برای متوقف کردن نتانیاهو اقدامات سختگیرانه‌تری لازم است

فشار جهانی بر رژیم صهیونیستی به‌دلیل جنگ غزه و شهرک‌سازی‌ها افزایش یافته، اما هنوز نتانیاهو عقب‌نشینی نکرده است. ابتکار سعودی-فرانسوی می‌تواند راهی برای شناسایی کشور فلسطین و پایان جنگ از مسیر دیپلماتیک باشد.

به گزارش خبرآنی، افکار عمومی جهانی علیه رژیم صهیونیستی موضع گرفته است، اما این فشار برای وادار کردن بنیامین نتانیاهو به عقب‌نشینی کافی نیست.

نوزده ماه پس از حملات ۷ اکتبر حماس و آغاز جنگ در غزه، رژیم صهیونیستی با موج جدیدی از فشار بین‌المللی روبروست و هرچه بیشتر از سمت «متحدان» خود منزوی می‌شود.

کابینه بنیامین نتانیاهو اخیراً اعلام کرده قصد دارد بار دیگر غزه را اشغال کند و نیروهای ذخیره ارتش را فراخوانده است. هم‌زمان، گسترش غیرقانونی شهرک‌سازی‌ها و خشونت در کرانه باختری بدون وقفه ادامه دارد.

در اقدامی برای فشار به مقاومت فلسطین و تقلا برای آزادسازی زندانیان باقی‌مانده، رژیم صهیونیستی ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را به مدت دو ماه متوقف کرد که منجر به قحطی گسترده و شرایط فجیع انسانی شد. در واکنش به این وضعیت، بریتانیا، فرانسه و کانادا با صدور بیانیه‌ای مشترک به شدت جنگ‌طلبی رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد که مذاکرات تجاری با رژیم صهیونیستی را متوقف کرده و تحریم‌هایی علیه شهرک‌نشینان و سازمان‌های دخیل در خشونت‌های کرانه باختری اعمال خواهد شد.

برای متوقف کردن نتانیاهو اقدامات سختگیرانه تری لازم است
جنگ غزه

این انتقادات پس از درخواست وزیر خارجه هلند برای بازنگری در توافق اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی مطرح شد. این اقدام که مورد حمایت شمار زیادی از کشورهای اتحادیه اروپا قرار گرفت، عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ را محکوم کرد و ممکن است به اعمال تحریم‌هایی بینجامد.

نخست‌وزیر اسپانیا حتی فراتر رفت و رژیم صهیونیستی را یک رژیم نسل‌کُش نامید.

روزنامه انگلیسی گاردین در مطلبی می‌نویسد: نکته قابل‌توجه اینکه حتی دولت ترامپ که به شدت حامی رژیم صهیونیستی بود، نیز از دولت نتانیاهو فاصله گرفته و دونالد ترامپ در سفر خود به منطقه از توقف در فلسطین اشغالی خودداری کرده است. جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا هم تصمیم گرفت سفر خود به اراضی اشغالی را به تعویق بیندازد، که نشان می‌دهد دولت آمریکا مایل است از تصویر جنگ بی‌پایان فاصله بگیرد.

افزایش محکومیت‌های بین‌المللی نشانه‌ای از تغییر جدی در دیدگاه جهانی است، اما بدون اقدامات سخت‌گیرانه‌تر – از جمله تحریم‌های بیشتر، شناسایی رسمی دولت فلسطین از سوی دیگر کشورها، و اتحاد اپوزیسیون داخلی تل‌آویو – بعید است که نتانیاهو و ائتلاف راست‌گرایش از مسیر جنگ و برنامه‌های توسعه‌طلبانه عقب‌نشینی کنند.

برای متوقف کردن نتانیاهو اقدامات سختگیرانه تری لازم است
عنوان

نتانیاهو بی‌شک بین فشارهای داخلی و خارجی گرفتار شده، اما تا این لحظه هیچ‌کدام برای وادار کردن او به تغییر مسیر یا محاسبات کافی نبوده‌اند.

ائتلاف راست‌گرای او همچنان جنگ در غزه را به عنوان فرصتی برای گسترش ادعاهای ارضی رژیم صهیونیستی تحت پوشش امنیت ملی می‌بیند. نتانیاهو که در تلاش برای حفظ قدرت تا سال ۲۰۲۶ است، به اروپا و بریتانیا حمله کرده و مدعی شده که تل‌آویو در خط مقدم نبرد میان «تمدن و بربریت» قرار دارد.

براساس گزارش گاردین، در داخل اراضی اشغالی هم مخالفت‌ها در حال افزایش است.

ادامه حضور زندانیان صهیونیست در غزه موجب برپایی تظاهرات گسترده‌ای شده است و خانواده‌ها و گروه‌های مدنی خواهان اقدام فوری هستند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ۶۷ درصد سکنه اراضی اشغالی خواهان پایان جنگ و بازگشت زندانیان به خانه هستند.

در همین حال، تلاش نتانیاهو برای اصلاحات جنجالی قضایی، اعتراضاتی را دوباره شعله‌ور کرده که بسیاری آن را تضعیف موازنه‌های «دموکراتیک» می‌دانند.

همچنین تلاش او برای برکناری رونن بار، رئیس شین‌بت منجر به رویارویی حقوقی نادری شد که دیوان عالی وارد عمل شد و شکاف میان کابینه صهیونیست و نهادهای امنیتی را نمایان ساخت.

برای متوقف کردن نتانیاهو اقدامات سختگیرانه تری لازم است
جنگ غزه

در همین حال، چهره‌های رقیب سیاسی مانند نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق و یائیر گولان، رهبر حزب «دموکرات»، در میان رأی‌دهندگانی که از راهبرد جنگی و سیاست‌های داخلی کابینه ناراضی‌اند، محبوبیت بیشتری یافته‌اند. با این حال، برای ایجاد یک چالش جدی علیه سلطه نتانیاهو بر قدرت، اپوزیسیونی متحدتر و دارای چشم‌انداز روشن مورد نیاز است.

فرصتی برای افزایش فشار بین‌المللی که از مرز حرف فراتر رود، در پیش است.

کنفرانس سعودی-فرانسوی درباره فلسطین که ماه آینده در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار می‌شود، می‌تواند لحظه‌ای سرنوشت‌ساز باشد.

هدف این کنفرانس، احیای مشارکت چندجانبه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین و هماهنگی پاسخ‌های بین‌المللی به بحران غزه است.

با توجه به اینکه تاکنون ۱۴۸ کشور فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته‌اند، این رویداد می‌تواند بستری برای پیوستن سایر کشورها، به‌ویژه کشورهای اروپایی، فراهم کند.

فرانسه احتمال داده که در جریان این کنفرانس، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. بریتانیا نیز در حال بررسی حمایت از این اقدام است.

این در حالیست که سازش در روابط عربستان با رژیم صهیونیستی، که همواره به عنوان انگیزه‌ای بزرگ برای پایان جنگ و ادغام مطرح بوده، رسماً تا زمانی که این رژیم کشور فلسطین را به رسمیت نشناسد، منتفی است.

عربستان که خود را به عنوان صدای پیشرو منطقه معرفی می‌کند، از این کنفرانس چندجانبه برای تأکید دوباره بر حمایت اعراب از راه‌حل دودولتی بهره می‌برد.

با افزایش نارضایتی جهانی از وضعیت موجود، ابتکار عربستان و فرانسه می‌تواند آغازی برای شناسایی گسترده‌تر حقوق فلسطینی‌ها و تلاش تازه‌ای برای رسیدن به یک توافق مذاکره‌شده باشد.

به اعتقاد گاردین، رژیم صهیونیستی در یک دوراهی تاریخی قرار دارد؛ هر روز بیشتر در صحنه جهانی منزوی شده و با ناآرامی‌های داخلی روبه‌رو است. با این حال، محکومیت صرف نمی‌تواند مسیر کابینه نتانیاهو را تغییر دهد. آنچه اکنون نیاز است، اقدام هماهنگ و راهبردی داخلی و خارجی است تا سرانجام مسیر جنگ بی‌پایان را به سوی مسئولیت‌پذیری، عدالت و صلح تغییر دهد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.