وزیر امور خارجه آمریکا گفت که روز پنجشنبه در تماس تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نگرانیهای آمریکا درباره وضعیت انسانی در غزه را به او اطلاع داده است.
به گزارش خبرآنی، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا صبح پنجشنبه با بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس تلفنی برقرار کرد، اما این مکالمه به هیچ پیشرفت واقعی در مورد این موضوع منجر نشد.
وی تاکید کرد روز پنجشنبه در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو نگرانیهای آمریکا در مورد وضعیت انسانی در غزه را به او اطلاع داده است که نشان دهنده آمادگی واشنگتن برای طرحهای جایگزین به منظور توزیع کمک در این منطقه محاصره شده است.
روبیو در اظهاراتی مطبوعاتی مدعی شد که ایالات متحده رنج مردم غزه را درک میکند و به دنبال ارائه کمکهای بشردوستانه به این باریکه است.
او توضیح داد که انتقاداتی به طرح توزیع کمکها - که توسط اسرائیل و ایالات متحده تهیه شده است - وجود داشته است و دولت ایالات متحده «از یک طرح جایگزین استقبال میکند».
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین در اظهاراتی در حاشیه نشست وزرای امور خارجه ناتو در آنتالیا، نگرانی کشورش را از وخامت بحران انسانی ابراز و ادعا کرد که ایالات متحده «نسبت به رنج مردم غزه بیتفاوت نیست» در حالی که گذرگاهها همچنان بسته هستند و کمکها متوقف میشوند.
این در حالی است که سازمان ملل متحد و بسیاری از سازمانهای بینالمللی اقدامات اشغالگران برای کنترل توزیع کمکها را رد کرده و گفتهاند که این طرح با اصول بشردوستانه مغایرت دارد.
این رژیم برای هفتاد و پنجمین روز متوالی، در چارچوب جنگ علیه فلسطینیان در نوار غزه، از ورود غذا و دارو به این منطقه جلوگیری کرده است.
این جنگ از زمانی که بنیامین نتانیاهو توافق آتشبس امضا شده در ژانویه گذشته را نقض کرد، تشدید شده است.
مذاکرات دوحه
وزیر امور خارجه آمریکا از اظهار نظر در مورد جزئیات مذاکراتی که در حال حاضر در دوحه برای دستیابی به آتشبس در غزه در جریان است، خودداری کرد و خاطرنشان کرد که «کشورهایی مانند قطر، مصر و ترکیه در این امر دخیل هستند».
از سوی دیگر، جنبش مقاومت فلسطین، حماس، خواستار اجرای تفاهمات حاصل شده با ایالات متحده درباره ورود کمکهای بشردوستانه و برقراری آتشبس شد و تاکید کرد که ابتکار اخیرش برای آزادی سرباز اسیر شده، «عیدان الکساندر»، نشانهای از حسن نیت پیش از سفر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به منطقه است.
این جنبش هشدار داد که «عدم پایبندی به این گامها، سایه منفی بر هرگونه تلاش بعدی برای تکمیل مذاکرات تبادل زندانیان خواهد انداخت.»
در مقابل، کانال ۱۲ عبری گزارش داد که نتانیاهو پیشنهاد جدید ارائه شده توسط «استیو ویتکاف»، فرستاده ایالات متحده به غرب آسیا را که در سفر اخیرش به دوحه ارائه شده بود، رد کرد در حالی که این پیشنهاد شامل «پذیرش توسط حماس و سیگنالهای مثبت از سوی میانجیگران» شده بود.
طبق گزارش این کانال، پیشنهاد آمریکا شامل طرحی جامع برای بازگرداندن بازداشتشدگان اسرائیلی و برکناری حماس از قدرت در نوار غزه است، اما دولت اشغالگر از همکاری با آن خودداری کرده است.
در همین حال، سازمان پخش رسمی عبری خبر داد که علیرغم «فشار آمریکا بر همه طرفها»، تاکنون هیچ پیشرفتی در مذاکرات دوحه حاصل نشده است.
با این حال، این سازمان افزود که اسرائیل در حال بررسی کاهش برنامههای خود برای گسترش جنگ در غزه است تا به مذاکرات فرصت بیشتری بدهد.
بنیامین نتانیاهو شامگاه پنجشنبه رایزنیهای امنیتی را برای بررسی تحولات مذاکرات جاری در دوحه آغاز کرد.
به گزارش صدا و سیمای اسرائیل، با توجه به عدم پیشرفت در توافق، انتظار میرود رایزنیهای نتانیاهو به تصمیمگیری در مورد ادامه ماموریت هیئت مذاکرهکننده اسرائیلی در دوحه منجر شود.
هیئت اسرائیلی روز سهشنبه به دستور نتانیاهو و پس از گفتوگو با استیون ویتکاف و تماس تلفنی با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، و در پی آزادی سرباز اسرائیلی که تابعیت آمریکایی دارد وارد دوحه شد.
این در حالی است که منابع رسانهای عبری از مقدمات گسترش دامنه جنگ خبر میدهند و منابع پزشکی به خبرگزاری آناتولی گفتند که نیروهای اشغالگر سحرگاه امروز بیش از ۱۰۰ فلسطینی را در قتل عامهای وحشتناکی که شمال غزه را هدف قرار داده بود، به شهادت رساندند.
انتهای پیام