به گزارش گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در ادامه نشستهای دوجانبه خود با وزرای علوم کشورهای اسلامی، با منذر بلیعد، همتای تونسی خود دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست، طرفین بر ضرورت گسترش ارتباطات علمی میان کشورهای اسلامی، توسعه همکاریهای دانشگاهی، و فعالسازی تفاهمنامههای علمی تأکید کردند.
سیمایی در این دیدار، اجلاس علمی تهران را فرصتی مهم برای تعمیق روابط علمی بین کشورهای اسلامی دانست.
وی با اشاره به شکاف تکنولوژیک موجود میان کشورهای اسلامی، بر لزوم همکاریهای علمی در راستای کاهش این فاصله تأکید کرد.
سیمایی همچنین، با یادآوری تجربیات شخصی خود از تعامل با مردم تونس، فرهنگ و نظم اجتماعی این کشور را قابل ستایش خواند.
بورسیه دانشجویان تونسی و همکاری در آموزش زبان و ادبیات
وزیرعلوم کشورمان اعلام کرد ایران آمادگی دارد تعدادی از دانشجویان تونسی را بورسیه کند و زمینه حضور بیشتر استادان و دانشجویان تونسی در ایران بیشتر فراهم شود، بهویژه در حوزه زبان و ادبیات عربی که از اهمیت بالایی در دانشگاههای ایران برخوردار است.
در بخش دیگری از گفتگوها، سیمایی آمادگی ایران را برای همکاری در زمینه توسعه پارکهای فناوری مشترک اعلام کرد.
همچنین پیشنهاد شد که طرف تونسی از ظرفیتهای پارک فناوری ایران برای توسعه مدلهای مشابه در کشور خود استفاده کند.
وزیرعلوم در این دیدار ضمن معرفی رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم برای پیگیری توافقات طرفین، خواستار تعیین نمایندهای از سوی تونس برای تسریع در اجرایی شدن همکاریها شد.
تشکیل کارگروه مشترک برای هماهنگی فعالیتهای علمی ایران و تونس
منذر بلعید، وزیرعلوم تونس نیز با ابراز خرسندی از حضور در ایران، اشتراکات فرهنگی و علمی دو کشور را زمینهای مناسب برای تقویت همکاریهای دانشگاهی دانست.
وی با اشاره به بازدید اخیر خود از سازمان پژوهشهای صنعتی ایران، تجربه موفق ایران در ایجاد پارکهای فناوری را مثبت ارزیابی کرد.
به گفته وی، برخی مجموعههای مشابه در تونس فعال هستند و ارتباط میان شرکتهای فناوری دو کشور میتواند به تقویت همکاریهای علمی و فناورانه منجر شود.
در پایان این نشست، طرفین توافق کردند که کارگروه مشترکی برای هماهنگی اجرایی همکاریها تشکیل شود. این کارگروه در هفتههای آتی، جلسات آنلاین خود را آغاز خواهد کرد تا زمینههای عملی این تفاهمات با سرعت بیشتری پیگیری شود.
دعوت از اندونزی برای سرمایهگذاری در حوزههای علم و فناوری ایران
حسین سیمایی صراف، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری کشورمان همچنین با همتای اندونزیایی خود دیدار و بر گسترش همکاریهای علمی و فناورانه میان دو کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به جمعیت قابل توجه و ظرفیتهای گسترده اندونزی در حوزه داده و اطلاعات اظهار داشت: اندونزی به عنوان یک کشور بزرگ مسلمان با منابع دادهای فراوان، میتواند در همکاری با ایران، ظرفیتهای خود را در زمینه هوش مصنوعی افزایش دهد. این دادهها در هر دو کشور وجود دارد و ایجاد یک شبکه مشترک میتواند منجر به ارتقای توانمندیهای فناورانه شود.
سیمایی همچنین از اندونزی برای سرمایهگذاری در حوزههای علم و فناوری دعوت کرد و افزود: زمینه برای انجام فعالیتهای مشترک فراهم است و ایران آماده همکاری در این عرصههاست.
وزیرعلوم ایران پیشنهاد ایجاد پارک علم و فناوری مشترک و همچنین ارائه خدمات مشاوره فنی و فناورانه را مطرح کرد و با تأکید بر اشتراکات فرهنگی و روابط دوستانه دو کشور، ابراز امیدواری کرد که این تعاملات به گسترش همکاریهای علمی بینالمللی منجر شود.
برایان یولیارتو، وزیر آموزش عالی، علوم و فناوری اندونزی نیز در این دیدار ضمن قدردانی از دعوت به نشست وزیران کشورهای اسلامی، گفت: امروز با حضور در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، زمینههای گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی بسیاری میان دو کشور را مورد بررسی قرار دادیم.
اندونزی قصد دارد موفقیتهای ایران در حوزه تکنوپارکها را الگوبرداری کند
وی با اشاره به ظرفیتهای مشترک، از آمادگی اندونزی برای انجام پژوهشهای مشترک در حوزههای صنعت، تجهیزات پزشکی، واکسن، هوش مصنوعی و زیستفناوری (بایوتکنولوژی) خبر داد.
وزیر آموزش عالی، علوم و فناوری اندونزی همچنین با تأکید بر اهمیت توسعه پارکهای فناوری، اعلام کرد: اندونزی قصد دارد موفقیتهای ایران در حوزه تکنوپارکها را الگوبرداری کرده و تجربههای موفق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران را در کشور خود پیادهسازی کند.
وی با اشاره به جمعیت بیش از 280 میلیون نفری اندونزی و دستاوردهای این کشور در بخش زراعت، از جمله تولید گسترده برنج در سال جدید، بر آمادگی اندونزی برای اشتراکگذاری این تجربیات با ایران تأکید کرد.
برایان یولیارتو همچنین از آمادگی کشورش برای تبادل استاد و دانشجو در مقطع دکتری خبر داد و پیشنهاد داد دانشجویان دو کشور از مراکز علمی یکدیگر بازدید کنند.
َوزیر آموزش عالی، علوم و فناوری اندونزی در پایان ابراز امیدواری کرد همکاریهای علمی و پژوهشی میان ایران و اندونزی هرچه زودتر آغاز شود.
انتهای پیام/