مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از بهرهبرداری دو پالایشگاه جدید و سه طرح کیفیسازی در سال جاری خبر داد و گفت: مقابله با قاچاق سوخت، اصلاح حکمرانی، متنوعسازی سبد سوخت و هوشمندسازی زنجیره تولید تا توزیع از اولویتهای راهبردی صنعت پالایش در دولت چهاردهم است.
بهگزارش خبرآنی، محمدصادق عظیمیفر با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، چند اولویت مهم را در قالب سند راهبردی دولت چهاردهم تعریف کرده است، اظهار کرد: نخستین اولویت این شرکت، توسعه صنعت پالایش و افزایش تولیدات کیفی است و این هدف تنها با بهرهبرداری از طرحهای نیمهتمام و اولویتدار محقق میشود.
وی با تأکید بر اینکه هدف شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در دولت چهاردهم اولویتبندی طرحها بهمنظور تکمیل طرحهای نیمهتمام است، بیان کرد: همسو با این اولویت، امسال دو پالایشگاه جدید به جمع پالایشگاههای دهگانه کشور اضافه میشود و سه طرح کیفیسازی نیز به بهرهبرداری میرسد. البته هدف، تنها افزایش تولید نیست، چراکه مشکلات کشور در حوزه پالایش و پخش صرفاً با افزایش تولید حل نمیشود.
متنوعسازی سبد سوخت
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به مسائل موجود در حوزه مصرف سوخت، گفت: در حوزه مصرف نیز اقدامهای مهمی را مدنظر قرار دادهایم که ازجمله این اقدامها، متنوعسازی سبد سوخت، توسعه استفاده از سوخت سیانجی، برقیسازی ناوگان فرسوده و مقابله با قاچاق سوخت است.
عظیمیفر با بیان اینکه در حوزه اصلاح حکمرانی صنعت پالایش بهدنبال ایجاد زمینه مناسب برای توسعه صنعت پالایش و افزایش مشارکت بخش خصوصی در این صنعت هستیم، افزود: افزایش انگیزه برای سرمایه انسانی بهعنوان بزرگترین دارایی صنعت پالایش، توسعه بهرهگیری از ابزارهای هوشمند در زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی نیز از اولویتهای مهم صنعت پالایش و پخش در دولت چهاردهم است.
وی درباره راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با قاچاق سوخت اظهار کرد: برای مقابله مؤثر با قاچاق، ابتدا باید منشأ قاچاق را بهدرستی شناسایی کنیم، چراکه اگر این کار بهدرستی انجام نشود، در مسیر نادرستی قرار خواهیم گرفت. بر اساس تحلیلهای انجامشده، قاچاق سوخت عمدتاً در بخش حملونقل رخ میدهد که بخش قابلتوجهی از آن ناشی از صدور بارنامهها و باربرگهای صوری است.
هوشمندسازی، محور مقابله با قاچاق
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اقدامهای این شرکت در زمینه پیشگیری از قاچاق سوخت گفت: امضای قرارداد طرح پایش لحظهای فرآوردههای نفتی ازجمله اقدامهای مهمی بود که سال ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت. با استفاده از این طرح میتوانیم هر قطره فرآورده تولیدی و توزیعی کشور را تا لحظه تحویل به مصرفکننده با استفاده از ابزارهای هوشمند رصد کنیم.
عظیمیفر در ادامه با تأکید بر اهمیت هوشمندسازی در کنترل مصرف و جلوگیری از قاچاق سوخت بیان کرد: ما برای مقابله و پیشگیری از قاچاق، بیشترین اتکا را به هوشمندسازی داریم، چراکه با استفاده از ابزارهای هوشمند میتوانیم فرآیند تولید، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی را بهصورت لحظهای پایش کنیم.
وی با بیان اینکه تمام این اقدامها زمانی به نتیجه مطلوب میرسد که دستگاههای متولی بخش مصرف نیز بتوانند به مسئولیتهای قانونی خود عمل کنند، گفت: امیدواریم با مشارکت فعالانه دستگاههای متولی بتوانیم گامهای مؤثری در کاهش قاچاق و افزایش بهرهوری برداریم.
انتهای پیام