فواد حسین: بغداد نقش پیشرویی در نزدیک کردن دیدگاه‌های ایران و عربستان داشته است

وزیر خارجه عراق تأکید کرد بغداد نقش پیشرویی در نزدیک کردن دیدگاه‌های کشورهای مختلف از جمله ایران و عربستان داشته است.

به گزارش خبرآنی، «فواد حسین» وزیر خارجه عراق در مجمع گفت‌وگوی تهران گفت: ما در عراق از طریق نظام دموکراتیک و فدرال مشکلات داخلی خود را حل و فصل کردیم و امیدواریم که ملت سوریه هم بتوانند نظامی دموکراتیک داشته باشند و بتوانند رهبران خود را از طریق دموکراسی انتخاب کنند. ما با واقعیت‌های سوریه تعامل داریم و تأکید می‌کنیم که تمام تحولات سوریه مسائل داخلی آن است، اما با توجه به تشابهی که بین دو کشور هست و تأثیرات منفی و مثبتی که می‌توانند بر هم داشته باشند به آن توجه می‌کنیم.

وی افزود: ما همواره ارتباط و همکاری با کشورهای مختلف داریم. عراق نقش پیشرویی در نزدیک کردن دیدگاه‌های کشورهای مختلف داشته است. عادی‌سازی روابط بین ایران و عربستان از نشست‌های بغداد شروع شد که بسیار بااهمیت بود. روابط مصر و ایران و روابط ایران و اردن نیز از بغداد بود. بغداد نقش مهمی در نزدیک کردن دیدگاه‌های کشورهای اطراف عراق داشت. نقطه اتکای سیاست عراق گفت‌وگو بین کشورهای مختلف است. ما در بغداد برای اولین بار شاهد گردهم آمدن روسای جمهور و رهبران کشورهای مختلف بودیم. بنابراین بغداد نقطه شروع گفت‌وگوها بوده است. ما به سیاست گفت‌وگو و دوری از خشونت و استفاده از زور در روابط بین‌الملل ادامه می‌دهیم. حکومت بعث در روابط با کشورهای همسایه به جنگ و خشونت و سلطه متکی بود، اما ما این سیاست را بد می‌دانیم و به روابط مسالمت‌آمیز و متکی بر گفت‌وگو تکیه می‌کنیم.

وی درباره نشست اخیر سران عربی در بغداد گفت: ما در برخورد با امور واقع بینانه هستیم. واقعیت کشورهای عربی دردناک است. ما شاهد جنگ‌های داخلی در لیبی، سودان، یمن و تحولات لبنان و تحولاتی در سوریه و جنگ غزه هستیم. وضعیت کشورهای عربی اسفناک است. گردهم آمدن کشورهای عربی در بغداد پیروزی برای عراق محسوب می‌شود. چون تصویری که برخی کشورهای عربی از بغداد داشتند ناامنی و بی‌ثباتی بود، اما رهبرانی که در نشست بغداد حضور یافتند با چشم خودشان امنیت و ثبات و همچنین پیشرفت و تحول را مشاهده کردند. برگزاری این نشست در بغداد اشاره‌های واضحی داشت مبنی بر اینکه عراق امن و باثبات است. مسئله دوم اینکه محتوای این نشست مربوط به تحولات جهان عربی بود. مشکلات کشورهای عربی مشکلاتی پیچیده و مربوط به منافع هر کشور و اختلافات بین یک کشور با دیگری است. ما مکانیزم‌هایی را برای حل برخی مشکلات مطرح کردیم. ما بر حل مشکلات از طریق گفت‌وگو به جای خشونت تأکید کردیم. ما واقع‌بین هستیم و از طریق توانایی‌ها و روابط منطقه‌ای و بین‌المللی خود با این بحران‌ها تعامل می‌کنیم. عراق در دوره‌های آتی طرح‌هایی برای تعامل با این بحران‌ها دارد.

وی افزود: امنیت و ثبات منجر به توسعه می‌شود. امنیت در داخل باعث امنیت با خارج می‌شود. سیاست داخلی عراق ایجاد امنیت در داخل است که منجر به امنیت در خارج می‌شود. امنیت عراق با امنیت سوریه مرتبط است. امنیت عراق و سوریه با امنیت لبنان در ارتباط است. امنیت عراق با امنیت خلیج فارس مرتبط است. امنیت خلیج فارس با امنیت عراق مرتبط است و امنیت عراق با امنیت ایران مرتبط است. در این مرحله امکان ندارد در عراق امنیت باشد و در سوریه ناامنی. زمانی که عراق در معرض تروریسم و جنگ قرار گرفت منطقه نیز شاهد بی ثباتی بود و حتی در نتیجه بی ثباتی در عراق تروریسم به کشورهای اروپایی نیز رسید.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.