به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از الجزیره، مقامات مالی کشورهای عضو گروه 7 در نشست پنجشنبه شب خود تهدید کردند در صورتی که روسیه با آتشبس در جنگ اوکراین موافقت نکند، ممکن است تحریمهای بیشتری علیه مسکو اعمال کنند.
در پایان این نشست در نزدیکی رشتهکوههای راکی کانادا که وزرای امور خارجه نیز این هفته در آن حضور داشتند، وزرای اقتصادی این کشورها پنجشنبه شب اعلام کردند که اگر تلاشها برای پایان دادن به این «جنگ وحشیانه» در اوکراین شکست بخورد، این گروه بررسی خواهد کرد که چگونه میتواند مسکو را به عقبنشینی وادار کند.
در بیانیهی نهایی که پس از سه روز جلسه منتشر شد، آمده است: اگر چنین آتشبسی مورد توافق قرار نگیرد، ما به بررسی همه گزینههای ممکن از جمله... تشدید تحریمها ادامه خواهیم داد.
گروه 7 که متشکل از کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکاست، همچنین متعهد شد با همکاری یکدیگر، مانع از آن شوند که کشورهایی که هزینههای این جنگ را تأمین کردهاند، از روند بازسازی اوکراین سود ببرند.
فرانسوا-فیلیپ شامپین، وزیر دارایی کانادا این اظهارات را «بیانیهای بسیار مهم» خواند و آن را یکی از ارکان اصلی توافق گروه 7 درباره بازسازی اوکراین دانست.
با این حال، این گروه از نام بردن کشورهایی از جمله چین که غرب پیشتر آنها را به ارسال تسلیحات به روسیه متهم کرده بود، خودداری کرد.
در این بیانیه همچنین آمده است که داراییهای حاکمیتی روسیه در حوزههای قضایی کشورهای گروه 7 همچنان مسدود خواهند ماند تا زمانی که مسکو به جنگ پایان دهد و غرامت خسارات وارده به اوکراین را پرداخت کند.
شامپاین در کنفرانس خبری اختتامیه این نشست گفت: فکر میکنم این موضوع پیام بسیار روشنی را به جهان میفرستد ... اینکه گروه 7 در هدف و در عمل متحد است.
با این حال، در این بیانیه به تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، که تجارت جهانی و زنجیرههای تأمین را دچار اختلال کرده و بر عدم قطعیت اقتصادی افزوده، اشارهای نشده است.
بر اساس این گزارش، برخی اختلافهای رویکردی نسبت به جنگ روسیه در اوکراین نیز مشهود بود.
ترامپ با کنار گذاشتن متحدان آمریکا و آغاز مذاکرات دوجانبهی آتشبس با مسکو که در آن مقامات آمریکایی بسیاری از روایتهای کرملین دربارهی این درگیری را پذیرفتهاند، نگرانیهایی را در میان همپیمانان واشنگتن برانگیخته است.
در بیانیهی جدید، توصیف جنگ نسبت به بیانیهی گروه 7 در ماه اکتبر که پیش از انتخاب مجدد ترامپ منتشر شده بود و آن را «جنگی غیرقانونی، غیرقابل توجیه و تحریکنشدهی تجاوزکارانه علیه اوکراین» توصیف میکرد، نرمتر شده است.
به گفتهی والدیس دومبروفسکیس، معاون اجرایی کمیسیون اروپا، وزرای حاضر در نشست کانادا دربارهی پیشنهادی برای کاهش سقف قیمت 60 دلاری هر بشکه نفت روسیه به 50 دلار گفتوگو کردند، چرا که قیمت فروش نفت خام روسیه پایینتر از این سطح بوده است.
با این حال، بیانیهی رسمی گروه 7 این طرح را مطرح نکرد زیرا به گفتهی یک مقام اروپایی که با خبرگزاری رویترز گفتوگو کرد، آمریکا دربارهی کاهش این سقف قیمتی «قانع» نشده بود.
چند ساعت پیش از نشست گروه 7، پارلمان اروپا نیز تعرفههایی را علیه واردات کود روسیه تصویب کرد.
طبق لایحهی اتحادیه اروپا، این تعرفهها از اول ژوئیه اجرایی میشوند و طی 3 سال بهتدریج از 6.5 درصد به حدود 100 درصد افزایش یافته و تجارت را متوقف خواهند کرد.
انتهای پیام/