به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ششمین همایش و جشنواره ملی حاتم گفت: در بخش تولید ما با 5 چالش عمده مواجه هستیم. اولین چالش تامین انرژی است. این روزها سختی زیادی برای تولید به همراه داشته است. کارگر سرکار میآید و ساعت 7 کار آغاز اما ساعت 8 برق قطع میشود و مشخص نیست که چه زمانی مجد وصل میشود.
عدم النفع 300 هزار میلیارد تومانی صنایع در سال 1403
وی افزود: در سال گذشته بیش از 300 همت این مسئله به تولیدکنندگان زیان وارد کرد. در حدود 140 روز تولیدکنندگان با تعطیلی مواجه بودند. این درحالی است که هزینه برق وجود داشت و هزینههای آن رشد داشته است. هزینههای مالیات و بیمه نیز وجود داشته است. همه هم از حمایت از تولید صحبت میکنیم. ساعتها دویدیم تا اعتبار مالیاتی به تولیدکنندگان داده شود تا با این اعتبار تولیدکننده با آن برود پنل خورشیدی بیاورد و برق تولیدکنند. اگر این اعتبار داده شود تولید آن رشد میکند و اعتبار را نیز تسویه میکند. دریغ از توجه به این پیشنهاد.
گلایه معاون وزیر صنعت از صف طولانی تامین ارز/ شیخ: تولید در حال مرگ است
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه تولیدکننده ما امروز برای تامین ارز تامین ماشین آلات و موارد اولیه دچار مشکل است، گفت: مگر چیزی مقدس تر از این امر است. تولیدکننده در صف طولانی تامین ارز است. خواهند گفت که این اطلاعات غلط است اما تولیدکنندگان حی و حاضر هستند. تولید در حال مرگ است و باید صدای آنها شنیده شود.
وی ادامه داد: میانگین ظرفیت تولید صنایعی که بنده متولی آنها هستم زیر 40 درصد است. به این معنا است که ارز و منابع کشور را تبدیل به ماشین آلات کردیم اما به خاطر کم توانی کلید برق را قطع کردیم. با 35 درصد ظرفیت داریم کار میکنیم. این ظرفیت احداث شده و روی زمین است. کدام سرمایهگذار حاضر است بیاید و در شرایطی سرمایهگذاری کند که خودش اختیار پول خود را نداشته باشد.
شیخ با اشاره به اینکه مسئله تأمین مالی و تامین سرمایه در گردش شاید مهمترین چالش ما است، گفت: حلقه اصلی که بیشترین فشار در ناترازی ها به آن وارد میشود تامین مالی است. اگر مشکل ارز پیش میآید یا اگر ناترازی انرژی به وجود میآید مشکل تامین مالی تشدید میشود. تامین مالی ما بانک محور است و باید کمک کنند. بازار سرمایه نیز باید امکان تامین مالی جمعی را بدهد. اقداماتی با تفاهم با بانکها و حوزهای مقابله با قاچاق انجام شده است. وجدانا باید گفت که این اقدامات قابل عرضه نیست. امیدوار هستیم بتوانیم با حمایتهایی که میشود بتوانیم صدای تولید را به دیگران برسانیم.
انتهای پیام/