداوم برای دستیابی به توافق بود.»

روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» نیز به نقل از منابع آگاه صهیونیست ناشناس نوشت: نتانیاهو قصد داشت بگوید ما سخت کار می‌کنیم و اگر امروز توافقی منعقد نشود، تسلیم نخواهیم شد. 

همین منابع مدعی شدند: «ما به حماس و ویتکاف فشار می‌آوریم و امیدواریم خبرهای خوبی به دست بیاوریم، اما نیت برای آینده نزدیک بود، نه لزوما امروز یا فردا... این فقط نوعی بیان آن بود.» 

به گزارش کانال ۷، بیانیه تلویزیونی نتانیاهو شور و شوق زیادی را در میان خانواده‌های زندانیان اسرائیلی برانگیخت و به «گال هیرش»، هماهنگ‌کننده امور زندانیان و مفقودین مراجعه کردند تا توضیح دهد. 

به گزارش شبکه ۱۲، خانواده‌های بازداشت‌شدگان در بیانیه‌ای گفتند: «احساس می‌کنیم که ما را شکنجه می‌کنند. هر اظهارنظری این‌گونه باعث می‌شود که قلب‌های شکسته ما بپرد». 

«یائیر لاپید»، رئیس مخالفان رژیم صهیونیستی در واکنش به این اظهارات گفت: «اظهارات غیرمسؤولانه نتانیاهو باعث درد شدید خانواده‌های ربوده‌شدگان و کل افکار عمومی اسرائیل می‌شود.» 

لاپید در پستی در توییتر خود افزود: نتانیاهو به جای پنهان شدن در پشت جلسات توجیهی از طرف یک فرد ناشناس در دفتر خود، باید جلوی دوربین‌ها بایستد و از خانواده‌های ربوده‌شدگان عذرخواهی کند.

در همین حال، یک مقام مصری شامگاه دوشنبه اعلام کرد که کشورش در حال انجام تماس‌های «فشار» برای نزدیک‌تر کردن طرف‌های مربوطه به منظور دستیابی به توافق بر سر آتش‌بس در نوار غزه «در اسرع وقت» است. 

این منبع از رژیم صهیونیستی و حماس خواست تا انعطاف لازم را برای دستیابی به توافق نشان دهند. 

این خبر را کانال خبری قاهره در مصر به نقل از یک منبع ناشناس، در بحبوحه مذاکرات غیررسمی در دوحه در مورد دستیابی به توافق، اعلام کرد.

این منبع گزارش داد که«هماهنگی مصر-قطر-آمریکایی در مورد مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا در غزه ادامه دارد». 

او تاکید کرد که «تماس‌های فشرده مصری برای نزدیک کردن دیدگاه‌های طرف‌های مربوطه برای بازگشت به آرامش وجود دارد».

وی خاطرنشان کرد: تماس‌ها با همه طرف‌ها در حال انجام است تا هر چه سریع‌تر به توافق برسیم. 

این منبع مصری از هر دو طرف (اسرائیل و حماس) خواست تا انعطاف لازم را برای دستیابی به توافق برای رسیدگی به بحران انسانی در نوار غزه نشان دهند. 

پیشتر روز دوشنبه یک منبع حماس به العربی الجدید گفت که این جنبش با پیشنهاد نماینده رئیس جمهور آمریکا برای آتش‌بس در غزه موافقت کرده است. 

در همین حال، وبگاه عبری زبان واللا مدعی شد که ویتکاف موافقت حماس با پیشنهاد خود را انکار کرده و تنها گفته است که «تل‌آویو آن را پذیرفته است». 

در این راستا رویترز به نقل از یک مقام فلسطینی نزدیک به جنبش گزارش داد: «این پیشنهاد که تحولی در رویکرد ویتکاف، فرستاده آمریکا به حساب می‌آید، شامل آزادی ۱۰ زندانی اسرائیلی زنده در دو دسته در ازای آتش‌بس ۷۰ روزه، عقب‌نشینی نسبی تدریجی از نوار غزه و آزادی چند صد نفر از اسیران فلسطینی از جمله تعدادی از اسرای فلسطینی با احکام طولانی و حبس ابد است.»

حماس بارها اعلام کرده است که حاضر است اسرای اسرائیلی را «در یک دسته» در ازای پایان دادن به جنگ نابودی، خروج ارتش اسرائیل از غزه و آزادی اسرای فلسطینی آزاد کند. اما نتانیاهو که تحت تعقیب عدالت بین‌المللی است، با پیشنهاد شرط جدید از جمله خلع سلاح گروه‌های فلسطینی، از این وضعیت طفره می‌رود و در حال حاضر بر اشغال مجدد غزه پافشاری می‌کند.

نتانیاهو روز پنجشنبه پس از رد درخواست حماس برای تضمین آمریکا به منظور پایان دادن به جنگ، دستور بازگشت تیم مذاکره کننده اسرائیلی از دوحه را صادر کرد.

اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و خانواده‌های زندانیان، نتانیاهو را مقصر می‌دانند که جنگ را در پاسخ به افراطی‌ترین جناح راست در دولتش برای دستیابی به منافع سیاسی شخصی خود، به‌ویژه تداوم حکومتش ادامه داده است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.