نباید جنس بی کیفیت وارد بازار کنیم/ ضرورت ورود دانش و تکنولوژی جدید به کشور

یک کارشناس حوزه کار با اشاره به اینکه نباید هر جنس بنجول و بی کیفیتی روانه بازار شود، زیرا با این کار هم مردم متضرر می‌شوند و هم کیفیت آن کالای تولیدی هرگز افزایش پیدا نمی‌کند، عنوان کرد که باید تولید خود را با کیفیت عالی به مردم عرضه کنیم تا اگر نتوانستیم اجازه واردات بدهیم، تولیدکننده داخلی مجبور به رقابت‌پذیری شود و تلاش کند محصولش را با کیفیت بالاتری در بازار عرضه کند.

ناصر چمنی در گفت‌وگو با خبرآنی، در ارزیابی مزیت‌های و پیامدهای جلوگیری از ورود کالاهای مشابه تولید داخل، گفت: اگر کالایی که توان تولید آن را در داخل داریم از خارج وارد کنیم ممکن است در تولید داخلی و امنیت شغلی کارگر ایرانی تاثیر بگذارد ولی از آن طرف نمی‌توانیم درها را ببندیم و اجازه هیچگونه وارداتی را ندهیم زیرا در جامعه‌ای که رقابت نباشد، پیشرفتی وجود نخواهد داشت.این اصلی‌ترین نقطه پیشرفت هر جامعه و هر کاری چه صنعتی چه هنری و چه ورزشی است.

وی ادامه داد: جلوگیری از واردات کالاهای تولید مشابه باعث می‌شود کارگر ایرانی در یک فضای امن به کار و تولید بپردازد و تولیدکننده اجناسش را با دغدغه کمتری در بازار عرضه کند، ولی در نقطه مقابل عدم واردات کالاهای مشابه می‌تواند پیامدهایی هم داشته باشد. به تجربه دیده‌ایم که وقتی انحصار و تک محوری در کاری باشد و رقابت وجود نداشته باشد، بازار دست یک عده خاص خواهد افتاد و مردم متضرر خواهند شد زیرا این عده دیگر تلاش نمی‌کنند که تولید با کیفیت ارائه دهند و کالای بنجول و بی کیفیت به مردم عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: چند سال قبل دیدیم که وقتی جلوی واردات لوازم خانگی به کشور گرفته شد، مردم برای تهیه جهیزیه و لوازم منزل دچار مشکل شدند زیرا قیمت‌ها به شدت سرسام آور و افسار گسیخته بود و اجناسی که در بازار عرضه شد نسبت به قیمت از کیفیت لازم برخوردار نبود.

این کارشناس حوزه کار تصریح کرد: یکی دیگر از پیامدهای جلوگیری از واردات کالای مشابه داخل این است که با این کار از ورود دانش و تکنولوژی ساخت آن جلوگیری می‌شود و تولیدکنندگان از این فرصت برای آوردن تکنولوژی جدید به داخل استفاده نمی‌کنند و در برخی موارد سوء استفاده‌هایی هم صورت می‌گیرد.

چمنی ادامه داد: تولید کننده‌ای که کالای بی‌کیفیت به بازار عرضه می‌کند چون خیالش راحت است که دولت جلوی واردات لوازم خانگی را گرفته، با هر قیمت و کیفیتی که می‌خواهد آن را به مردم می‌فروشد؛ در واقع مردم مجبورند آن را بخرند و این مساله باعث می‌شود هر جنس بنجول و بی کیفیتی روانه بازار شود، لذا با این کار هم مردم متضرر می‌شوند و هم کیفیت آن کالای تولیدی هرگز افزایش نمی‌یابد چون تولیدکننده تلاشی برای بالا بردن کیفیت محصولش نمی‌کند و این اقدام نتیجه معکوس به دنبال دارد.

این کارشناس حوزه کار خاطرنشان کرد: در حال حاضر ناچاریم برخی دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی را از خارج وارد کنیم چون به دانش روز آنها نیاز داریم ولی متاسفانه می‌بینیم که برخی بیمارستان‌ها با این توجیه که شرکت‌های داخلی از عهده ساخت آنها برمی‌آیند، جلوی واردات دستگاه‌های پیشرفته درمانی و پزشکی را می‌گیرند اما به چه بهایی؟ ما به بهای به خطر انداختن جان بیماران نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم و از آن طرف مدام در حال تعمیر و بازسازی آنها باشیم؛ بنابراین در یک بازار رقابتی است که می‌توان کیفیت تولیدات داخل را بالا برد و مردم را به خرید محصول ایرانی با کیفیت ترغیب کرد.

وی با بیان اینکه در سایه دانش و تکنولوژی روز است که تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت محصول تلاش می‌کنند،‌ اظهار کرد: با تولید اجناس بی کیفیت به منابع طبیعی و مواد اولیه خودمان لطمه می‌زنیم و با عرضه چنین کالایی تعادل بازار به هم می‌ریزد. بر همین اساس لازم است تولیدکنندگان در مسیری قرار بگیرند که ضمن تجهیز به دانش و تکنولوژی روز از تولید کالای بی کیفیت که مقبول مصرف کننده نیست جلوگیری کنند. ما باید تولیدات عالی داشته باشیم که مردم به خرید آن تشویق شوند در غیر این صورت باید درها را باز بگذاریم که کالای خارجی هم وارد شود تا تولیدکننده در فضای رقابتی سالم برای بالابردن کیفیت محصول خود فکری بکند.

چمنی تصریح کرد: ۴۵ سال قبل چین چند درصد سهم بازارهای جهانی در دستش بود و الان چند درصد بازارها را در اختیار دارد؟ امروز کشور آمریکا در این سطح، چین را در بازارهای جهانی خطرناک می‌بیند که با اعمال تعرفه‌ها می‌خواهد با چین رقابت کند و تنها کشوری که در این زمینه در مقابل زورگویی آمریکا سرخم نکرده چین است، اما چرا این اتفاق افتاد؟ چون چین بازارش را رقابتی و بخش خصوصی‌اش را توانمند کرده است. بر اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله در افق ۱۴۰۴ باید به قدرت اول اقتصادی در سطح منطقه و خاورمیانه برسیم، بنابراین باید ببینیم در این بخش به آنچه که ترسیم کرده‌ایم دست پیدا کرده‌ایم؟

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.