گزارش بی‌بی‌سی از «وضعیت وخیم غزه»

رسانه انگلیسی در گزارشی درباره وضعیت کودکان در نوار غزه با اشاره به کمبود بسیار شدید مواد غذایی و آب آشامیدنی در این منطقه تاکید کرد که «وضعیت وخیم است».

به گزارش خبرآنی، «هیچ هیجانی هنگام عبور دوربین از روی چهره‌های کودکان غزه وجود ندارد. بچه‌ها به سختی نگاه می‌کنند. چه چیزی می‌تواند کودکی را که در میان مردگان، افراد در حال مرگ یا در انتظار مرگ زندگی می‌کند، شگفت‌زده کند؟ گرسنگی آنها را از پا درآورده است.»

بی‌بی‌سی گزارش داد: آنها در صف‌ها برای جیره‌های غذایی کم یا برای هیچ غذایی منتظرند. آنها به فردی که برای بی‌بی‌سی فیلم‌برداری می‌کند، عادت کرده‌اند. دوربین شاهد گرسنگی، مرگ آنها و پیچیده شدن آرام بدن‌هایشان یا تکه‌هایی از بدنشان در کفن‌های سفیدی است که نامشان، در صورت مشخص بودن، روی آن نوشته شده است.

در طول ۱۹ ماه جنگ و اکنون، تحت حمله مجدد اسرائیل، این فیلمبردار محلی که برای حفظ امنیتش نامی از او ذکر نشده، به فریادهای دردناک بازماندگان در حیاط بیمارستان‌ها گوش داده است. تصاویر مربوط به کودکان شب و روز در ذهنش هستند. او نیز یکی از آنهاست و در همان جهنم تنگ و تاریک گرفتار شده است.

این فیلمبردار صبح روز یک‌شنبه عازم پیدا کردن «سیوار عاشور» دختر پنج ماهه‌ای شد که اندام بسیار نحیف و گریه خسته‌اش در بیمارستان ناصر در خان یونس، زمانی که اوایل این ماه تصویرش در آنجا ثبت شد، آنقدر او را تحت تأثیر قرار داد که برای همکارش در بی‌بی‌سی نوشت «چیزی در درونش شکسته است».

وزن او کمی بیش از دو کیلوگرم بود، در حالی‌که یک دختر بچه پنج ماهه باید حدود ۶ کیلوگرم یا بیشتر باشد.

او جستجوی خود را برای یافتن این دختربچه که اکنون از بیمارستان مرخص شده است، در شرایط سختی انجام می‌دهد. وی چند روز پیش طی پیامی در تشریح احوالاتش گفت: «حالم خوب نیست. همین چند وقت پیش، ارتش اسرائیل تخلیه بیشتر مناطق خان یونس را اعلام کرد. ما نمی‌دانیم چه کار کنیم، هیچ جای امنی برای رفتن وجود ندارد».

وی ادامه داد: المواسی به شدت مملو از آوارگان است. ما گم شده‌ایم و نمی‌دانیم در حال حاضر تصمیم درست چیست.

فیلمبردار، سیوار را در آلونکی یک خوابه پیدا می‌کند که ورودی آن از پرده‌ای طرح‌دار، به رنگ خاکستری و مشکی با طرح گل تشکیل شده است. در داخل آن سه تشک، بخشی از یک کمد کشویی و آینه‌ای وجود دارد که نور خورشید را در کف اتاق، جلوی سیوار، «نجوا» مادرش و «ریم» مادربزرگش منعکس می‌کند.

گزارش بی‌بی‌سی از «وضعیت وخیم غزه»
سیوار عاشور

سیوار آرام است و حضور محافظ دو زن او را در امنیت نگه داشته است. نوزاد به دلیل واکنش آلرژیک شدید نمی‌تواند شیر خشک معمولی را جذب کند. در شرایط جنگ و محاصره رژیم صهیونیستی علیه ورود کمک‌ها به غزه، کمبود شدیدی در شیر خشک مورد نیاز او وجود دارد.

نجوا که ۲۳ ساله است، توضیح می‌دهد که وضعیت او وقتی در بیمارستان ناصر بود، تثبیت شد. بنابراین، پزشکان چند روز پیش او را با یک قوطی شیر خشک مرخص کردند.

اما نوزاد اکنون که در خانه است، وضعیت خوبی ندارد و به گفته مادرش، دوباره در حال کاهش وزن است، زیرا شیر خشک کافی ندارد.

سیوار از زمان تولدش در نوامبر گذشته با صدای جنگ زندگی کرده است. صدای توپ، موشک، بمب‌های در حال سقوط، در دور و نزدیک، شلیک گلوله و صدای پهپادهای اسرائیلی که بالای سرشان می‌چرخند. نجوا توضیح می‌دهد: او این چیزها را می‌فهمد. صدای تانک‌ها، هواپیماهای جنگی و موشک‌ها خیلی بلند است و به ما نزدیک هستند. وقتی سیوار این صداها را می‌شنود، وحشت می‌کند و گریه می‌کند. اگر خواب باشد، وحشت‌زده از خواب می‌پرد و گریه می‌کند.

به گزارش بی‌بی‌سی، این وضعیت تعداد بی‌شماری از کودکان در غزه است. اغلب مادران می‌گویند که به دلیل نداشتن تغذیه کافی برای خود قادر به شیر دادن به نوزادانشان نیستند. مشکلی اصلی آنها، غذا و آب آشامیدنی تمیز و سالم است.

مادران غزه هر روز برای تهیه غذا مشکل دارند. این مبارزه‌ای است که هر ساعت از روز با آن مواجه هستند. آنها به دلیل قیمت‌ها و بسته بودن مرز، نمی‌توانند شیر یا پوشک تهیه کنند.

این در حالی است که «کوگات»، نهاد امور غیرنظامی در ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۲ مه مدعی شد هیچ کمبود غذایی در غزه وجود ندارد و در روزهای اخیر مقادیر قابل توجهی غذای کودک و آرد برای نانوایی‌ها به این منطقه محاصره شده، وارد شده است!

رژیم صهیونیستی می‌گوید جنگ تا نابودی حماس و آزادی زندانی‌های اسرائیلی در غزه ادامه خواهد یافت. به گفته «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم، گمان می‌رود که ۲۰ زندانی که در حملات هفت اکتبر ۲۰۲۳ توسط حماس به اسارت گرفته شده بودند، زنده و تا ۳۰ نفر دیگر کشته شده باشند.

سازمان‌های امدادرسانی، سازمان ملل متحد و بسیاری از دولت‌های خارجی، از جمله انگلیس ادعاهای کوگات مبنی بر اینکه کمبود مواد غذایی وجود ندارد را رد می‌کنند. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز از گرسنگی مردم غزه سخن گفته است.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل میزان کمک‌هایی را که اسرائیل اجازه ورود آن به غزه را داده است، به اندازه یک قاشق چایخوری توصیف کرده است. او گفت که «فلسطینی‌ها در حال تحمل بی‌رحمانه‌ترین مرحله این درگیری ظالمانه با محدودیت در منابع سوخت، سرپناه، گاز برای پخت و پز و تجهیزات تصفیه آب هستند».

طبق گزارش سازمان ملل، ۸۰ درصد نوار غزه اکنون یا به عنوان منطقه نظامی اسرائیل تعیین شده یا مکانی است که به مردم دستور داده شده آنجا را ترک کنند.

منکر شدن‌ها، ابراز نگرانی‌ها، محکومیت‌ها و لحظاتی که به نظر می‌رسید نقاط عطف هستند، در طول این جنگ ۱۹ ماهه آمده و رفته‌اند. تنها چیز ثابت، رنج ۲.۱ میلیون نفر از مردم غزه، مانند «نجوا» و دخترش «سیوار» است.

نجوا می‌گوید: هیچ‌کس به آینده یا گذشته فکر نمی‌کند. فقط لحظه حال وجود دارد و اینکه چگونه از آن جان سالم به در ببریم.

انتهای پیام

منبع : ایسنا
برچسب ها :

گزارش وضعیت

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.