رئیس پارلمان لبنان در پیامی «عید مقاومت و آزادسازی» را به نیروهای مقاومت و شهدا تبریک گفت.
به گزارش خبرآنی، «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان در پیامی به مناسبت «عید مقاومت و آزادسازی» خاطرنشان کرد: درود بر رزمندگان مقاومت و شهدایی که جانفشانیهای بزرگی برای شکست اقدامات خصمانه دشمن اسرائیلی انجام دادهاند.
بر اساس گزارش المنار، نبیه بری در ادامه از کسانی که به ندای پیشرفت و توسعه و وفاداری لبیک گفته و به حقوق ملی مندرج در قانون اساسی از جمله حقی که مردم جنوب لبنان دیروز با شیوه متمدنانهای به آن دست یافتند تشکر و قدردانی کرد.
پیشتر نیز «نواف سلام» نخست وزیر لبنان در سالروز آزادسازی جنوب لبنان از اشغالگری رژیم صهیونیستی گفت: عید آزادسازی جنوب لبنان از وجود اسرائیل درحالی میآید که خوشحالی ما تا زمان آزادسازی تمام خاکمان کامل نخواهد شد. به این مناسبت بر پایبندی دولت در بیانیه وزارتی به این محورها تأکید میکنم: لزوم اتخاذ اقدامات لازم برای آزادسازی تمام خاک لبنان از اشغالگری اسرائیل و گسترش حاکمیت کشور بر تمام خاک خود.
وی در ادامه بر حق لبنان در دفاع از خود در صورت وقوع هرگونه تجاوزی براساس منشور سازمان ملل و بازسازی لبنان از طریق بسیج حمایت عربی و بینالمللی تأکید کرد.
روز ۲۵ ماه مه (۴ خرداد) هر سال در لبنان با نام «عید مقاومت و آزادسازی» شناخته می شود؛ روزی که رژیم صهیونیستی با مقاومت هجده ساله مردمی لبنان، سرانجام با سرافکندگی مجبور به خروج از جنوب این کشور شد.
در ۲۵ مه سال ۲۰۰۰ (۵ خرداد ۱۳۷۹) ارتش رژیم صهیونیستی پس از ۱۸ سال از ۹۸ درصد مناطق اشغالی جنوب لبنان عقبنشینی کرد و پذیرای یک شکست بزرگ شد.
رژیم صهیونیستی پس از تحولات موسوم به سپتامبر سیاه در سال ۱۹۷۰، تعقیب سازمان آزادیبخش فلسطین (که در آن مقطع هنوز مهمترین نیروی مقاومت فلسطینی در برابر اسرائیل به حساب میآمد) را در دستور کار خود قرار داد. با خروج نیروهای این سازمان از اردن و انتقال به تونس و لبنان، ارتش اسرائیل درصدد ایجاد یک کمربند امنیتی برای جلوگیری از نفوذ نیروهای فلسطینی به شمال سرزمینهای اشغالی شد.
درگیریهای پراکنده فلسطینیان و نیروهای رژیم صهیونیستی در طول دهه ۱۹۷۰، صهیونیستها را به سمت یک حمله گسترده به جنوب لبنان سوق داد.
حمله گسترده نیروهای اسرائیلی به جنوب لبنان در ژوئن ۱۹۸۲ آغاز شد. در میان دستگاههای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی، موساد، اصلیترین نقش را در قطعی شدن عملیات نظامی گسترده علیه لبنان داشت؛ عوامل موساد که با بخشهایی از بدنه مارونیهای لبنان ارتباط خوبی داشتند و این امر مبنایی شد تا ارتش اسرائیل برای بیرون کردن سازمان آزادیبخش فلسطین و سوریها از جنوب لبنان، به این کشور لشکرکشی کند.
انتهای پیام