مدیر عامل شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) از آغاز مذاکرات با شرکت ملی نفتکش برای ساخت کشتیهای کلاس افراماکس خبر داد و گفت: با رفع موانع مالی، ساخت سومین و چهارمین نفتکش برای وتروئلا نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرآنی، منوچهر علیپور در حاشیه مراسم امضای امضای سه تفاهمنامه در پاسخ به سوال خبرآنی در خصوص آخرین وضعیت ساخت نفتکش، اظهار کرد: با کشور ونزوئلا قرارداد جاری داریم، اختلافات مالی وجود دارد که در حال رفع شدن است و به محض برطرف شدن این مسائل، ساخت سومین و چهارمین نفتکش را آغاز خواهیم کرد.
وی افزود: با شرکت ملی نفتکش، تفاهمی صورت گرفته و مذاکرات برای ساخت نفتکشهای تا کلاس Aframax در حال انجام است. این فرایند در حال انجام است تا نیاز آنها را برطرف کنیم اگر این قرارداد منعقد شود قطعا صدرا آمادگی انجام این کار را دارد.
مدیر عامل شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با اشاره به پروژههای نفتی جاری شرکت اظهار کرد: ساخت جکت فاز ۱۱ در حال انجام است و سکوی بلال نیز با موفقیت نصب شده است. همچنین دو سکوی میدان رشادت در دست ساخت داریم که انشاءالله تا پایان امسال تحویل داده خواهند شد. همچنین در حال آمادهسازی زیرساختهای پروژه بزرگ فشارافزایی در جنوب کشور هستیم، کار شروع شده، بخش مهندسی در حال انجام است و ما کنون در حال تکمیل زیرساخت هستیم و بخشی از ناترازیها برطرف خواهد شد.
علیپور در خصوص ساخت شناور تمام ایرانی مسافری گفت: شرکت صنعتی دریایی اقدام به ساخت یک فروند شناور مسافری کرده است و این شناور با هزینه و سرمایه گذاری این شرکت ساخته و طراحی شده است.
وی با بیان اینکه نحوه ساخت این شناور به گونه ای است که امکان سرعت و امکان افزایش ظرفیت آنها وجود دارد، اظهار کرد: تمامی مهندسان داخلی این امکان را دارند که از طریق کنسرسیوم صدرا و شرکت صنعت دریایی اقدام به ساخت شناورهای مسافری کنیم.
مدیر عامل شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با بیان اینکه ما امکان تامین نیازها را را داریم و میتوانیم با ورود بخش خصوصی و مدیریت آن بخش زیادی از کارها را انجام دهیم، گفت: این شناورها قایق تفریحی است، ۱۵ متر طول و ۱۵ نات سرعت دارد که امکان افزایش سرعت آن وجود دارد.
به گفته علیپور اولین شناور تفریحی ساخت شرکت صنعتی دریایی به پیشرفت ۶۵ درصدی رسیده و تا ۴ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
** آغاز طراحی وساخت نخستین دکل حفاری در جنوب کشور
همچنین در این مراسم سیدمسعود حسینی،مدیرعامل حوزه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء (ص)، نیز با بیان اینکه برای نخستین بار تفاهمنامه طراحی یک دکل حفاری در جنوب کشور به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: امروز در راستای اقدام عملی در خصوص اقتصاد دریامحور، امروز شاهد امضای چند تفاهمنامه در مجموعه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء بودیم.
وی با بیان اینکه تفاهمنامه نخست مربوط به تعمیرات، سرویس و نگهداری شناورهایی است که در جنوب کشور در اختیار مجموعه یک مؤسسه قرار دارد اظهار کرد: در این زمینه، از ظرفیت مجموعه صنعتی دریایی ایران برای تعمیر و نگهداری این ناوگان استفاده خواهد شد تا این مجموعه بتواند نقشآفرینی بیشتری در حوزه اقتصاد دریامحور داشته باشد.
حسینی با بیان اینکه تفاهمنامه دوم با مجموعه مدیریت طرحهای صنعتی ایران (IPMI)و مجموعه صنعتی دریایی ایران امضا شد. در این تفاهمنامه، برای نخستینبار در جنوب کشور، طراحی یک دکل حفاری در دستور کار قرار گرفته است، گفت: با توجه به نیاز کشور در این حوزه، اقدامات لازم انجام شده است.
مدیرعامل حوزه دریایی خاتم الانبیا اظهار کرد: تفاهمنامه سوم نیز در زمینه حمایت از گردشگری دریایی است گفت:در این راستا، مجموعه صنعتی دریایی ایران در حوزه ساخت شناورهای مسافربری و گردشگری ورود پیدا خواهد کرد و نخستین شناور با حمایت بخش دریایی قرارگاه خاتم، بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
** حمایت شورایعالی دریایی از ساخت دکل بالارونده حفاری
همچنین در این مراسم، محمدمهدی سالاری، رئیس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی کشور، از آغاز بهکار رسمی کنسرسیومی برای ساخت دکل حفاری دریایی در داخل کشور خبر داد و گفت: دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی در این پروژه، بهعنوان هماهنگکننده، تسهیلگر و حمایتکننده کنسرسیوم ایفای نقش خواهد کرد.
وی با بیان اینکه امروز نیز شاهد اعلام موجودیت رسمی این کنسرسیوم برای ساخت یکی از پیچیدهترین تجهیزات مورد نیاز صنایع دریایی کشور، یعنی دکل بالارونده حفاری (JACK-UP)، خواهیم بود، اظهار کرد: ساخت داخلی این تجهیز پیشرفته دریایی، در شرایط فعلی صنعت نفت و گاز کشور بهویژه در منطقه خلیجفارس، بسیار کلیدی و راهبردی است. همچنین موفق خواهیم شد فناوری این تجهیز را بومیسازی کنیم.
وی افزود: پساز ساخت اولین فروند از این دکل و اثبات توانمندی فناورانه کشور، امیدواریم قراردادهای بیشتری در این حوزه برای ساخت دکلهای مشابه منعقد شود.
وی با بیان اینکه همکاران ما ماهها برای این پروژه تلاش کردهاند، مذاکرات متعددی انجام شده، مشخصات فنی بهدقت بررسی شده، و شرکتهای صاحب فناوری خارجی نیز مورد مطالعه قرار گرفتهاند، گفت: نقشه راه انتقال فناوری نیز که پیش از این طراحی شده، با عملیاتی شدن این پروژه، وارد فاز اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام