واردات ۲۰۰ قلم کالای تخصصی گردشگری به کشور

به گزارش پایگاه خبری خبر آنی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، نشست تخصصی فعالان دفاتر خدمات گردشگری و مسافرتی کشور با حضور سیدرضا صالحی‌امیری، روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد.

سیدرضا صالحی‌امیری در این نشست از تدوین و اخذ مجموعه‌ای جامع از آئین‌نامه‌های پشتیبان برنامه هفتم توسعه در حوزه گردشگری خبر داد و گفت: تمام آئین‌نامه‌های موردنیاز برای تحقق اهداف این برنامه اخذ شده و این دستاورد، بنیان‌های حقوقی و اجرایی لازم برای یک جهش در صنعت گردشگری را فراهم کرده است.

وی با اشاره به فراهم‌شدن بسته‌ای کم‌نظیر از مشوق‌های اقتصادی و قانونی برای تسهیل سرمایه‌گذاری در گردشگری، افزود: تعرفه‌های برق و گاز تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم کاهش یافته و مجوز احداث مجتمع‌های گردشگری ترکیبی صادر شده است. همچنین تسهیلات ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاران این بخش در نظر گرفته شده است.

صالحی‌امیری از واردات ۲۰۰ قلم کالای تخصصی گردشگری با تعرفه صفر درصد گمرکی از جمله خودروهای گردشگری و کروز به‌عنوان گامی در مسیر تجهیز و توسعه زیرساخت‌های گردشگری یاد کرد و گفت: مجموعه این حمایت‌ها می‌تواند بسیاری از موانع پیش‌روی فعالان این حوزه را برطرف کند.

وی همچنین با اشاره به اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک مرکزی و ۴ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی، آغاز فرآیند پرداخت این منابع را گامی مهم در ریل‌گذاری جدید حوزه گردشگری دانست.

وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه با اشاره به آمار سفرهای نوروزی بر پایه داده‌های همراه اول گفت: ثبت ۳۶ میلیون و ۸۰۰ هزار سفر داخلی نشان‌دهنده ظرفیت عظیم و بالفعل گردشگری درون‌مرزی کشور است.

وی همچنین جذب گردشگران خارجی را یکی از اولویت‌های اصلی وزارتخانه خواند و با اشاره به عبور شمار گردشگران خارجی از مرز ۷ میلیون نفر افزود: تمرکز ما بر کشورهای منطقه، آسیای میانه، قفقاز، همسایگان خلیج‌فارس، عراق، عربستان، هند، چین، روسیه و سایر کشورهای پرجمعیت اسلامی است.

صالحی‌امیری به توافقات صورت‌گرفته در سفر اخیر خود به تاجیکستان اشاره کرد و گفت: هدف‌گذاری برای افزایش شمار گردشگران تاجیک از ۸۶۰۰ به ۱۰۰ هزار نفر کاملاً دست‌یافتنی است. همچنین مذاکرات مؤثری با مقامات کشورهای مصر، امارات، عربستان، ازبکستان، قزاقستان، ترکیه، آذربایجان، گرجستان و عراق صورت گرفته است.

وی در ادامه از اعلام سال ۲۰۲۵ به‌عنوان سال گردشگری زیارت در دیدار با وزیر خارجه واتیکان خبر داد و گفت: ایران با بهره‌مندی از کلیساهای تاریخی و روابط سازنده با جامعه ارامنه، ظرفیت میزبانی از زائران مذهبی جهان را دارد.

وزیر میراث‌فرهنگی گفت: از تمام ظرفیت‌های دیپلماسی برای رفع موانع، تسهیل مسیر گردشگری و جذب سرمایه‌گذار استفاده کرده‌ایم و گفت‌وگو با سفرای کشورهای مختلف را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی ایرانیان خارج از کشور را سرمایه‌ای گرانبها دانست و تأکید کرد: ایجاد فضای اعتماد، امنیت روانی و برگزاری جلسات مستمر و نتیجه‌محور از الزامات بهره‌گیری از ظرفیت آنان در توسعه گردشگری کشور است.

صالحی‌امیری همچنین با اشاره به لزوم تقویت انسجام در حوزه دفاتر خدمات گردشگری گفت: ما بر اصل به‌رسمیت شناختن اکثریت و احترام به همگان پایبندیم و بر این باوریم که توسعه گردشگری و رفع چالش‌ها نیازمند مشارکت همه گروه‌هاست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال استقرار ساختاری منسجم و حرفه‌ای در حوزه بین‌الملل هستیم که بتواند زمینه‌ساز تحول در دیپلماسی فرهنگی کشور باشد.

وزیر میراث‌فرهنگی با قدردانی از حمایت‌های دولت گفت: رئیس‌جمهوری و هیئت دولت با تمام توان از برنامه‌های وزارتخانه حمایت کرده‌اند و ما تنها وزارتخانه‌ای هستیم که موفق به تصویب آئین‌نامه‌های برنامه هفتم توسعه شده‌ایم؛ این دستاورد نقطه‌عطفی در تاریخ سیاست‌گذاری گردشگری کشور است.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.