به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محمدمهدی علاءالدین، رئیس اداره نظارت بر تأمین، توزیع و عرضه تجهیزات پزشکی، امروز در نشست خبری برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی ایرانهلث که در سازمان غذا و دارو برگزار شد، اظهار کرد: امروزه 1442 شرکت فعال فناور در حوزه تجهیزات پزشکی داریم که توانمندی این حوزه را در زمینه تولید نشان میدهد. هماکنون 79 هزار و 991 پروانه تولید یا آیآرسی وجود دارد و 1811 قلم کالای حوزه پزشکی از تولیدات داخلی تأمین میشود.
وی افزود: عمده کالاهایی که در حوزه سلامت مصرف میشود، حساسیت بالایی دارد و ما بهعنوان تنظیمگر موظفیم استانداردهای این حوزه را ارزیابی کنیم.
وی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری، انش بنیان بودن یک واحد را تعیین میکند، ادامه داد: حوزه تجهیزات پزشکی روند رو به رشدی داشته و شاهد استفاده از فناوریهای روز در حوزه سلامت هستیم. همه پژوهشگران این حوزه تلاش کردهاند تا از آخرین فناوریها برای ارتقای سلامت بهره ببرند. البته اگرچه تلاشهای ارزندهای در کشور انجام شده، اما تا حدودی مجبور به واردات بسیاری از اقلام هستیم.
وی افزود: از نظر تعدادی، 70 درصد تجهیزات پزشکی مورد استفاده در کشور از محل تولیدات داخلی است که از نظر ارزشی، 31 درصد بازار را تشکیل میدهد. اما امیدواریم با علاقهمندی و انگیزهای که فارغالتحصیلان مهندسی پزشکی در کشور دارند، روزبهروز فناوریها بیشتر بومیسازی شود و وابستگی به واردات کاهش یابد.
وی با بیان اینکه علیرغم بحرانهای مختلفی که کشور در اثر تحریمهای ظالمانه متحمل شده، دچار مشکلاتی در تأمین بودهایم، اما تلاش مضاعف تأمینکنندگان منجر شده تا با کمترین کمبود در حوزه تجهیزات پزشکی پیش برویم، گفت: البته مشکلاتی در تأمین و تخصیص ارز وجود دارد ولی در تلاش برای رفع آن هستیم. در حال حاضر اگرچه نگرانی جدی نسبت به آینده داریم، اما کمبود جدی فعلاً مشاهده نمیشود. در عین حال اگر فرآیند تأمین و تخصیص ارز به همین روال ادامه یابد، دچار مشکل جدی در تأمین تجهیزات پزشکی حیاتی خواهیم شد.
این خبر تکمیل میشود...