به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، آئین ملی جایزه علامه طباطبایی عصر امروز 30 اردیبهشتماه پس از 6 سال وقفه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور، حسین افشین رئیس بنیاد ملی نخبگان، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت و سایر اهالی نخبگانی کشور در این مراسم حضور داشتند.
گفتنی است در جریان این مراسم، از 20 دانشمند برتر در 6 کارگروه اعم از«علوم انسانی و اجتماعی»، «علوم پایه»، «علوم پزشکی»، «کشاورزی، منابع طبیعی و دامپروری»، «علوم مهندسی» و «هنر و معماری» تقدیر شد.
اسامی دانشمندان ممتاز دریافت کننده نشان علامه طباطبایی
دکتر حسن بیورانی، استاد مهندسی برق و مدیر مرکز پژوهشی ریزشبکه و شبکههای هوشمند الکتریکی در دانشگاه کردستان، متولد 1346 در بانه است. دکتر بیورانی، که جزو پژوهشگران پراستناد یک درصد دنیا است، از معدود دانشمندان ایرانی است که به عنوان عضو برجسته IEEE Fellow برگزیده شده است. این درجه، عالیترین درجه علمی این مؤسسه است که حاصل دو دهه فعالیت ایشان در زمینه کنترل ریزشبکهها، چاپ صدها مقاله و کتاب معتبر بینالمللی است. دکتر بیورانی همچنین به عنوان استاد نمونه کشوری، استاد برجسته مهندسی برق و استاد پیشکسوت پژوهشی کشور شناخته شده است.
دکتر حمیدرضا ربیعی، استاد مهندسی برق در دانشگاه صنعتی شریف، متولد 1340 در تهران است. دکتر ربیعی، که مؤلف صدها مقاله معتبر بینالمللی است، کارشناس ارشد شرکت Intel، استاد معین برق و کامپیوتر دانشگاههای PSU، OSU، OGI در امریکا و UNB در کانادا، و محقق ارشد شرکت AT & Bell Labs Lucent امریکا است. دکتر ربیعی، که عناوینی نظیر استاد نمونه کشوری و پژوهشگر برگزیده کشوری را در کارنامه دارد، عضو وابسته فرهنگستان علوم، مؤسس و رییس مرکز تحقیقاتی فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف، و مؤسس و مدیر آزمایشگاه رسانههای دیجیتال دانشگاه صنعتی شریف است.
دکتر رضا شعبانی، استاد بازنشسته تاریخ در دانشگاه شهید بهشتی، متولد 1317 در صمغآباد قزوین است. ایشان چهره ماندگار حوزه تاریخ و برجستهترین متخصص تاریخ ایران در دوره افشاریه است. دکتر شعبانی که سابقه چهار سال تدریس در دانشگاه کمبریج، ترجمه و تألیف بالغ بر 43 کتاب، و چاپ بیش از 250 مقاله به زبانهای فارسی، فرانسه و انگلیسی را در کارنامه دارد، پایهگذار رشتههای تاریخ و باستانشناسی در بسیاری از دانشگاههای کشور است
دکتر رضا محمودی، استاد مهندسی متالورژی و مواد در دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم، متولد 1332 در خمین است. دکتر محمودی، که پژوهشگر پراستناد یک درصد دنیا است، مؤلف صدها مقاله معتبر علمی و عضو هیأت تحریریه 4 مجله معتبر بینالمللی است. دکتر محمودی که استاد مدعو دانشگاه British Columbia و Vancouver کانادا است، برگزیده عناوینی نظیر پژوهشگر برگزیده کشور، پژوهشگر و مدرس برجسته دانشگاه تهران، استاد و پژوهشگر نمونه دانشگاه تهران، و نویسنده بینالمللی برجسته دانشگاه تهران است.
دکتر سید محمدعلی رضوی، استاد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، متولد 1346 در لشتنشاء گیلان است. دکتر رضوی جزو پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا است، که مؤلف صدها مقاله معتبر بینالمللی و چندین کتاب از ناشران داخلی و بینالمللی معتبر است و عناوینی نظیر استاد نمونه کشوری و پژوهشگر برگزیده کشوری را در کارنامه دارد. دکتر رضوی که دارای کرسی پژوهشی از بنیاد علم ایران است، عضو هیأت تحریریه چندین مجله معتبر داخلی و بینالمللی است.
دکتر صدیقه نبیان، استاد دامپزشکی دانشگاه تهران، متولد 1339 در تهران است. دکتر نبیان دبیر یکی از کمیتههای انجمن علمی انگلشناسی، عضو انجمن علمی زنبور عسل، سردبیر مجله علوم و فنون زنبور عسل، عضو هیأت تحریریه مجله طب دامی ایران، و عضو کمیته فنی بهداشت و بیماریهای زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی است. دکتر نبیان پژوهشگر برگزیده کشوری در بخش پژوهشگران ارتباط با صنعت است و مؤلف 3 کتاب و بیش از 80 مقاله معتبر بینالمللی و داخلی، و مترجم 2 کتاب است.
دکتر طاهره کاغذچی، استاد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، متولد 1325 در تهران است. دکتر کاغذچی چهره ماندگار حوزه مهندسی شیمی، استاد نمونه کشور، عضو پیوسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، و جزو بهترین مؤلفان و مترجمان زن در رشته مهندسی کشور است. دکتر کاغذچی، که راهاندازی گروه صنایع غذایی و اولین دوره دکتری مهندسی شیمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در کارنامه دارد، عضو انجمن شیمیدانان آمریکا، عضو انجمن نفت ایران، و جزو دانشمندان برتر زن آسیا است، که با انتخاب انجمن آکادمیهای علوم و مجامع علمی آسیا به این عنوان دست یافته است.
دکتر عبدالله سلیمی، استاد شیمی تجزیه در دانشگاه کردستان، متولد 1346 در بانه است. دکتر سلیمی، که جزو پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا است، عضو مدعو فرهنگستان علوم و عضو هیأت تحریریه 3 مجله معتبر بینالمللی است و عناوین متعددی نظیر استاد نمونه کشوری، پژوهشگر برتر کشوری، شیمیدان برتر انجمن شیمی ایران، و برگزیده جشنواره بینالمللی خوارزمی، برگزیده فرهنگستان علوم پزشکی، چندین بار محقق برتر در حوزه نانو فناوری، برگزیده به عنوان سرآمد علمی توسط فدراسیون سرآمدان علمی، و دریافت مدال علمی از یونسکو را در کارنامه دارد.
دکتر علیرضا مشفق، استاد فیزیک در دانشگاه صنعتی شریف، متولد 1335 در دزفول است. دکتر مشفق، که عنوان پژوهشگر برگزیده کشور، استاد نمونه کشور، استاد ممتازی، و پژوهشگر برتر کشوری را در کارنامه دارد، پژوهشگر پراستناد دانشگاه شریف، از محققان برتر رشته علوم و فناوری نانو، مؤلف بیش از 180 مقاله معتبر در مجلات بینالمللی است و تا کنون 6 بار جزو سرآمدان علمی کشور، از سوی بنیاد ملی علم ایران، برگزیده شده است. دکتر مشفق، که عضو هیأت تحریریه در یکی از مجلات انجمن شیمی امریکا است، مؤسس انجمن خلأ ایران و رییس دو دورۀ آن بوده است.
دکتر علی رمضانی، استاد شیمی آلی در دانشگاه زنجان، متولد 1346 در زنجان است. دکتر رمضانی، که جزو پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا است، عناوین متعددی نظیر پژوهشگر برگزیده کشوری، استاد نمونه کشوری، استاد برجسته شیمی در شاخه آلی، سرآمد علمی برگزیده کشور، و برگزیده جشنواره بینالمللی خوارزمی را در کارنامه دارد. دکتر رمضانی، که عنواندار دانشمند بینالمللی ISI است، مؤلف بیش از 600 مقاله معتبر بینالمللی، 6 عنوان کتاب به زبان فارسی، بیش از 20 عنوان فصل کتاب بینالمللی بوده، 15 اختراع را در کارنامه دارد و عضو هیأت تحریریه چند مجله معتبر بینالمللی است.
دکتر علی منتظری، استاد پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی و متخصص اپیدمیولوژی، متولد 1337 در قم است. دکتر منتظری، که جزو پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا و مؤلف صدها مقاله معتبر علمی است، از پژوهشگران برجسته و مؤثر ملی و بینالمللی در حوزه کیفیت زندگی وابسته به سلامت و روانسنجی ابزارهای سنجش سلامت است و عناوینی نظیر پژوهشگر برگزیده کشوری و دو دوره برگزیده جشنواره رازی را در کارنامه دارد. دکتر منتظری مدیر مسئول و سر دبیر دوماهنامه پایش، و عضو هیأت تحریریه چندین نشریه علمی- پژوهشی کشور و چند نشریه بینالمللی است.
دکتر فرشته معتمدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص فیزیولوژی و علوم اعصاب، متولد 1323 در بروجرد است. دکتر معتمدی، که عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و بنیانگذار رشته فیزیولوژی در کشور و مرکز تحقیقات علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است، مؤلف بیش از 200 مقاله معتبر بینالمللی و داخلی است و دارای نشان دولتی پژوهش از ریاست جمهوری و برگزیده چندین جشنواره پژوهشی است. دکتر معتمدی استاد مدعو دانشگاه UCL انگلستان است و ریاست فدراسیون آسیایی و اقیانوسیهای علوم اعصاب و نایب رییسی فدراسیون انجمنهای فیزیولوژی آسیایی و اقیانوسیهای را در کارنامه دارد.
دکتر محمدرضا اختصاصی، استاد منابع طبیعی دانشگاه یزد، متولد 1339 در یزد است. ایشان که از بنیانگذاران انجمن علمی مدیریت و کنترل مناطق بیابانی ایران و مؤسس شرکت دانشبنیان ریزگرد پایش ایساتیس است، طراحی و نظارت بر اجرای چندین پروژه بیابانزدایی و آبخیزداری را، در مناطق مختلف، بر عهده داشته است. دکتر اختصاصی، که مؤلف بالغ بر 6 کتاب و بیش از 100 مقاله علمی پژوهشی و بینالمللی است، عنواندار استاد نمونه کشوری و پژوهشگر برتر کشوری بوده و همچنین ثبت سه اختراع را در حوزه فرسایش و کنترل ریزگردها در کارنامه دارد.
دکتر محمدعلی موحد، چهره ماندگار ادبیات، متولد 1302 است. دکتر موحد نویسنده، آموزگار ادیب، پژوهشگر، حقوقدان و تاریخدان برجسته ایرانی است. دکتر موحد، که جایزه بینالمللی فارابی را نیز در کارنامه دارد، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، و عضو شورای عالی علمی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی است و تألیفات متعدد ایشان در حوزههای ادبیات، تاریخ، عرفان و حقوق، چندین دوره برگزیده کتاب سال شده است.
دکتر پروین پرتوی، استاد شهرسازی در دانشگاه هنر ایران، متولد 1335 در مهاباد است. دکتر پرتوی با تألیف و ترجمه 4 کتاب و بیش از 70 مقاله علمی، از پژوهشگران پراستناد علوم انسانی است و کسب مقام معلم نمونه دانشگاه هنر در دو سال متوالی، پژوهشگر برگزیده دانشکده معماری و شهرسازی، و برگزیده به عنوان شهرساز پیشکسوت در حوزه دانش نظری در مراسم بزرگداشت روز جهانی شهرساز، از افتخارات ایشان است. دکتر پرتوی در زمینه برنامهریزی و توسعه شهری پایدار و شناخت رابطه آن با اکوسیستم و تغییرات اقلیمی، شهرسازی حساس به آب، و پدیدارشناسی مکان صاحبنظر است.
دکتر ژاله آموزگار، استاد بازنشسته فرهنگ و زبانهای باستانی در دانشگاه تهران، متولد 1318 است. دکتر آموزگار، که شخصیت پیشکسوت برگزیده در جشنواره فارابی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عضو شورای عالی علمی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، و عضو هیأت مشورتی انجمن ایرانشناسی فرانسه در ایران است، بیش از 13 کتاب، 57 مقاله به زبان فارسی، 7 مقاله به زبان انگلیسی را در فعالیتهای پژوهشی خود دارد. دکتر آموزگار برگزیده جایزه نشان عالی دولت فرانسه و جایزه سرو ایرانی، به پاس یک عمر تلاش علمی و فرهنگی و خدمت به بازشناسی آثار و نوشتههای بازمانده از ایران کهن است.
دکتر مصطفی گودرزی، طراح گرافیک، نقاش، مستندساز، نویسنده و استاد هنرهای تجسمی در دانشگاه تهران، متولد 1339 در بروجرد است. دکتر گودرزی، که عضو پیوسته و رییس گروه هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر است، در زمینه هنرشناسی تطبیقی و تحلیل و نقد آثار نقاشی صاحبنظر است و افتخاراتی نظیر دریافت دیپلم افتخار از نمایشگاه بینالمللی گرافیک مسکو، و دریافت چندین جایزه و لوح یادبود را در کارنامه دارد. دکتر گودرزی مؤسس و سردبیر چندین نشریۀ تخصصی و کتاب پژوهشی بوده، و مؤلف تعدادی کتاب و مقاله است.
دکتر نضال صرافزادگان، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد وابسته دانشگاه British Columbia، متولد 1340 است. دکتر صرافزادگان که جزو پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا است، مؤلف بیش از 750 مقاله معتبر بینالمللی و 16 کتاب در زمینه پیشگیری، مدیریت و درمان بیماریهای قلبی و عروقی، ترویج زندگی سالم، و بازتوانی بیماران قلبی است و در بیش از 80 گردهمایی بینالمللی، به عنوان سخنران شرکت داشته است.
ایشان، که عناوینی نظیر برنده جایزه بینالمللی از سازمان جهانی بهداشت و پژوهشگر برتر کشوری را در کارنامه دارد، مؤسس و رییس پژوهشکده قلب و عروق اصفهان است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید مصطفی محق داماد، استاد حقوق در دانشگاه شهید بهشتی، متولد 1324 در قم است. دکتر محقق داماد که برگزیده جشنواره بینالمللی فارابی و استاد نمونه کشوری است، عضو پیوسته و رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم است و مؤلف بالغ بر 40 کتاب و دهها مقاله به زبانهای انگلیسی، عربی و فارسی، در حوزه حقوق، فقه و فلسفه است، که تألیفات ایشان، تا کنون، برگزیده سه کتاب سال و دو کتاب شایسته تقدیر شده است.
محمدعلی صحراییان استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص مغز و اعصاب متولد 1350 است دکتر صحراییان که جزو پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا است برگزیده جایزه رازی و عضو بسته فرهنگستان علوم پزشکی است. دکتر صحراییان که نایب رئیس انجمن ام اس ایران است مولف صدها مقاله معتبر بینالمللی و یکی از دو نویسنده اصلی کتاب اطلس ام آر آی ضایعات ام اس است که توسط اسپرینگر منتشر شده است.
انتهای پیام/