اعتراضات گسترده زنان یمنی در عدن در واکنش به فروپاشی خدمات شهری

در حرکتی معنادار، ده‌ها زن در شهر «عدن»، بار دیگر به خیابان‌ها آمدند تا با برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به وخامت اوضاع خدماتی و معیشتی در نتیجه ناتوانی دولت مستعفی یمن در رسیدگی به اوضاع اعتراض کنند.

به گزارش خبرآنی، شهر عدن که تحت کنترل دولت مستعفی یمن است در روزهای اخیر شاهد شکل‌گیری یک حرکت اعتراضی گسترده به رهبری زنان بوده است.

طبق گزارش وبگاه عربی۲۱، صدها زن یمنی، برای دومین بار طی یک هفته گذشته، در اعتراض به وخامت شدید وضعیت معیشتی و فروپاشی خدمات عمومی از جمله شبکه برق، تظاهراتی خیابانی برگزار کردند.

این تظاهرات در حالی برگزار شد که «پلیس عدن» پیش‌تر اعلام کرده بود هرگونه تجمع اعتراضی را ممنوع کرده است.

با این وجود، تجمعات اعتراضی زنان روز جمعه با در دست داشتن پلاکاردهایی که خواستار اصلاحات واقعی و پایان دادن به وضعیت بحرانی در شهر بودند، برگزار شد. شعارهای سر داده‌شده نیز به‌طور مستقیم عملکرد دولت مستعفی یمن مورد حمایت عربستان سعودی و «شورای انتقالی جنوب» مورد حمایت امارات را هدف قرار می‌دادند.

در همین راستا، «عبدالرقیب الهدیانی» نویسنده و تحلیل‌گر سیاسی یمنی در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد که این تظاهرات زنان در میدان العروض عدن، اقدامی بی‌سابقه و سرآغاز فصلی تازه در تحولات اجتماعی این شهر بحران‌زده به‌شمار می‌آید.

او توضیح داد که این حرکت اعتراضی با تلاش و سازماندهی زنان عضو «اتحادیه زنان یمن» و همچنین فعالان مدنی و مخالفان سیاست‌های شورای انتقالی جنوب شکل گرفت و برخلاف اعتراضات پیشین، پرچم‌های جدایی‌طلبانه در آن مشاهده نشد.

به گفته این تحلیل‌گر، تلاش‌های شورای انتقالی برای نفوذ در این تظاهرات نیز ناکام ماند؛ چراکه زنان معترض پرچم‌های جدایی‌طلبی را پایین کشیدند و حتی کسانی را که از سوی این شورا برای تاثیرگذاری در تظاهرات گماشته شده بودند، از میدان بیرون کردند.

الهدیانی با اشاره به تغییر ملموس در افکار عمومی شهر عدن، گفت: زنان عدن با صدای بلند شورای انتقالی را مسئول مستقیم فروپاشی خدمات عمومی و وضعیت اسفناک در این شهر معرفی کردند.

وی این تحول را نشان‌دهنده بیداری اجتماعی و عبور جامعه مدنی از انحصارطلبی گروه‌های سیاسی دانست.

به گفته تحلیلگران، این موج اعتراضی ممکن است مقدمه‌ای برای شکل‌گیری حرکات مردمی وسیع‌تر در جنوب یمن باشد که خواستار پایان دادن به بن‌بست سیاسی، ناکارآمدی نهادها و بهبود شرایط زیستی در مناطق تحت سلطه دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب یمن هستند.

پیشتر نیز «احمد عوض بن مبارک» نخست‌وزیر دولت مستعفی یمن پس از بیش از یک سال حضور در رأس این دولت، از سمت خود کناره‌گیری کرد؛ استعفایی که تحلیل‌گران آن را نه نشانه‌ای از اصلاح بلکه پرده‌برداری از شکاف‌های عمیق و ریشه‌دار قدرت در میان نیروهای هم‌پیمان عربستان سعودی تلقی می‌کنند.

این اقدام در شرایطی انجام شد که بحران‌های ساختاری در دولت مستعفی یمن مستقر در عدن به نقطه جوش رسیده‌اند.

برکناری بن مبارک تنها نوک کوه یخی از بحرانی عمیق در ساختار سیاسی دولت عدن است؛ بحرانی که در طول دهه اخیر با تغییر نخست‌وزیران تکرار شده، بدون آنکه به اصلاحات واقعی منتهی شود.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.