افزایش فشارها بر بریتانیا برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین در سازمان ملل

همزمان با نزدیک شدن به کنفرانس سازمان ملل درباره راهکار دو دولتی، چهره‌های برجسته حزب کارگر و فعالان حقوق فلسطین از دولت بریتانیا خواسته‌اند کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد؛ اقدامی که می‌تواند آغازگر مسیر جدیدی در روند صلح باشد.

به گزارش خبرآنی، وزرای بریتانیا تحت فشارهای داخلی و خارجی از سوی حزب کارگر قرار گرفته‌اند تا در کنفرانس آینده سازمان ملل، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. چهره‌های برجسته حزب کارگر استدلال می‌کنند که این اقدام می‌تواند چشم‌انداز صلح را تقویت کند و در شرایط تنش‌زا، وجهه اخلاقی بریتانیا را بهبود بخشد.

به گزارش روزنامه گاردین، «آلف دابز»، عضو ارشد مجلس اعیان بریتانیا که از بازماندگان هولوکاست و از چهره‌های کهنه‌کار حزب کارگر است، گفت به‌رسمیت‌شناختن نمادین کشور فلسطین می‌تواند «احساس عزت‌نفس» را به فلسطینی‌ها بدهد؛ چیزی که اگر آن‌ها کشور واقعی داشتند، از آن برخوردار می‌بودند و این اقدام می‌تواند جایگاه بهتری برای آن‌ها در مذاکرات صلح آینده فراهم کند. او افزود: «حتی اگر این اقدام بلافاصله به نتیجه نرسد، باز هم به فلسطینی‌ها جایگاه بهتری می‌دهد. نمادها اهمیت دارند.»

«پیتر هِین»، وزیر پیشین کابینه نیز با تکرار این درخواست هشدار داد که «به تعویق انداختن به‌رسمیت‌شناختن تا پایان مذاکرات، تنها به اسرائیل اجازه می‌دهد که اشغال غیرقانونی را دائمی کند.» او تاکید کرد که این اقدام باید «تسریع‌کننده صلح باشد، نه نتیجه آن.»

در نخستین نشست مقدماتی در نیویورک برای کنفرانس سازمان ملل درباره راه‌حل دو دولتی که قرار است از ۱۷ تا ۲۰ ژوئن برگزار شود، عربستان سعودی از کشورها خواست فلسطین را به‌عنوان یک کشور به‌رسمیت بشناسند و گفت: «به‌رسمیت‌شناختن باید پیش‌شرط صلح باشد، نه محصول آن.»

این کنفرانس به‌عنوان فرصتی مهم در نظر گرفته می‌شود که کشورهایی مانند فرانسه و بریتانیا - که هنوز فلسطین را به‌رسمیت نشناخته‌اند - بتوانند گامی مهم و دیپلماتیک بردارند.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه ماه گذشته اعلام کرده بود که پاریس ممکن است فلسطین را به‌رسمیت بشناسد و به جمع ۱۴۷ کشور دیگر بپیوندد، اما گفت که ترجیح می‌دهد این اقدام را در کنفرانس سازمان ملل در نیویورک و در چارچوب یک روند گسترده‌تر انجام دهد.

«دیوید لمی» وزیر خارجه بریتانیا نیز به پارلمان اطلاع داده که در حال رایزنی با فرانسه درباره این موضوع است، اما تأکید کرده که از اقدامی نمادین بدون اثر عملی حمایت نخواهد کرد.

افزایش فشارها بر بریتانیا برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین در سازمان ملل
تظاهرات حامیان فلسطین در بریتانیا

به گزارش این رسانه انگلیسی، فشارها در درون حزب کارگر در حال افزایش است. در ابتدای ماه میلادی جاری، ۶۹ نماینده پارلمان و ۶ عضو مجلس اعیان با امضای نامه‌ای مشترک از نخست‌وزیر خواستند تا از این «فرصت منحصربه‌فرد» برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین، استفاده کند.

گاردین مطلع شده که این نامه - که توسط رؤسای گروه «دوستان فلسطین و خاورمیانه در حزب کارگر» تنظیم شده - همچنین توسط چند تن از وزرای حاضر در دولت امضا شده است.

در یادداشت کنفرانس ژوئن سازمان ملل، فرانسه و عربستان سعودی، که ریاست مشترک این کنفرانس را بر عهده دارند، گفته‌اند هدف بلندپروازانه این رویداد «احیای یک روند بی‌پایان دیگر» نیست، بلکه «اجرای نهایی راه‌حل دو دولتی» است.

به گزارش گاردین، در سایه گسترش شهرک‌سازی‌های غیرقانونی، اقدامات یک‌جانبه غیرقانونی، خشونت، نفرت‌پراکنی و برنامه‌ها و اقدامات مستمر برای کوچ اجباری و سلب مالکیت از فلسطینی‌ها، ضرورت اجرای راه‌حل دو دولتی بیش از پیش احساس می‌شود.

در قالب هشت کارگروه تخصصی که تمام ابعاد مربوط به راه‌حل دو دولتی را پوشش می‌دهند، از هر کشور خواسته شده که «اقداماتی را که به‌طور فردی یا جمعی حاضر به انجام آن هستند، در راستای ایفای تعهدات خود و حمایت از اجماع بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز مسئله فلسطین و تحقق راه‌حل دو دولتی» مشخص کنند.

«الکس بالینجر» نماینده حزب کارگر و عضو کمیته امور خارجی پارلمان بریتانیا گفت اکنون زمان آن رسیده که این کشور «رهبری مبتنی بر اصول» را نشان دهد و افزود: «ما دیگر نمی‌توانیم با حرف‌های کلی درباره راهکار دو دولتی، اقداماتی را که می‌تواند آن را به واقعیت تبدیل کند، مسدود کنیم.»

«افضل خان» وزیر پیشین دولت سایه حزب کارگر و از فعالان باسابقه در حوزه حقوق فلسطینیان گفت حزب کارگر باید بر اساس ارزش‌های بین‌المللی‌گرایانه خود عمل کند. او اظهار داشت: «به‌رسمیت‌شناختن فلسطین در حال حاضر می‌تواند گام نخست مثبتی در جهت تحقق راه‌حل صلح‌آمیز دو دولتی، پایان‌دادن به گسترش غیرقانونی شهرک‌ها و محاصره‌ها، و گشودن مسیرهای دیپلماتیک و بشردوستانه به‌سوی عدالت پایدار باشد.»

این مقام بریتانیایی هشدار داد که ۱۴۷ کشور دیگر تاکنون کشور فلسطین را به‌رسمیت شناخته‌اند و بریتانیا در خطر آن است که «با تعلل» از این مسیر باز بماند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.