به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، در روز 30 اردیبهشتماه، حادثهای تلخ و دردناک، دل میلیونها ایرانی را به لرزه انداخت. بالگرد حامل آیتالله رئیسی و همراهانش، در منطقه ورزقان در آذربایجان شرقی دچار سانحه شد. این حادثه در حالی رخ داد که آسمان پر از ابر و مه بود و شرایط جوی پیچیده، کار تیمهای امدادی و نجات را به شدت دشوار کرده بود.
.
لحظاتی پس از وقوع این سانحه، نیروهای امدادی هلال احمر و یگانهای نظامی و انتظامی در یک عملیات وسیع و بیوقفه به جستجو و تلاش برای پیدا کردن بالگرد پرداختند. با این حال، مردم منطقه و نیروهای امدادی از شرایط بسیار سخت و محدودیتهای ناشی از مه غلیظ در منطقه خبر داده و ابراز نگرانی میکردند که هنوز وضعیت دقیق بالگرد و سرنشینان آن روشن نیست.
با گذشت ساعاتی از عملیات جستوجو و نجات، امیدها به تدریج رنگ باخت و تلاشهای نیروهای امدادی به نتیجهای ناامیدکننده رسید. گزارشهای اولیه از سرنوشت بالگرد حاکی از آن بود که هیچ شواهدی مبنی بر زنده بودن سرنشینان آن وجود ندارد.
در آستانه سالگرد شهادت آیتالله رئیسی و شهدای خدمت، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت دولت سیزدهم که از ساعات ابتدایی عملیات جستوجو در منطقه حاضر شده بود، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی اظهار کرد: در سفرهای رسمی آقای رئیسجمهور، به دلیل اینکه پروژههای سلامت نیز عمدتاً جزو افتتاحیههای استانی بود من همواره حضور داشتم. فکر میکنم این سفر به ورزقان، بعد از سفر استانی به مازندران بود. روز یکشنبه، سفری که ایشان داشتند، برای افتتاح پروژههای مربوط به سد و راه بود. در آن زمان، من برای افتتاح پروژه درمان نازایی بیمارستانی در مشهد بودم. وقتی از مشهد به تهران رسیدم، آقای اسماعیلی با من تماس گرفت و گفت که سانحهای برای بالگرد حامل رئیس جمهور اتفاق افتاده، هرچند دقیقاً مشخص نبود که چه شده اما از همان ابتدا بحث تقویت آن منطقه از نظر امدادرسانی حوزه سلامت مطرح و برای این موضوع اقداماتی انجام شد.
وی افزود: در این فاصله، با دانشگاه علوم پزشکی تبریز تماس گرفته و اعلام آماده باش کامل کردم.سریعاً سوار هواپیما شدم و به تبریز رفتم. ساعت چهار بعد از ظهر بود که به ورزقان رسیدم. دانشگاه علوم پزشکی تبریز تیمهای پزشکی را به منطقه فرستاده بود و همزمان با سفر من، سه تیم پزشکی مجهز نیز به منطقه اعزام شدند و مسئولین دانشگاه نیز به منطقه رفته بودند.
وزیر بهداشت دولت سیزدهم ادامه داد: در ورزقان، در یک بیمارستان تجهیزات و امکانات لازم برای استقرار تیم پزشکی فراهم شد. در نزدیکی محل معدن مس سنگون نیز یک مرکز بهداشت درمانی خیلی خوب وجود داشت که تیم پزشکی آنجا نیز مستقر شد. ما نیز حدود 12 آمبولانس به منطقه اعزام کردیم و همزمان، مسیرهای مختلفی برای انتقال مجروحین تعیین کردیم تا در صورت لزوم، از همه مسیرها برای انتقال مجروحان سریعاً استفاده شود.
عیناللهی گفت: در آن زمان، به دلیل تماسهایی که با آیت الله آل هاشم برقرار شده بود امید داشتیم که مجروحین در قید حیات باشند. چون در ابتدا این موضوع مطرح شد که فرود سخت انجام شده، ما قبل از آن تجربهای مشابه در کرمان داشتیم، وقتی که وزیر ورزش در کرمان حضور داشتند فرود سخت انجام شده بود و ایشان درمان شده بودند و تصور ما این بود که اگر فرود سخت باشد خواهیم توانست شرایط را مدیریت کنیم. با این حال با گذشت زمان، شرایط بسیار سختتر شد، آنجا مه شدیدی نیز وجود داشت که عملیات جستوجو را سختتر میکرد. همه مسئولین، مدیران، و فرماندهان در منطقه حضور داشتند و وضعیت بهطور ویژه حساس بود. از ساعتهای اولیه شب تا پنج صبح، همه ما در حالت بیم و امید به سر میبردیم و امیدوار بودیم بتوانیم مجروحین را پیدا کنیم اما از طرف دیگر به دلیل بودت هوا نگران بودیم که افراد حتی اگر زنده باشند نیز بر اثر سرمای زیاد هوا جان خود را از دست بدهند. سرانجام، ملت ایران یکی از عزیزترین افراد را از دست داد و یکی از بزرگترین نعمتها را از دست دادیم و شاید قدر آن نعمتها را خوب ندانستیم.
انتهای پیام/