همزمان با ادامه جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، سازمان ملل متحد با برگزاری مراسمی در نیویورک، سالگرد ۷۷ سالگی «نکبت» (نکبة) فلسطین را با حضور دیپلماتها و مقامات بینالمللی گرامی داشت.
به گزارش خبرآنی، سازمان ملل متحد مراسم رسمی بزرگداشت هفتاد و هفتمین سالگرد «نکبة» فلسطین را با شعار «اقدام بینالمللی برای پایان مصیبت فلسطین و تحقق حقوق غیرقابل انکار» برگزار کرد؛ رویدادی که براساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در نوامبر ۲۰۲۲ رسمیت یافته است.
طبق گزارش روزنامه القدس العربی، در این مراسم که با ابتکار کمیته سازمان ملل در خصوص حقوق غیرقابل انتقال ملت فلسطین برگزار شد، شخصیتهای سیاسی و نمایندگان کشورها با سخنرانیها و پیامهای همبستگی، بر ضرورت پایان اشغال و احقاق حقوق فلسطینیان تأکید کردند.
مالزی: اتفاقات غزه ادامه نکبة است
در همین راستا، «احمد الفیصل»، سفیر مالزی بهعنوان نایب رئیس این کمیته طی سخنانی نکبة را «شوک جمعی» توصیف کرد که منجر به آوارگی بیش از ۷۵۰ هزار فلسطینی در سال ۱۹۴۸ شد.
وی با اشاره به آمار قربانیان در غزه و کرانه باختری، تأکید کرد که آنچه جریان دارد صرفاً اعداد نیست، بلکه فاجعهای انسانی و ادامه نکبتی تاریخی است که همچنان در قالب اشغال، تخریب خانهها و مصادره اراضی ادامه دارد.
الفیصل از رژیم صهیونیستی خواست فوراً محاصره غزه را بردارد و آتشبسی پایدار برقرار کند.
وی راهحل عادلانه را در بهرسمیتشناختن کامل کشور مستقل فلسطین و عضویت آن در سازمان ملل دانست.
پیام محمود عباس
در ادامه، «ریاض منصور»، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل پیام «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را قرائت کرد.
عباس در پیام خود تأکید کرد که «نکبة سرنوشت محتوم ملت ما نیست.»
وی همچنین بر حق بازگشت، تعیین سرنوشت و استقلال دولت فلسطین با پایتختی قدس شرقی تاکید کرد.
او جنگ کنونی علیه غزه را ادامه نکبة ۱۹۴۸ دانست و خواستار اقدام واقعی بینالمللی برای پایان دادن به این ظلم تاریخی شد.
وی همچنین از جامعه جهانی خواست از کنفرانس بینالمللی پیشرو در ژوئن حمایت کنند تا به تصویب عضویت فلسطین در سازمان ملل و پایان اشغال منجر شود.
محمود عباس در ادامه بر ضرورت حمایت از آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز تأکید کرد.
در پایان، «خالد خیاری»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور آسیا و خاورمیانه به نمایندگی از «آنتونیو گوترش»، دبیرکل این سازمان سخنرانی کرد و بار دیگر خواستار آتشبس فوری در غزه، آزادی زندانیان صهیونیست و ازسرگیری روند سیاسی شد.
وی هشدار داد که چشمانداز راهحل دو دولتی بهشدت در معرض نابودی است و برگزاری کنفرانس بینالمللی آتی با حمایت عربستان و فرانسه را فرصتی حیاتی برای بازگرداندن امید به این راهحل است.
او تصریح کرد که صلح پایدار تنها از طریق پایان اشغال و تشکیل کشور مستقل فلسطینی که غزه نیز بخشی جداییناپذیر از آن باشد، ممکن است.
چین خواستار راهحل فوری برای مسأله فلسطین شد
همچنین در مراسم بزرگداشت هفتاد و هفتمین سالگرد نکبة فلسطینیان در سازمان ملل، «ژنگ شوانگ»، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل، خواستار اقدامات فوری برای رسیدن به راهحلی جامع و پایدار برای مسأله فلسطین شد.
وی تأکید کرد که تنها با اجرای راهحل دودولتی میتوان برای همیشه به نکبة پایان داد.
او گفت: «۷۷ سال پیش، بیش از نیمی از ملت فلسطین در جریان جنگ اعراب و اسرائیل، از خانه و کاشانه خود رانده شدند یا مجبور به فرار شدند. از آن زمان، آنها در مسیر دشواری برای بازپسگیری حقوق مشروع خود گام برداشتهاند. اما نه تنها این بیعدالتی تاریخی جبران نشده، بلکه اوضاع وخیمتر هم شده است.»
ژنگ همچنین به پیامدهای ویرانگر تجاوز مداوم به غزه اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۳ هزار فلسطینی جان خود را از دست دادهاند و حدود ۲ میلیون نفر در سایه محاصره اعمال شده توسط اسرائیل با یک فاجعه انسانی بیسابقه روبهرو هستند.
نَه مراکشیها به «نکبة دوباره، نه به عادیسازی با رژیم اشغالگر»
در همین حال، هزاران نفر از مردم مراکش شامگاه پنجشنبه همزمان با سالگرد نکبة فلسطین، در شهرهای مختلف این کشور از جمله رباط، سلا و طنجه، تجمعاتی اعتراضی برگزار کردند.

این تجمعات توسط نهادهای مدنی سازماندهی شده بود و شرکتکنندگان با در دست داشتن پرچمهای فلسطین و مراکش و تصاویر مسجدالاقصی، با شعار «نه به نکبة دوباره، نه به عادیسازی با اشغالگران» همبستگی خود را با ملت فلسطین اعلام کردند.
معترضان، اقدامات رژیم صهیونیستی را چالش آشکاری علیه قطعنامههای بینالمللی دانستند و تأکید کردند که آنچه امروز در غزه میگذرد، ادامه همان فاجعه نکبة ۱۹۴۸ است که همچنان در حال تکرار است.
واژه «نکبة»، یادآور دو خاطره بسیار بد در حافظه فلسطینیها و افکار عمومی است: نخست تشکیل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ و دوم اخراج بیش از ۸۰۰ هزار فلسطینی از وطن خود در آن مقطع زمانی. روز نکبة نه تنها نماد فاجعهای است که در آن سال بر سر سرزمین فلسطین آمد بلکه نمایانگر سختیها و معضلاتی است که طی چندین دهه گذشته به این ملت تحمیل گشته است.
در واقع «یوم النکبة» روایت یک تراژدی انسانی است که تخریب بخش اعظمی از بنیانهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و حقوقی فلسطینیها را درپی داشت تا راه برای اعلام موجودیت یک رژیم نامشروع گشوده شود. تخریب بیش از ۶۷۵ شهر و روستا، اشغال مناطق فلسطینی نشین و تبدیل آنها به شهرکهای صهیونیستی، اخراج فلسطینیها، نابودی میراث و آثار هویت ملی فلسطین و جایگزینی نامهای عربی مکانها با نامهای عبری از جمله اقدامات رژیم اشغالگر از سال ۱۹۴۸ تاکنون است.
جهان در حالی هفتاد و هفتمین سالروز نکبت را به یاد میآورد که اشغالگران به تجاوزات خود به فلسطینیها در میان محکومیتها و مطالبات بینالمللی برای پایان دادن به این اشغالگری ادامه میدهند و طی هفت ماه گذشته، هزاران فلسطینی در خونینترین کشتارهای تاریخ بشریت به شهادت رسیدند.
هدف از این جنایات پیاده سازی طرح شوم کوچاندن اجباری فلسطینیها از سرزمین مادریشان است، اما طبق آمار نهادهای مختلف به نظر میرسد که این تیر صهیونیستها نیز به سنگ خورده است.
روز (پنجشنبه) مصادف با هفتاد و هفتمین سالروز تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی است که فلسطینیها از آن با عنوان روز نکبة (یوم النکبة) یاد میکنند. گذشت ۷۷ سال از این اتفاق نه تنها منجر به فراموش شدن مسئله فلسطین نشده بلکه حوادث اخیر غزه و کرانه باختری نشان داده که تمامی تلاشهای صهیونیستها طی این سالها بینتیجه بوده و امروز «مقاومت» است که موازنه قدرت در فلسطین را تعریف میکند و میتواند ملت فلسطین را به هدف نهایی و آرمانی خود بیش از هر زمان دیگری نزدیک سازد.
انتهای پیام