هنر با نگاهی امیدآفرین، ابزار اصلاح رفتار مدیران و مردم در بحران‌هاست

به گزارش سرویس‌خبری مهر، اختتامیه چهارمین جشنواره فرهنگی و هنری بحران با حضور جمعی از هنرمندان و فرهیختگان برگزار شد.

علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در جمع سرویس‌خبریان گفت: این جشنواره برای چهارمین سال متوالی در دوره جدید مدیریت شهری طراحی و برگزار شد و هر سال نسبت به دوره‌های پیشین رشد و توسعه بیشتری داشته است.

وی افزود: نخستین دوره این جشنواره با موضوع داستان کوتاه آغاز شد و در سال‌های بعدی با موضوعاتی چون طنز و کاریکاتور ادامه یافت. در سال جاری، این جشنواره در پنج رشته شامل داستان کوتاه، شعر طنز، عکس، گرافیک و کارتون و کاریکاتور آثار دریافت کرده است. در مجموع ۱۱۹۳ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که شامل ۴۰۲ اثر در بخش داستان کوتاه، ۱۹۲ شعر طنز، ۲۳۶ عکس، ۱۶۵ پوستر و گرافیک و ۱۹۸ اثر در حوزه کارتون و کاریکاتور است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن تقدیر از هیئت داوران این جشنواره، عنوان کرد: داوری آثار توسط اساتید برجسته و نام‌آشنا در هر رشته، با محوریت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر طنز این حوزه انجام گرفت. مؤلفه‌هایی نظیر رعایت اصول فنی، ظرافت‌های هنری و نگاه امیدآفرین به آینده از جمله معیارهای مهم داوری بودند.

وی با اشاره به محتوای آثار دریافتی گفت: گرچه در برخی آثار، شرایط دشوار پس از بحران‌ها به تصویر کشیده شده بود، اما نگاه امیدوارانه، رو به آینده و انگیزشی در اغلب آثار دیده می‌شد. این نگاه که باید حتی در سخت‌ترین شرایط نیز امید را حفظ کرده و به سمت ساختن آینده پیش برویم، در داوری آثار بسیار پررنگ بود.

نصیری همچنین گفت: آثاری که به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند، از سطح بالایی برخوردار بودند و ویژگی‌های فاخر فرهنگی و هنری در آن‌ها به خوبی رعایت شده بود.

وی در ادامه از دو چهره برجسته و ماندگار هنر ایران، استاد رضا برجی، عکاس پیشکسوت جنگ و دفاع مقدس، و استاد احمد عربانی، پیشکسوت کارتون، کاریکاتور و انیمیشن تقدیر کرد.

نصیری در این خصوص گفت: استاد برجی که از هم‌رزمان شهید آوینی هستند، راوی تصاویر ماندگاری از ۱۶ جنگ در منطقه بوده‌اند و یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های عکاسی جنگ در کشور و جهان به شمار می‌آیند. همچنین استاد عربانی، از چهره‌های شاخص کارتون و کاریکاتور و از یاران دیرین گل‌آقا، با حضور خود محفل اختتامیه جشنواره را مزین کردند.

وی افزود: در دوره‌های گذشته، آثار منتخب چه در حوزه تجسمی و چه ادبی، به صورت کتاب چاپ شده و در قالب نمایشگاه‌ها یا در هسته‌های فرهنگی در معابر عمومی شهر به نمایش درآمده‌اند. اما اعتقاد دارم که این اقدامات کافی نیست و باید از این آثار بهره‌برداری بیشتری صورت گیرد. امیدواریم در سال پایانی این دوره مدیریت شهری بتوانیم استفاده بهینه‌تری از ظرفیت‌های هنری در مدیریت بحران داشته باشیم.

نصیری همچنین تأکید کرد: فرهنگ و هنر می‌توانند با ورود به عرصه مدیریت بحران، رفتارهای غلط چه در سطح مدیران و چه مردم را به تصویر بکشند و نقش مهمی در اصلاح و ارتقای رفتارهای جامعه ایفا کنند.

نصیری از خبر خوبی برای شهروندان تهرانی خبر داد و گفت: گروه‌های داوطلب واکنش اضطراری محلات (دوام) که تاکنون ۱۰ هسته تخصصی داشتند، از امروز با پیشنهاد یکی از هنرمندان حاضر در مراسم، هسته جدیدی به نام دوام هنرمندان اعلام موجودیت خواهد کرد. این گروه می‌تواند در حوزه‌های تخصصی خود، صحنه‌های مدیریت بحران و پیشگیری از حوادث را به تصویر کشیده و روایت‌های ماندگار و مؤثری از این حوزه ارائه کند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.