تحلیلگر سیاسی صهیونیست و کارشناس مسائل منطقه معتقد است که جنبش مقاومت اسلامی (حماس) علیرغم ویرانی گستردهای که به نوار غزه وارد شده و خسارات سنگینی که این جنبش در صفوف رهبران خود متحمل شده، توانسته است یک پیروزی معنوی بر رژیم صهیونیستی کسب کند.
به گزارش خبرآنی، «آوی یسسخاروف»، تحلیلگر سیاسی صهیونیست و کارشناس مسائل خاورمیانه گفت عمیقترین ضربهای که حماس وارد کرد، تنها نظامی نبود، بلکه اجتماعی و اخلاقی بود. این ضربه، روحیه همبستگی در داخل رژیم صهیونیستی را تضعیف کرده و به اصطلاح به «ساختار اخلاقی» جامعه صهیونیستی که همیشه در برابر جهان به آن مباهات میکرد، ضربه زده است.
وی افزود شکاف عمیق در داخل رژیم صهیونیستی بر سر مسئله زندانیان صهیونیستی در غزه و اختلافات شدید در مورد چگونگی برخورد با این پرونده، نشاندهنده شکنندگی جبهه داخلی و فرسایش آن چیزی است که از اجماع ملی باقی مانده است.
تحلیلگر صهیونیستی ادامه داد مظاهر تفاخر علنی از سوی تعدادی از سیاستمداران صهیونیستی به جنگ نسلکشی در نوار غزه، به مخدوش شدن وجهه اخلاقی رژیم در داخل و خارج دامن زده و مصونیت جامعه صهیونیستی را از درون تضعیف کرده است.
فروپاشی اخلاقی
یسسخاروف -در مقالهای که در روزنامه یدیعوت آحارونوت با عنوان «همه اسرائیلیها برادر یکدیگر نیستند»، منتشر شد- با تلخی پرسید: در این جنگ چه بر سر ما آمد؟ از نظر نظامی از ضربه برخاستیم و تا حدی موفق شدیم حزبالله را شکست دهیم، ضربات سنگینی به حماس وارد کردیم، غزه را ویران کردیم و مردم غزه که در ابتدا از حمله هفت اکتبر شادمانی میکردند، اکنون به دنبال یک لقمه نان هستند، اما با این حال، به نظر میرسد که حماس تا حدودی بر ما پیروز شده است.
صرفنظر از ناکامی ارتش اشغالگر در تحقق اهداف خود در نابودی حماس، یسسخاروف به این امر بسنده میکند که حماس در میدان نبرد پیروز نشده است، اما در عین حال فراموش نمیکند که بگوید حماس در مکانی عمیقتر و خطرناکتر، بر آنچه «روحیه اسرائیلی» نامید، پیروز شده است.
وی افزود رژیم صهیونیستی توانست «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس و همچنین رهبران سازمانی را که برای عملیات طوفان الاقصی برنامهریزی کرده بودند، از بین ببرد، اما بزرگترین آسیبی که به رژیم صهیونیستی وارد کردند، از هم گسستن بافت داخلی آن و ضربه زدن به ارزشهای همبستگی بود.
یسسخاروف نسبت به آنچه «تغییرات ارزشی نگرانکننده» در جامعه صهیونیستی خواند، هشدار داد و در این خصوص به نحوه برخورد اقشاری از مردم با پرونده زندانیان صهیونیستی در غزه استناد کرد و گفت: صرف اینکه ببینیم قشری پر سر و صدا -حتی اگر اکثریت نباشند- معتقدند که اسرا و خانوادههایشان یک فاجعه خاص هستند و نه فاجعه جمعی، نشاندهنده حجم فروپاشی اخلاقی است.
وی در ادامه انتقاد شدید خود گفت: اینکه ارزش اسیر یا خانوادهاش با میزان وفاداری کورکورانه او به نخست وزیر یا قدردانی او از وی سنجیده شود، نشاندهنده میزان فسادی است که به آن رسیدهایم.
از سوی دیگر، یسسخاروف به شدت به «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تصمیمش مبنی بر تعیین «دیوید زینی» عضو کنست، به عنوان رئیس سازمان امنیت عمومی (شاباک) تاخت که به مواضع مخالف خود با توافقات تبادل اسرا معروف است و جنگ علیه فلسطینیان را یک «جنگ ابدی» میداند.
یسسخاروف معتقد است که این انتصاب به منزله پیامی برای حماس است مبنی بر اینکه «شما پیروز شدید» و اشاره کرد که هدف از تعیین زینی نه امنیت رژیم صهیونیستی بلکه تقویت موقعیت سیاسی نتانیاهو، در مواجهه با انتقادات مربوط به انتقال کمکهای بشردوستانه به غزه و جلوگیری از باز شدن تحقیقات جنایی در پروندههای قضایی او است.
تأیید نسلکشی
در بخش دیگر، یسسخاروف به شدت از افزایش لحن تحریک و خشونت در جامعه صهیونیستی انتقاد کرد و گفت: هر کس قتل کودکان، زنان یا سالمندان بیگناه در غزه را محکوم کند، متهم به خیانت میشود و فراتر از آن، برخی از سیاستمداران و کاربران توییتر به صراحت به لزوم ارتکاب نسلکشی جمعی، نه کمتر از آن اشاره میکنند.
نویسنده با وجود اینکه «حماس را مسئول فاجعه انسانی در این باریکه میداند»، تاکید میکند که «دیگر نمیتوانیم به خودمان دروغ بگوییم، زیرا دنیا تصاویر فلسطینیها را که بر سر یک تکه نان با هم میجنگند، تماشا میکند و هر روز درباره کودکانی که زیر بمباران کشته میشوند، میشنود».
وی افزود: «نشان دادن حقیقت و انتقال آن به مردم خیانت نیست، بلکه یک وظیفه اخلاقی یهودی است».
نویسنده همچنین بر غیاب مسئولیت سیاسی تاکید کرد و ضمن انتقاد از نتانیاهو، با اشاره به ناکامی کابینه در جلوگیری از عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر ۲۰۲۳، این پرسش را مطرح کرد: چگونه نخستوزیری که طولانیترین دوره تصدی را داشته، میتواند از مسئولیت خود در قبال بدترین قتل عام اسرائیلیها از زمان هولوکاست شانه خالی کند؟
این تحلیلگر سیاسی مقاله خود را با لحنی تند به پایان رساند و تاکید کرد که السنوار و فرمانبرانش در کاری موفق شدند که ارتشهای عرب در طول ۷۵ سال در آن ناکام ماندند و آن شکستن حس وحدت اخلاقی در بخشی از صهیونیستها است.
او افزود اکثر صهیونیستهایی که نتانیاهو را نمادی از شکست سیاسی و اخلاقی در این جنگ میدانند، اکنون متوجه شدهاند که او نمیتواند به ادامه تصدی سمت نخستوزیری ادامه دهد.
انتهای پیام