به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، علی آقامحمدی رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ششمین همایش و جشنواره ملی خاتم گفت: در برنامه هفتم پیشبینی شده است تا سهم اقتصاد دیجیتال به 10 درصد برسد. برای این منظور تاکید شده است تا طی این دوره 500 هزار نفر نیروی انسانی متخصص در این حوزه تربیت شود. در 25 سال آینده دو فرصت بزرگ داریم که پس از آن دیگر این فرصت نخواهد بود.
در 1430 پنجره جمعیتی ما بسته خواهد شد. بنابراین ما تا آن دوره یک نسل جوان طالب پیشرفت را داریم. نکته دوم انرژیهای فسیلی است. ما مقام اول را در مجموع نفت و گاز هستیم اما در 25 سال آینده این انرژی جایگاهی نخواهد داشت و باید تمام استفاده را ببریم.
اجماع مقامات برای رسیدن به تولید 6.5 میلیون بشکه نفت
وی افزود: باید در بازه زمانی از درآمدهای ارزی آن نهایت استفاده را ببریم.این به این معنا است که میتوانیم به تولید 7.4 میلیون بشکهای برسم. در حال حاضر بر روی 6.5 میلیون بشکه اجماع وجود دارد. در حال حاضر جامعه کارگری ما ظرفیت بالایی دارد. ما 60 میلیون دارند سهام عدالت داریم که ارز آن دو میلیون میلیارد تومان است. مدیریت آن به دست دولتی ها است. اقشار باید با هماهنگی هم بیایند و مدیریت را برعهده بگیرند. خود نفت و گاز فرصتی برای سرمایهگذاری است و قطعا اقتصاد دیجیتال نیز فرصت بهتری است.
جوانان نوآور در برابر حسودان پیر؛ چالشی که باید مدیریت شود
آقامحمدی با بیان اینکه در 10 سال آینده اقتصاد دیجیتال در جهان از 1500 میلیارد دلار به 9500 میلیارد دلار خواهد رسید، گفت: در اقتصاد دیجیتال صحنه ما عوض خواهد شد و انتقال یکباره به اقتصاد دیجیتال مسئلهای است که باید رخ دهد. در توزیع کالا در شهرها شاهد بودیم تعدادی جوان در این حوزه تحول ایجاد کردند و دیدیم که حسودان پیر تلاش کردند تا جلوی آنها را بگیرند. این درگیری است که نمیتوانیم از آن فرار کنیم اما باید آن را مدیریت کنیم.
تمام آنچه در چشم انداز گذشته رخ داده، جوانههای این اتفاقات رقم خورده است. در چشم انداز 1430 باید کامل بحث شود که چه کسانی نمیگذارند اقتصاد کشور جلو برود. بله بخشی از مشکلات خارجی است اما ما نمیتوانیم همه موارد را با این دلیل توجیه کنیم.
ضرورت آموزش هوش مصنوعی از 6 سالگی/ اقدامی برای آموزش نیروی متخصص اقتصاد دیجیتال انجام نشد
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه 500 هزار نیرو متخصص در حوزه اقتصاد دیجیتال مورد تاکید برنامه هفتم قرار گرفته است، گفت: اما در سال اول برنامه که باید مقدمات اجرا فراهم میشد اقدامی در این حوزه انجام نشده است. الان هوش مصنوعی از 6 سالگی میتواند آموزش داده شود. یعنی از 6 تا 14 سالگی باید هوش مصنوعی آموزش داده شود. ما طرح این کار را آماده کردیم. خوشبختانه ظرفیت بسیار بزرگی وجود دارد. امروز در کانادا بسیاری از جوانان ایرانی در این حوزه فعال هستند. بخشی از این افراد به کشور بازگشتند و در دانشگاه شریف مستقر شدهاند.
یک مشکل دیگر موضوع حقوق و دستمزد است. با 20 میلیارد تومان میتوان کل درآمد یک فرد را براساس حداقل دستمزد تا آخر عمر خرید. با مسکن نمیتوان این موضوع را حل کرد و باید به راهکار رسید. یک جوان ما باید بتواند شغل درآمدزای خود را از دیپلم پیدا کند. ما در محلات خود میتوانیم 420 هزار نفر را برای فوتبال سازمان دهی کنیم. امسال 60 هزار نفر سازماندهی شدند.
وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما اصراف زمان است. شرکتهای دیجیتالی میتوانند این کار را انجام دهند. بحث ما ثروت غیردولتی است. امروز هر اقدامی را که از آن صحبت میکنیم میگویند منابع نداریم. اگر شما کسانی عرضه و تقاضا میکنند را طوری کنار هم جمع کنید که حاصل آن صفر شود شما نیازی به منابع اولیه بزرگی ندارید. با این استراتژی بسیاری از مشکلات حل میشود.
با توجه به این موارد داشتن استارتاپ دانش آموزی و داشتن برنامه برای خوش مصنوعی دارای اهمیت است. با توجه به اتفاقی که در بندر شهید رجایی رخ داد، آیا اولیت ما در حوزه خودروهای خودران و برقی در سواری است یا حمل و نقل عمومی؟ ما به پیمانکار عادت کردیم اما ما باید توسعه دهنده را جایگزین کنیم. در تمام دوبی 4 توسعه دهنده بیشتر وجود ندارد. پراکنده کردن کار نتیجه ایجاد نمیکند. یک کار در زمان مشخص با هزینه مشخص باید صورت بگیرد. حتی در مواردی که فقر زیاد است یک فرصت است چرا که تقاضا وجود دارد.
آقا محمدی با اشاره به اینکه کسی نمیتواند فقر را دلیل عقبماندگی بداند، گفت: یک فرصت برای انجام کار در فقر وجود دارد. اما این موضوع یا صرف حرف زدن محقق نمیشود. سوال مردم از ما باید این باشد که چرا بزرگ نشدیم. مگر میشود یک نفر 20 تا 30 سال کار کند و مثل روز اولش باشد. خواهش بنده از این است که یک نگاه جدی به نیروی کار مجرب داشته باشیم. اول نیاز آنها را بسنجیم، سپس تامین را در دستور کار قرار دهیم.
انتهای پیام/