به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، همزمان با ایام سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی نمایشگاهی از دستاوردهای این دانشگاه در برخی از واحدهای این دانشگاه برگزار و قرار است به زودی نمایشگاهی با ارائه دستاورهای این دانشگاه در شهر تهران نیز برگزار شود.
هر چند دانشگاه آزاد در طول سال نمایشگاههای مختلفی با عنوان "عصر امید" با هدف معرفی دستاوردهای دانشآموختگان این دانشگاه در واحدهای مختلف برگزار میکند ولی در نمایشگاههای اخیر، علاوه بر دانشآموختگان دانشگاه آزاد برخی از فعالان عرصههای مختلف علم و فناوری نیز حضور دارند.
علی جواهری محمدی؛ فعال حوزه فناوری اطلاعات و مدیر یکی از شرکتهای هوشمندسازی خدمات در کشور که با نهادهایی مانند نیروی انتظامی همکاریهایی را داشته است در حاشیه نمایشگاهی که به مناسبت سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد در این دانشگاه برگزار شده است در گفت وگو با خبرآنی نکاتی را درباره مسائل و مشکلات پیشروی این فعالان مطرح کرد.
وی با اشاره به سوابق فعالیت خود و همکارانش در این بخش گفت: ما شرکتی فعال در حوزه هوشمندسازی خدمات هستیم که تبدیل گواهینامه رانندگی و کارت پایان خدمت کاغذی به نسخههای هوشمند از جمله اقدامات شاخص آن بوده است. در سالهای گذشته در قالب قراردادی با نیروی انتظامی، نقش مؤثری در پایهگذاری فرآیندهای هوشمندسازی کشور ایفا کردیم.
از هوشمند سازی خدمات تا تولید مودم سیمکارتخور سیار
جواهری محمدی با اشاره به ورود اولین دستگاههای "هند هلد" (Handheld) به کشور گفت: این دستگاهها جایگزین فرمهای دستنویس جریمه شدند و به پلیس راهور در ثبت و پردازش اطلاعات تخلفات رانندگی کمک میکنند. ما این دستگاهها را وارد، بومیسازی و در نهایت به نیروی انتظامی تحویل دادیم.
این دانشآموخته دانشگاه تهران افزود: در سالهای 1393 و 1394، با تولید نخستین پاسپورتخوان هوشمند داخلی، توانستیم فرآیند احراز هویت را در آژانسهای مسافرتی تسهیل کرده و زمان انتظار مردم در صفها را کاهش دهیم. این فناوری نقش مؤثری در جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی صورت داد.
وی که در این نمایشگاه بهعنوان تولیدکننده مودم سیمکارتخور سیار حاضر شده، درباره روند تولید این فناوری گفت: با وجود دستیابی به فناوری تولید گوشی هوشمند، به دلیل موانعی از سوی مافیای این حوزه، نتوانستیم آن را تجاریسازی کنیم و ناچار به کنارهگیری شدیم. در ادامه مسیر، تمرکز خود را بر تولید مودم گذاشتیم؛ حوزهای که در آن توانمندی بیشتری داشتیم.
وی افزود: با مراجعه به معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، تلاش کردیم از حمایتهای وعده دادهشده برای شرکتهای دانشبنیان و فعال در صنایع نوین بهرهمند شویم حتی اعلام آمادگی کردیم که توانایی تولید مودمهای نسل 4G و 5G را داریم، اما نیازمند حمایتهای سازمانی هستیم.
جواهری محمدی با اشاره به برند غالب مودمهای موجود در بازار کشور که اغلب از نوع TP-Link هستند، گفت: این در حالی است که ورود رسمی و قانونی برای این برند تعریف نشده، اما همچنان بهصورت گسترده استفاده میشود. در مقابل، کارآفرینانی مثل ما که تلاش دارند فناوری را بهصورت قانونی وارد و بومیسازی کنند، با موانع بسیاری مواجهاند و بیم آن میرود که تجربه تلخ گوشی هوشمند در حوزه مودم نیز تکرار شود.
آغاز تولید دانشنامه الکترونیکی هوشمند در دانشگاه آزاد
وی تصریح کرد: با وجود دیدار جمعی از کارآفرینان با مقام معظم رهبری در 11 بهمن 1401 و تأکید مسئولان بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان، اجرای این وعدهها فراتر از اتاق مسئولان نرفت. معاونت علمی حتی اعلام کرد حاضر است وامی در حدود 100 میلیارد تومان برای تولید انبوه به ما تخصیص دهد، اما در نهایت، حتی با کاهش تقاضا به 20 میلیارد تومان نیز، هیچ وامی به ما تعلق نگرفت.
این فعال حوزه فناوری ادامه داد: پس از تست موفق گوشی هوشمند شرکت ما، حتی آقای مخبر دستور دادند که اپراتورها از این محصول استفاده کنند. با وجود انجام تست و تأیید فناوری ما، تاکنون هیچ سفارشی دریافت نکردهایم. همچنین، چندی پیش یکی از مسئولان وزارت صمت با ما تماس گرفت، وعدههایی داد و فرمهایی ارسال کرد، اما هنوز خبری از پیگیری آنها نیست.
موانع جدی پیشروی کارآفرینان جوان
جواهری محمدی با بیان اینکه بزرگترین مانع در مسیر کارآفرینان و دانشآموختگان فناور، وجود باندهای غیررسمی و مافیایی در برخی سطوح اجرایی است، گفت: این گروهها مانع تخصیص صحیح حمایتها و تسهیلات به کارآفرینان واقعی میشوند.
وی گفت: سال 1392 ما یک دستگاه پوز کاملاً ایرانی طراحی و تولید کردیم، اما در فرآیند تأییدیه از شرکت خدمات انفورماتیک، از ما خواستند استانداردهایی را رعایت کنیم که مخصوص شرکتهای آمریکایی است و عملاً در دوران تحریم امکان دستیابی به آنها وجود ندارد.
وی افزود: دستگاه ما در رقابت با نمونههای خارجی، نهتنها قیمت مناسبی داشت بلکه امنیت آن نیز بالاتر بود، اما بدون حمایت، به حاشیه رانده شد.
تجربه حمایت از شرکتهای نوپا توسط شرکتهای قدیمی در کره جنوبی
وی در ادامه با اشاره به تجربهای موفق از حمایت شرکتهای بزرگ کرهای از شرکتهای نوپا گفت: سال 1393 هنگام تولید دستگاههای هند هلد، به قطعهای از یک شرکت نوپای کرهای نیاز داشتیم. آن شرکت به دلیل ضعف زیرساختی، قادر به عقد قرارداد بینالمللی نبود. شرکت "دوو" بهعنوان یک شرکت بزرگ کرهای، میانجی شد و ضمن تضمین قیمت پایینتر، به ما کمک کرد. همین حمایت باعث شد شرکت کوچک مزبور رشد کند و اکنون در آمریکا دفتر داشته باشد.
وی افزود: در مقابل، دستگاه پوز ما که همان سال تولید شد، اکنون تنها در ویترین شرکت باقی مانده، زیرا هیچ حمایتی از آن نشد.
رها کردن کارآفرینان، بهترین حمایت مسئولان!
جواهری محمدی با انتقاد از عملکرد برخی سازمانها در مواجهه با تولیدکنندگان گفت: هر سال که شعار "حمایت از تولید" داده میشود، در عمل قوانینی وضع میشود که کار را برای تولیدکنندگان سختتر میکند. افراد قانونگریز بهراحتی فعالیت میکنند، اما فعالان قانونی بیشترین فشارها را متحمل میشوند.
معضل قطعی برق واحدهای تولیدی
وی در ادامه به مشکل قطع برق در واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: طبق دستور مسئولان، هفتهای دو روز از ساعت 8 صبح تا 12 شب کارخانه ما برق ندارد و در این روزها، فعالیت تولیدی تعطیل است. با این حال، ما موظف به پرداخت حقوق کارکنان هستیم. بدتر آنکه خانوادههایی که در محل کارخانه زندگی میکنند، در این دو روز حتی از برق برای تأمین نیازهای اولیه نیز محروم هستند. موتور برق نیز به دلیل نداشتن سهمیه گازوئیل، راهحل مناسبی نیست.
جواهری محمدی خواستار توجه جدی به کارآفرینان، بهویژه دانشآموختگان دانشگاهی شد که با وجود داشتن فرصت مهاجرت، ترجیح دادند در مسیر حل مشکلات کشور گام بردارند.
انتهای پیام/