ربات‌های انفجاری؛ سلاح صهیونیست‌ها برای گسترش ویرانی و وحشت در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی اخیرا استفاده از ربات‌های انفجاری را در نوار غزه تشدید کرده است. طی هفته گذشته، نیروهای صهیونیست پنج ربات را تنها در شهر بیت لاهیا منفجر کردند که میزان تخریب را در غزه بیشتر کرد.

به گزارش خبرآنی، ربات‌های انفجاری که توسط نیروهای اشغالگر اسرائیلی در مناطق مسکونی نوار غزه مستقر شده‌اند، در مقایسه با بمباران هوایی یا توپخانه‌ای، ویرانی گسترده‌ای ایجاد می‌کنند و مرگ، ویرانی و وحشت را در میان مردم تشدید می‌کنند. این ربات‌ها که یک خودروی زرهی سبک M۱۱۳ اسرائیلی است، در بیرون بیمارستان یا منازل مستقر شده و حالتی از انتظار ایجاد می‌کند. تعیین زمان یا مکان دقیق انفجار غیرممکن است. این ربات ممکن است برای چند ساعت یا حتی چند روز در یک نقطه ثابت بماند و در مدت زمان حضورش خواب را از ساکنان بگیرد و منجر به آوارگی آنها شود.

تخمین زده می‌شود که اشغالگران تقریبا ۶۰۰۰ خودروی زرهی M۱۱۳ در اختیار داشته باشند، اگرچه مشخص نیست که چه تعداد از آنها به ربات‌های انفجاری کنترل از راه دور تبدیل شده‌اند. هر ربات تقریبا پنج تن مواد منفجره حمل می‌کند و انفجار آن اثری شبیه زلزله ایجاد می‌کند و ویرانی عظیمی به جا می‌گذارد که می‌تواند پنج خانه مجاور را ویران کند یا کل یک بلوک مسکونی را از بین ببرد. پس از انفجار، ابر بزرگی از دود ظاهر می‌شود و باعث پخش شدن ترکش‌ها و سنگ‌ها از محل هدف می‌شوند و جان تعداد زیادی از ساکنان را به خطر می‌اندازند و به ساختمان‌های اطراف آسیب می‌رساند.

در یک نمونه در حالی که «محمود ناصر» شهروند فلسطینی در بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه تحت درمان بود، طی سومین عملیات نظامی اسرائیل در شمال نوار غزه که از پنج اکتبر ۲۰۲۴ آغاز شد و سه ماه به طول انجامید، این بیمارستان محاصره و بعدا توسط نیروهای اشغالگر اسرائیلی مورد هجوم قرار گرفت. سپس یک ربات در ورودی بیمارستان ظاهر شد.

ناصر به العربی الجدید گفت: «ربات جلوی در ایستاد، بنابراین ما منتظر انفجار آن بودیم. ما همیشه از پنجره‌ها به بیرون نگاه می‌کردیم تا آن را تماشا کنیم. آن شب، نمی‌توانستیم بخوابیم و نفس همه در سینه حبس شده بود زیرا انفجار آن کل بیمارستان و همه افراد داخل آن را نابود می‌کرد. وحشت همه به ویژه کودکان و زنان را فرا گرفت. وقتی ربات صبح رفت، نفس راحتی کشیدیم و زندگی به بیمارستان بازگشت. در آن زمان، ما در گرسنگی شدید زندگی می‌کردیم.»

ناصر پیش از مجروح شدنش تصمیم گرفته بود شهر بیت حانون (شمال) را ترک نکند و شاهد بمباران ربات‌های اشغالگر در چندین منطقه اطراف محل سکونتش بود. او توضیح می‌دهد: «صدای انفجار وحشتناک بود، مثل یک زلزله واقعی که زمین را می‌لرزاند، دیوارها را می‌لرزاند و منطقه اطراف را کاملا محو می‌کند. ساکنان اکنون این وسیله نقلیه زرهی بدون سرنشین را با حرکت غیرطبیعی و نحوه مانور انعطاف‌ناپذیرش می‌شناسند و متوجه می‌شوند که حامل مرگ است. پیش از این، برخی از ساکنان نمی‌توانستند این وسیله نقلیه را به عنوان یک ربات بمب‌گذاری شده تشخیص دهند. یک روز در طول جنگ، این وسیله نقلیه جلوی خانه خانواده ابوعوده در بیت حانون توقف کرد و آنها فکر کردند که یک وسیله نقلیه معمولی است. با این حال، منفجر شد و تمام اعضای خانواده هفت نفره را کشت.»

نیروهای امداد و آمبولانس در مواجهه با ویرانی‌های ناشی از ربات انفجاری کاملا درمانده هستند و اغلب به دلیل تخریب گسترده ناشی از انفجار، قادر به دسترسی به پیکر شهدا نیستند. «محمد طموس» افسر امداد و نجات در دفاع مدنی به العربی الجدید گفت: «در نوامبر ۲۰۲۴، گزارشی دریافت کردیم مبنی بر اینکه نیروهای اشغالگر ۱۵ ربات را در خیابان‌های العجرمه و الحوجه، در شمال اردوگاه جبالیا منفجر کرده‌اند. پس از عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر، ما به محل رفتیم و ویرانی‌های ناشی از بمباران‌های گسترده را بررسی کردیم، بمباران‌هایی که دو خیابان را کاملا نابود کرد و همچنین چندین بلوک مسکونی را ویران کرد. این منجر به مرگ ده‌ها نفر شد. در آن دوره، اکثر ساکنان منطقه تحت تهدید توپخانه و حملات هوایی مکرر و دستور تخلیه اجباری آواره شدند.»

با اینکه طموس و همراهانش حدود پنج کیلومتر از محل انفجار فاصله داشتند، صدای انفجار را طوری شنیدند که انگار نزدیک آنها رخ داده است. او افزود: «ما شاهد ابری بزرگ از دود بودیم که آسمان را پر کرده بود و انفجار، آوار و سنگ‌هایی را که تا دوردست‌ها پرتاب می‌شدند، می‌دیدیم. برخی از ترکش‌ها حتی به ما رسیدند. برخی از مردم به دلیل قدرت انفجار، شنوایی خود را از دست دادند. وقتی یک ربات، انفجاری را انجام می‌دهد، ما نمی‌توانیم هیچ عملیات نجاتی انجام دهیم.»

روزی که نیروهای اشغالگر ۱۵ ربات را در یک روز منفجر کردند، «ابونصر» شهروند فلسطینی تنها یک کیلومتر از محل انفجارهای عظیم که بیش از ۱۲ ساعت ادامه داشت، فاصله داشت. او به العربی الجدید گفت: «من با گروهی از جوانان نشسته بودم و در طول روز تعداد ربات‌های منفجر شده را می‌شمردیم. آن روز به خدا توکل کردیم، زیرا صداها وحشتناک و ویرانی‌ها عظیم بود.»

انفجار ربات باعث جراحات شدیدی شد که برخی از آنها را ابونصر تجربه کرد. او افزود: «ما چندین مجروح را به بیمارستان کمال عدوان منتقل کردیم. از بیرون، فرد سالم به نظر می‌رسید اما پس از معاینه توسط پزشکان، خونریزی داخلی مشاهده شد. پزشکان تأیید کردند که این جراحت ناشی از قدرت انفجار ناشی از بمب رباتیک بوده است.»

به دلیل وحشت ناشی از انفجار ربات‌ها و همچنین حملات مکرر توپخانه‌ای و هوایی، موج جدیدی از آوارگی از شمال نوار غزه در روزهای اخیر آغاز شده است که پیش از آن دستور تخلیه توسط ارتش رژیم صهیونیستی صادر شده است. برای جلوگیری از تکرار تجربه به دام افتادن، «مصعب شابط» شهروند فلسطینی و خانواده‌اش تصمیم گرفتند زودتر از موعد از شمال غزه فرار کنند.

در خیابان الجلاء در شهر غزه، مرد جوانی با دستی که در طول جنگ آسیب دیده بود، گاری را هل می‌داد. پسر کوچکش، یزن (۱۲ ساله)، در هل دادن گاری به او کمک می‌کرد. آنها روی گاری مقداری تشک و پتو به عنوان مایحتاج ضروری حمل می‌کردند. آنها شب خونینی را پشت سر گذاشته بودند و تصمیم گرفته بودند خانه را ترک کنند. در این شب، نیروهای اشغالگر علاوه بر بمباران هوایی و توپخانه‌ای مداوم، چندین ربات را در یک کیلومتری خانه‌شان منفجر کرده بودند.

شابط می‌تواند انفجار ناشی از ربات بمب‌گذاری شده را از میان صداهای انفجار مختلف ناشی از شدت موج انفجار تشخیص دهد. او در حالی که پیاده به دنبال مکان جدیدی می‌گردد، به العربی الجدید می‌گوید: «وقتی انفجار رخ می‌دهد، شما زلزله را احساس می‌کنید. بیشتر شبیه زلزله است. حتی اگر انفجار در یک کیلومتری شما رخ دهد، احساس می‌کنید که درست در کنار شما منفجر می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «با بمباران‌های مکرر، نمی‌توانستم فرزندانم را کنترل کنم، یا ترس آنها را آرام کنم یا گریه‌شان را آرام کنم، با اینکه بمباران‌ها از فاصله بسیار دوری رخ می‌دادند. به طور کلی، هر چیزی که اشغالگران علیه ما استفاده می‌کنند، ویرانی و ترس به همراه دارد، اما در درجات مختلف. وقتی صحبت از ربات‌ها می‌شود، تصویری که می‌بینیم، بلوک‌های مسکونی است که در حال نابودی هستند.»

انفجارهای این ربات‌ها بر شهرهای بیت حانون و بیت لاهیا در شمال نوار غزه متمرکز است اما صدای آنها توسط ساکنان شهر غزه، از جمله شیرین موسی حمدان (۳۷ ساله) و خانواده‌اش که از بیت حانون به دانشگاه اسلامی شهر غزه آواره شده‌اند، شنیده می‌شود. شیرین در ماه‌های منتهی به توافق آتش‌بس امضا شده در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، در بیت حانون بود و ربات‌های بمب‌گذاری شده را در شهر دید.

او به العربی الجدید گفت: «اشغالگران هر روز ربات می‌فرستادند و آنها در کوچه پس کوچه‌های شهر بودند. در حالی که بین خانه‌ها پرسه می‌زدند، ترس و آشوب ایجاد می‌کردند. خانه سه طبقه ما از هوا بمباران شد که منجر به مرگ پسرم شد. من دچار شکستگی جمجمه و شکستگی‌هایی در دست‌ها و پاهایم شدم که مانع راه رفتن من شد. اکنون به دلیل پلاتین‌های موجود در دست‌ها و پاهایم از ویلچر استفاده می‌کنم. در لحظه بمباران، ما به زمین پرتاب شدیم. همه فرزندانم و شوهرم زخمی شدند و همه اعضای خانواده برادر شوهرم شهید شدند.»

پس از آن حادثه، خانواده به یک پناهگاه در شهر نقل مکان کردند. وقتی آنجا بودند، خبر انفجار یک ربات بمب‌گذاری‌شده در منطقه مسکونی‌شان را شنیدند. حمدان گفت: «این ربات پنج خانه چند طبقه را منفجر کرد و آنها را به آوار و خاکستر تبدیل کرد. با اینکه خانه ما کمی دورتر بود، خسارت قابل توجهی متحمل شد. تانک یک گلوله شلیک می‌کند، بنابراین ما می‌توانیم از آن فرار کنیم یا در اتاق‌های داخلی پناه بگیریم. اما اینکه یک ربات تله‌گذاری شده شما را تهدید کند، به این معنی است که ما با توده‌ای وحشتناک از مواد منفجره روبرو هستیم که شما، خانه‌تان و خانه‌های همسایگانتان را به خاکستر در هوا تبدیل خواهد کرد.»

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.