به اذعان کارشناسان، هوش مصنوعی پتانسیل عجیب و خارق العادهای در زمینه کسب و کار در هر اندازه و صنعتی دارد و کارآفرینان و صاحبان کسب و کار نیز میتوانند از هوش مصنوعی برای ایده کسب و کار تا مدیریت کار خود استفاده کنند. هوش مصنوعی میتواند حتی فرآیند استخدام و انتخاب را بهبود بخشد و رزومهها را به سرعت بررسی و افراد مناسب را برای شغل انتخاب کند.
به گزارش خبرآنی، در چند سال گذشته هوش مصنوعی (AI) به سرعت در حال تبدیل شدن به یک نیروی دگرگون کننده در دنیای کسب و کار است و اثرات خارقالعادهای بر نحوه عملکردها و رقابت شرکتها گذاشته است.
در حال حاضر هوش مصنوعی در محصولات و خدمات مختلف به کار میرود و بهبود و کارایی آنها را افزایش میدهد.شرکتها در بخشهای مختلف از هوش مصنوعی برای بهبود فرآیندها و خدمات استفاده میکنند اما بیش از هر چیز از هوش مصنوعی در حوزه کسب و کار بهرهبرداری میشود زیرا هوش مصنوعی این امکان را به کسب و کارها می دهد تا کارایی عملیاتی خود را بهبود دبخشیده و فرایندهای کاری را به شیوهای راحت تر و ساده تر انجام دهند.
با استفاده از هوش مصنوعی، فرآیندهای کسب و کار از روش های سنتی به روش های مدرن و امروزی تبدیل شده و صاحبان کسب و کارها کسب و کار خود را به سطوح بالاتری از کارایی و بهرهوری رساندهاند.با استفاده از هوش مصنوعی، فرآیندهای کسب و کار از روش های سنتی به روش های مدرن و امروزی تبدیل شده و صاحبان کسب و کارها کسب و کار خود را به سطوح بالاتری از کارایی و بهرهوری رساندهاند.
هوش مصنوعی میتواند در بخش مدیریت صنایع نیز کاربردهای گستردهای داشته باشد. این فناوری به مدیران صنایع در تصمیمگیری های بهتر، شناسایی مشتریان و بازارهای هدف،کاهش ریسک و بهبود عملکرد کلی کسب و کار کمک میکند.
از نگاه کارشناسان و تحلیلگران بازار کار، هوش مصنوعی (AI) به عنوان یک فناوری نوظهور، به سرعت در حال پیشرفت و تحول در صنایع مختلف است و در تولید، فروش و بازاریابی، خدمات پس از فروش و تحقیق و توسعه و مدیریت نقش اثرگذاری دارد. همچنین بهرهگیری از هوش مصنوعی به کاهش هزینهها و بهبود کیفیت محصولات در بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی منجر میشود.
در همین راستا، سیدمالک حسینی - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: پدیده هوش مصنوعی بر آینده بازار کار ایران تاثیرگذار خواهد بود و موجب تغییر و تحول گسترده در این بازار خواهد شد.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی در صورت توانمندسازی محیط کسب و کار و توسعه اقتصادی می تواند به توسعه بازار کار منجر شود، میگوید: با توجه به فراگیر شدن استفاده از هوش مصنوعی و تاثیر آن بر تحولات بازار کار باید بتوانیم فرهنگ، جامعه و اقتصاد را با هوش مصنوعی بسنجیم و ببینیم تا کجا میتوانیم با هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال پیش برویم.
معاون اشتغال وزیر کار بر این باور است که در برابر پدیده هوش مصنوعی و نظام دیجیتال با دو مواجه روبهرو هستیم؛ اول اینکه از هوش مصنوعی میتوانیم به عنوان یک ابزار استفاده کنیم ولی اگر جای نیروی کار را بگیرد دچار چالش خواهیم شد؛ دوم ممکن است درآینده نزدیک هوش مصنوعی برخی مشاغل را از بین ببرد ولی از آن طرف به خلق ظرفیتهای اشتغال جدیدتر هم منجر شود.
پدیده هوش مصنوعی بر آینده بازار کار ایران تاثیرگذار خواهد بود و موجب تغییر و تحول گسترده در این بازار خواهد شد بنابر این به جای نگاه تردیدآمیز توام با ترس نسبت به هوش مصنوعی باید با توجه به مولفههای غالب بازار کار و فرهنگ کار در کشور نسبت به مدیریت این پدیده اقدام کرد.
حسینی برآیند این امر را مثبت ارزیابی کرده و میگوید: به جای نگاه تردیدآمیز توام با ترس نسبت به هوش مصنوعی باید با توجه به مولفههای غالب بازار کار و فرهنگ کار در کشور نسبت به مدیریت این پدیده اقدامات عملی و مبتنی بر آینده نگری را دنبال کنیم.
وی تاکسیهای تلفنی و جایگزینی آن با حمل و نقل پلتفرمی را از نمونههای تجربه شده در خصوص تحولات مثبت اقتصاد پلتفرمی بر بازار کار برشمرد و گفت: اگر چه این اتفاق نوع کسب و کار را دچار چالش کرده اما در مقابل فرصتهای چندبرابری جدیدتری را نیز به وجود آورده است.
درحال حاضر هوش مصنوعی کاربردهای متعدد و بسیاری دارد که از جمله آن در کسب و کارها میتوان به بهینهسازی منابع انسانی اشاره کرد.ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند به ارزیابی عملکرد کارکنان و شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها در سازمانها و شرکتها کمک کنند.
سید ابوالحسن واعظی - پژوهشگر و استاد دانشگاه درباره هوش مصنوعی و اثرات آن بر آینده بازار کار میگوید: هوش مصنوعی باعث از بین رفتن خیلی شغل ها می شود و اساسا تکنولوژیهایی که میآیند هم شغل تولید میکنند و هم باعث نابودی شغل میشوند. برخی شغلها ابدی است و از بین نمیرود ولی بسیاری از مشاغل تحت تاثیر هوش مصنوعی تصور میشود که از بین بروند.
او میگوید:تا چند سال آینده که بیشتر درگیر هوش مصنوعی میشویم و وابستگی ایجاد میشود اگر ابزارها را از ما بگیرند اثرات بزرگی بر زندگی ما خواهد داشت.
این استاد دانشگاه در تعریف هوش مصنوعی میگوید: هوش مصنوعی تلاشی برای تقلید کارهایی است که انسان می تواند انجام بدهد و دانشمندان و مهندسان تلاش کردند کامپیوتر را طوری برنامهریزی کنند که کارهایی را که روزمره انجام میدهیم ماشین انجام بدهد و در این حالت کارها سریعتر و دقیقتر و بهتر انجام میگیرد البته میتواند خطرناک باشد و در بسیاری از حوزهها جای انسان را بگیرد.
واعظی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد هوش مصنوعی به جایی رسیده باشد که بیش از این پیشرفت کرده باشد؟میگوید: در مدل های آزمایشگاهی و شرکتهای بزرگ و دانشگاهها مدل پیشرفتهتری وجود دارد ولی همیشه ملاحظاتی هست برای اینکه این مدلها عرضه عمومی پیدا کند مثلا شرکتها وقتی ببینند مردم با این مدلهایی که هست رضایت دارند دلیلی نمیبینند که مدلهای پیشرفتهتر بیاورند که انتظارات را بالا ببرد. البته مدل های اندکی پیشرفتهتر هم هست ولی چون اکنون رقابت بر سر ورود به بازار خیلی شدید است بین تفاوتی که در سطح پژوهشی وجود دارد با آنچه که در دسترس عموم هست،تفاوت خیلی کم است.
این پژوهشگر نخبه و برجسته از تصور آیندهای گفت که در آن ۹۰ درصد افراد با گسترش هوش مصنوعی بیکار شوند و توضیح داد: امروز می توانید با تکیه بر خلاقیت و تلاش و دانش و تجربه خود شغل بهتر پیدا کنید، در طبقات اجتماعی و اقتصادی حرکت کنید و به طبقات بالاتر بروید و ثروتمندتر شوید ولی تصور کنید روزی که ماشینها از ما توانمندتر و هوشمندتر شوند و مشاغل را اشغال کنند و ما به موجودات بیکار تبدیل شویم.۹۰ درصد جامعه انسانی بیکار می شود و سوالی که پیش می آید این است که سازو کار توزیع ثروت در جامعه چیست و چطور میتوان از از آن ۲۰ درصذ رباتهای که کار می کنند مالیات بگیریم و بین اکثریت آدمها که بیکارند تقسیم کنیم و ما در آن جایگاهی که هستیم تا ابد خواهیم بود؟
امروز هوش مصنوعی در بسیاری موارد از جمله تشخیص زودهنگام سرطان و بیماریهای جدی مثل ام اس اثرگذار است و میتواند بیماری را در مراحل اولیه با دقت بالایی تشخیص بدهد.
وی هوش مصنوعی را به سه دسته هوش مصنوعی محدود، هوش مصنوعی جامع و هوش مصنوعی فوق هوشمند تقسیم کرده و میافزاید:امروز فقط مدلهای هوشمند محدود را داریم که یک یا دو کار را خیلی خوب می توانند انجام بدهند و شبیه انسان در ابعاد بالا و زمان خیلی کوتاه کارهای انسان را تقلید کنند.آنچیزی که خطرناک میتواند باشد، مدلهای فوق هوشمند یا مدلهای جامع است که همه کارهای انسان را میتوانند تقلید کنند.این جایی است که خطر جدیتر میشود و باید گوش به زنگ باشیماما تا آن نقطه هنوز فاصله داریم و این نگرانی مربوط به آینده نه چندان دور است.
به گفته واعظی مدلهای هوش مصنوعی محدود امروز در بسیاری موارد از جمله تشخیص زودهنگام سرطان و بیماریهای جدی مثل ام اس اثرگذار است و میتواند بیماری را در مراحل اولیه با دقت بالایی تشخیص بدهد و هم اکنون در بسیاری از دانشکدههای ایران از جمله دانشکده علوم کامپیوتر، ریاضی، فیزیک و مهندسی برق تدریس میشود.
این استاد دانشگاه در پایان معتقد است: سرمایه ایران نفت و منابع طبیعی نیست اگر چه آنها اهمیت دارند ولی مهمترین سرمایه کشور نیروی انسانی و مردم آن هستند و نیروی انسانی ماهر و زبده و در دسترس به وفور در کشور داریم و این مساله نقطه قوت ماست و از این مسیر آینده روشنی داریم.
امروزه استفاده از هوش مصنوعی باعث شده تا بسیاری از کارها که به زمان و نیروی زیادی نیاز داشت از بین بروند به همین دلیل با کمترین نیرو میتوان با هوش مصنوعی به اهداف خود در زمان کمتری رسید.هوش مصنوعی همچنین میتواند فرآیند استخدام و انتخاب را بهبود بخشد.الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند رزومهها را به سرعت بررسی و افراد مناسب را شناسایی کنند.ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند مصاحبههای ویدئویی را تحلیل و توانمندیها و رفتارهای افراد برگزیده را ارزیابی کنند.
به اذعان کارشناسان، هوش مصنوعی پتانسیل عجیب و خارقالعادهای در زمینه کسب و کار در هر اندازه و صنعتی دارد و کارآفرینان میتوانند از هوش مصنوعی برای ایده کسب و کار تا مدیریت و بهبود فرایندهای کاری خود استفاده کنند.
به گزارش خبرآنی، همزمان با گسترش تکنولوژی و فناوریهای جدید و تاثیر آن بر کیفیت زندگی انسانها، بسیاری از مشاغل موجود نیز دچار تغییرات شده و یا با کاهش تقاضا روبه رو خواهند شد.ذر واقع به سبب ظهور تکنولوژیهای جدید و در سایه هوش مصنوعی، بسیاری مشاغل تحت تاثیر ساخت برنامهها و پلتفرمهای مختلف از بین میروند و به جمع شغلهای کم درآمد میپیوندند یا در آینده با مشاغل دیگر جایگزین میشوند.
انتهای پیام