تخلف69هزارکشنده درحوزه قاچاق/سوخت‌گیری 12هزارتراکتور غیرفعال

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا رشیدیان، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حاشیه نشست اعضای ستاد که عصر امروز در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره اقدامات اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه ساماندهی و نظارت بر تولید و توزیع سوخت، گفت: در راستای مبارزه با قاچاق سوخت، یک کار مفصلی بعد از جلسه قبلی بین دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو انجام شد. هدف اصلی ما این است که کنترل و نظارت دقیقی بر ورود، تولید و توزیع سوخت داشته باشیم تا مصرف آن به درستی مدیریت شود.

وی افزود، به عنوان مثال، وقتی به یک نیروگاه سوخت اعم از گاز، مازوت یا گازوئیل تحویل می‌دهیم، باید مشخص باشد که در مقابل آن، چقدر انرژی باید به شبکه تزریق کند. با راه‌اندازی سیستم‌های نظارتی، این امکان فراهم شده که بازدهی هر نیروگاه و میزان سوخت مصرفی آن به دقت پایش شود.

همین رویکرد را در بخش‌های دیگر مانند کشاورزی، حمل‌ونقل و معادن نیز پیاده‌سازی کرده‌ایم. یعنی اگر سوختی به یک بخش تخصیص داده می‌شود، باید در مقابل آن، خروجی و تولید مشخصی وجود داشته باشد.

رشیدیان در پاسخ به این سوال که آیا این طرح به صورت آزمایشی در حال اجراست؟ گفت: بله، این طرح به صورت پایلوت در یک استان انتخاب شده و در حال اجراست تا اشکالات آن برطرف شود. پس از رفع نواقص، به صورت سراسری ابلاغ خواهد شد.

آمار دقیقی از میزان سوخت قاچاق شده وجود دارد؟

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت:  در جلسه قبل اشاره شد که روزانه بیش از 20 میلیون لیتر سوخت درگیر این چرخه است که ارزشی بالغ بر 4 میلیارد دلار در سال دارد. در یک بررسی میدانی در 5 استان، با استفاده از داده‌های دوربین‌های راهداری و جایگاه‌های سوخت، از بین 200 هزار کشنده مورد بررسی، حدود 69 هزار مورد تخلف در حوزه سوخت شناسایی شد. یعنی خودروهایی که سوخت خود را در مسیر یا جایگاهی غیر از مقصد تعیین شده مصرف کرده‌اند.

12 هزار تراکتور غیرفعال سوخت دریافت کرده بودند/حدود 3000 گلخانه بدون تولید، سوخت گرفته بودند

رشیدیان اعلام کرد، همچنین در بخش کشاورزی، در یک استان مشخص، 12 هزار تراکتور غیرفعال سوخت دریافت کرده بودند یا در حوزه گلخانه‌ها، حدود 3000 گلخانه بدون تولید، سوخت گرفته بودند. در بخش معادن نیز موارد مشابهی مشاهده شد. این یعنی اگر سوخت داده می‌شود، باید در مقابل آن، محصول و خروجی وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت، با متخلفان برخورد می‌شود.

رشیدیان در پاسخ به این سوال که در زمینه کشفیات قاچاق سوخت چه اقداماتی انجام شده است؟ گفت: از زمان تشکیل گروه ویژه برای مقابله با قاچاق سوخت، حدود 110 میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شده که بیشترین سهم در کشفیات مربوط به فراجا و سپاه بوده است. همچنین بیش از 8500 متهم در این رابطه دستگیر شده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که ما در سه ماه گذشته، همزمان با ساماندهی، بحث مبارزه مستقیم با قاچاق را نیز به شدت دنبال کرده‌ایم.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.