یک نویسنده صهیونیست از فرماندهان ارتش خواست «شجاع باشند و جنگ غزه را متوقف کنند.»
به گزارش خبرآنی، «ایتای لندزبرگ نوو» نویسنده صهیونیست، به شدت از فرماندهان نظامی اسرائیلی انتقاد کرد و آنها را به تسلیم کورکورانه در برابر تصمیمات سیاسی «دیوانهوار و خطرناک»، متهم کرد.
این نویسنده در مقالهای که در روزنامه «زمان اسرائیل» منتشر شد، تأکید کرد که اطاعت کورکورانه از قدرت سیاسی، تلآویو را به فجایع متعددی کشانده و همچنان آن را به سمت ورطه جدیدی در غزه سوق میدهد.
از نظر او، گسترش جنگ در نوار غزه به دستور رهبری سیاسی صورت گرفته است اما تأیید این اقدام از سوی ارتش، تکرار «جنونی» است که «منجر به فاجعه هفت اکتبر شد؛ بدترین فاجعهای که اسرائیل از زمان هولوکاست شاهد آن بوده است.»
لندزبرگ افزود که رهبران نظامی علیرغم هشدارهای مکرر سازمانهای اطلاعاتی، ترجیح دادند به جای مخالفت با تصمیمات سیاسی نادرست، ارائه استعفا و صحبت با مردم، تسلیم و اطاعت از دستورات را برگزینند که نتیجه، فاجعهای هولناک و خونین بود.
نویسنده معتقد است که با آغاز مرحله جدیدی از جنگ به رهبری پنج تیپ نظامی، رژیم صهیونیستی به سمت فاجعهای جدید با مرگ زندانیان بیشتر، هزاران نفر از مردم غزه و صدها سرباز پیش میرود.
لندزبرگ خاطرنشان کرد که رئیس ستاد کل ارتش پیش از این هشدار داده بود که این عملیات میتواند جان زندانیان را به خطر بیندازد، با این حال او دستورات را اجرا کرد و به عملیات نظامی ادامه داد.
نویسنده به نمونههایی از گذشته اشاره میکند که رهبران نظامی از اجرای دستورات سیاسی خودداری کردهاند، مانند ژنرال «آمرام میتسنا» که پس از کشتار صبرا و شتیلا استعفا داد و گفت که اعتماد خود را به «آریل شارون» وزیر جنگ وقت، از دست داده است.
نمونه دیگر، سرهنگ «الی جفاع» است که در طول جنگ لبنان از حمله به بیروت به همراه سربازانش خودداری کرد و آن را «مرگی بیدلیل» توصیف کرد. به گفته نویسنده، تاریخ با او منصفانه رفتار کرده است، حتی با وجود اینکه از سمت خود برکنار شد.
نویسنده معتقد است رژیم صهیونیستی که با اتهامات بینالمللی ارتکاب جنایات جنگی، از جمله گرسنگی دادن به غیرنظامیان، هدف قرار دادن کودکان، زنان و سالمندان و جلوگیری از دسترسی به خدمات پزشکی مواجه است، قادر نخواهد بود از طریق عملیات فعلی زندانیان را آزاد کند. بلکه این عملیات منجر به مرگ آنها و ادامه جنگ تا زمانی که غزه به «ویتنام اسرائیل» تبدیل شود، خواهد شد.
نویسنده مستقیما از فرماندهان ارتش سوال کرد: «وقتی تحریمهای بینالمللی علیه اسرائیل به دلیل جنایاتی که تحت فرماندهی شما انجام شده اعمال میشود، چه بهانهای خواهید آورد؟ وقتی ارتش به تبعید ساکنان غزه به مناطق پرجمعیت جنوب که معادل عملیات کوچاندن است، متهم شود، چه خواهید گفت؟ آیا خواهید گفت که ما فقط از دستورات پیروی میکردیم؟»
نویسنده خاطرنشان کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با اعلام اینکه گسترش عملیات نظامی «بر اساس توصیه رئیس ستاد کل و نه به پیشنهاد شخصی او» صورت گرفته است، تلاش میکند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.
وی تأکید کرد که این موضوع شکی باقی نمیگذارد که نخستوزیر بعدا نتایج جنگ را انکار کرده و تقصیر را به گردن نهاد نظامی خواهد انداخت.
از نظر او، رژیم صهیونیستی امروز توسط یک رهبری سیاسی هدایت میشود که پایههای دموکراسی را تضعیف میکند و به طور غیرقانونی از قوانین اضطراری برای تحمیل خدمت اجباری سوءاستفاده میکند، در حالی که دهها هزار هریدی بدون هیچ گونه مجازاتی از خدمت معاف میشوند.
نویسنده مذکور گفت: امتناع از پیروی از دستورات میتواند بهای سنگینی داشته باشد، از اخراج گرفته تا کارزارهای بدنامسازی عمومی. نجات با آن افراد شجاعی آغاز میشود که جان خود را برای محافظت از آن به خطر میاندازند. آنها باید به اندازه کافی شجاع باشند که به رهبری سیاسی نه بگویند و این جنگ را متوقف کنند.
انتهای پیام