سفیر رژیم صهیونیستی در لندن احضار و مذاکرات تجاری با تل‌آویو تعلیق شد

انگلیس در اعتراض به گسترش نسل‌کشی در نوار غزه، سفیر رژیم صهیونیستی در لندن را احضار کرد و مذاکرات درباره توافق تجاری با این رژیم را به حالت تعلیق درآورد، سوئد نیز به نوبه خود از اقدامی در داخل اتحادیه اروپا برای اعمال فشار جهت تحریم برخی وزرای صهیونیست خبر داد.

به گزارش خبرآنی، دولت انگلیس به نقل از «دیوید لمی» وزیر امور خارجه این کشور توقف رسمی مذاکرات توافق تجارت آزاد با رژیم صهیونیستی با تاثیر آنی را اعلام کرد.

دولت انگلیس اعلام کرد: حصول پیشرفتی در مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد جدید و به‌روزشده با کابینه بنیامین نتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) که سیاست‌های وحشتناکی را در کرانه باختری و غزه در پیش گرفته، ممکن نیست و «تزیپی هوتولی» سفیر رژیم صهیونیستی (در لندن) را به دلیل گسترش عملیات‌های نظامی در نوار غزه احضار کرد.

وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی که در مجلس عوام این کشور داشت، اظهار کرد: شیوه مدیریت جنگ در غزه به روابط ما با کابینه «اسرائیل» ضربه می‌زند. ما مذاکرات با این کابینه درباره یک توافقنامه تجارت آزاد جدید را به حالت تعلیق درآوردیم و همکاری با آن بر اساس نقشه راه دوجانبه ۲۰۳۰ را مورد بازنگری قرار خواهیم داد، اقدامات کابینه نتانیاهو این امر را ضروری کرد و سفیر «اسرائیل» به وزارت خارجه احضار شد.

لمی گفت: «هامیش فالکونر» وزیر امور خاورمیانه به هوتولی اطلاع خواهد داد که منع کمک‌رسانی به غزه به مدت ۱۱ هفته سختگیرانه بود و قابل توجیه نیست.

او همچنین افزود: جنگ در غزه به روابط انگلیس با «اسرائیل» ضربه می‌زند و دولت تحریم‌هایی را علیه سه نفر و چهار نهادی که در شهرک‌سازی‌ها مشارکت دارند، اعمال خواهد کرد.

وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: ممانعت از کمک‌رسانی‌ها، گسترش دامنه جنگ و نادیده‌ گرفتن نگرانی‌های دوستان و شرکا غیر قابل توجیه بوده و باید متوقف شود.

وزیر خارجه انگلیس افزود: اقدامات کابینه نتانیاهو باعث شده که اقدامات امروز انگلیس را ضروری می‌کند.

او خطاب به ساکنان اراضی اشغالی گفت: جنگ در غزه به روابط ما با کابینه شما ضربه می‌زند، در صورتی که «اسرائیل» به حملات نظامی اخیر خود علیه غزه ادامه دهد و نتواند کمک‌رسانی بدون مانع را تضمین کند، دولت انگلیس اقدامات بیشتری را در پیش خواهد گرفت.

لمی تاکید کرد: کابینه «اسرائیل» با وجود تلاش‌های ما به اقدامات و سخنان جنجالی خود ادامه داد، آنها «اسرائیل» را از دوستان و شرکای خود دور کرده، منافع «اسرائیلی‌ها» را تضعیف و تصویر «اسرائیل» را در جهان مخدوش می‌کنند.

او در جلسه پرسش و پاسخ نمایندگان در پاسخ به یکی از وزرای حزب محافظه‌کار گفت: محاصره غزه توسط اسرائیل اشتباهی اخلاقی و غیرقابل توجیه بوده و باید متوقف شود.

پیشتر «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرد که او و سران فرانسه و کانادا نگران تشدید تنش‌ها در نوارغزه هستند. استارمر بعد صدور بیانیه مشترکی با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «مارک کارنی» نخست‌وزیر کانادا، به پارلمان این کشور گفت: می‌خواهم امروز این را بگویم که ما از تشدید تنش‌ها از سوی «اسرائیل» وحشت‌زده‌ شده‌ایم.

نخست‌وزیر انگلیس افزود: ما درخواست خود برای برقراری آتش‌بس به عنوان تنها راه آزادی گروگان‌ها را بار دیگر مطرح می‌کنیم و مخالفت خود را با شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری تکرار می‌کنیم و باز هم افزایش گسترده ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را خواستار می‌شویم، ما باید واکنش خود را هماهنگ کنیم چراکه جنگ در غزه مدت بسیار زیادی است که ادامه دارد.

سوئد به دنبال اعمال تحریم‌های اروپایی علیه برخی از وزرای صهیونیست است

«ماریا مالمر استنرگارد» وزیر خارجه سوئد در این رابطه گفت که کشورش در داخل اتحادیه اروپا فشارهایی را برای تحریم برخی وزرای صهیونیست به دلیل نحوه برخورد اسرائیل با غیرنظامیان فلسطینی در غزه وارد می‌کند.

وزیر خارجه سوئد در بیانیه‌ای اظهار کرد: تا زمانی که ما شاهد بهبود آشکار وضعیت غیرنظامیان در غزه نباشیم، باید لحن خود را تشدید کنیم بر این اساس اکنون نیز فشارهایی را وارد خواهیم کرد تا اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه برخی از وزرای صهیونیست اعمال کند، این مسوولان صهیونیست موضوع بحث در اتحادیه اروپا خواهند بود.

بیانیه‌های کشورهای انگلیس و سوئد در چارچوب اقدام احتمالی اروپا در پاسخ به تشدید جنگ نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی در نوار غزه صادر شدند.

«ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه اظهار کرد: فرانسه از بازنگری در توافقنامه مشارکت میان اتحادیه اروپا و اسرائیل برای بررسی اینکه آیا اسرائیل به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر عمل می‌کند یا خیر، حمایت می‌کند. بارو در ادامه تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه از سوی رژیم صهیونیستی را ناکافی دانست.

وزرای خارجه کشورهای اروپایی بر این باور هستند که شرایط انسانی در اراضی اشغالی فلسطین خطرناک و سخت شده است حتی برخی از آنها اعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی بر نتانیاهو و سایر اعضای کابینه او را ضروری می‌دانند.

واکنش رژیم صهیونیستی به بیانیه انگلیس: قیمومیت انگلیس ۷۷ سال قبل پایان یافت

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیم انگلیس با صدور بیانیه‌ای مدعی شد: حتی قبل از این بیانیه نیز این مساله از سوی دولت کنونی انگلیس مطرح نشده بود، علاوه بر این توافق یاد شده برای هر ۲ طرف مفید است اما اگر دولت انگلیس حاضر است به دلیل وسواس ضد اسرائیلی و ملاحظات سیاسی داخلی به اقتصاد خود ضرر بزند، این تصمیم خودش است.

همچنین این وزارتخانه ادعا کرد: تحریم‌ها علیه شهرک‌نشین‌ها در یهودا و سامره (کرانه باختری اشغالی) گیج‌کننده، غیرقابل توجیه و تاسف بار است، قیمومیت انگلیس دقیقا ۷۷ سال قبل پایان یافت، فشارهای خارجی هرگز «اسرائیل» را از مسیر مبارزه بر سر موجودیت و امنیت خود در برابر دشمنانی که به دنبال نابودی آن هستند، منحرف نخواهد کرد.

فراخوان در پارلمان انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین

در همین چارچوب «استیون فلین» رهبر حزب ملی اسکاتلند در وست‌مینستر رای‌گیری در پارلمان برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را خواستار شد و خطاب به لمی گفت: اینکه می‌بینیم اخیرا وزیر خارجه هر چند دیر تلاش‌هایی در این زمینه می‌کند، جای قدردانی دارد اما در نهایت دولت همچنان مانعی برای اقدام است، آیا با رای‌گیری در این شورا درباره حمایت یا عدم حمایت از کار دیوان بین‌المللی دادگستری و دادگاه کیفری بین‌المللی موافقت خواهد کرد و آیا رای‌گیری درباره به رسمیت شناختن کشور فلسطین و توقف تمامی قراردادهای تسلیحاتی با اسرائیل را تایید خواهد کرد؟

لمی نیز در پاسخ اظهار کرد: پارلمان مدت‌ها است خواهان ایجاد دادگاهی بین‌المللی است و همواره از آن حمایت کرده است، مطمئن باشید که حمایت من را دارید.

«راجر گیل» نماینده کهنه‌کار حزب محافظه‌کار در سخنرانی اظهار کرد: تردید دارم که یک نفر در این پارلمان وجود داشته باشد که نخواهد ۵۸ «گروگان» باقی مانده زنده یا مرده نزد خانواده‌های خود برگردند، فکر می‌کنم وزیر خارجه حق دارد که بگوید نسل‌کشی و جنایات جنگی راه‌حل ایده‌آل برای آزادی «گروگان‌ها» نیست.

«کالوم میلر» سخنگوی امور خارجه حزب لیبرال دموکرات‌های انگلیس نیز از لمی خواست اظهارات برخی از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی را محکوم کند.

همچنین «فرانسوا بایرو» نخست‌وزیر فرانسه در جلسه پرسش و پاسخ دولت در مجلس ملی تاکید کرد: اقدام برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین همانگونه که فرانسه، انگلیس و کانادا قصد آن را دارند، هرگز متوقف نخواهد شد.

بایرو در این جلسه خطاب به دولت فرانسه گفت: برای اولین بار ۳ کشور بزرگ انگلیس، فرانسه و کانادا تصمیم گرفتند که با هم به اتفاقات جاری در نوار غزه اعتراض کرده و با هم کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند، این حرکتی که آغاز شده هرگز متوقف نخواهد شد.

بایرو این اظهارات را در پاسخ به این سوال «ماتیلد پانو» رئیس فراکسیون حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» بیان کرد که آیا بعد از اینکه در نوار غزه فلسطینی باقی نمانده، قصد به رسمیت شناختن کشور فلسطین را دارد.

سران فرانسه، انگلیس و کانادا دوشنبه هشدار دادند که در برابر اقدامات شنیع کابینه نتانیاهو در غزه هرگز دست‌بسته نخواهند ماند و در صورتی که اسرائیل حملات نظامی خود را متوقف نکند و اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه را ندهد، اقدامات محسوسی را در پیش خواهند گرفت.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.