خبرآنی/خراسان رضوی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: مفهوم قطب مرکزی داده به عنوان یک هدف بلندمدت برای شهر مشهد مطرح شده و با توجه به پیشرو بودن این شهرستان در حوزه الکترونیک و حضور شرکتهای خصوصی فعال در زمینه دیجیتال، انتظار میرود که توسعه مرکز داده در این پروژه به ارائه خدمات ملی و بینالمللی از مشهد منجر شود.
محمد جعفرپور ۲۵ اردیبهشت، در مراسم امضای تفاهمنامه «مشهد، شهر هوشمند، شهر آینده» که با هدف اتصال فیبر نوری به منازل و کسبوکارها در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد بزرگترین پروژه ارتباطی تلقی میشود که امروز کار خود را آغاز خواهد کرد. این پروژه با ارتقای شبکه انتقال در استان خراسان، ظرفیت ارتباطی را در شهرستانهای استان به شدت افزایش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران خاطرنشان کرد: حجت الاسلام پژمانفر از تهران در این راستا حمایتهای لازم را انجام دادند و با همکاری ایشان، ابهامات موجود رفع شد. ما مصمم هستیم تا خدمات مطلوبتری را در شهر مقدس مشهد ارائه دهیم.
وی ادامه داد: هدف ما پوشش ۱۰۰ درصدی شهر و اتصال قریب به نیم میلیون واحد به فیبر نوری است و در حال حاضر حدود ۷۰۰ خط تلفن در مشهد موجود است که باید به شبکه فیبر نوری متصل شوند. اتصال سایتهای موبایل به فیبر نوری موجب بهبود کیفیت خدمات در سطح شهر به ویژه در دیتا خواهد شد و با اتمام این پروژه در سال ۱۴۰۴، امکان اتصال ۵۰۰ سایت موبایل به فیبر نوری فراهم میشود.
جعفرپور بیان کرد: مشهد در سال ۱۴۰۱ به عنوان مرکز پیشرفت پروژه در دستور کار قرار گرفت و امروز شرکت مخابرات به این پروژه پیوسته است. مفهوم قطب مرکزی داده به عنوان یک هدف بلندمدت برای شهر مشهد مطرح شده و با توجه به پیشرو بودن این شهرستان در حوزه الکترونیک و حضور شرکتهای خصوصی فعال در زمینه دیجیتال، انتظار میرود که توسعه مرکز داده در این پروژه به ارائه خدمات ملی و بینالمللی از مشهد منجر شود.
وی افزود: این پروژه میتواند مزایای قابل توجهی برای استان خراسان و کشور به همراه داشته باشد و ما به عنوان شرکت مخابرات ایران امیدواریم این پروژه را تا پایان سال ۱۴۰۴ به مرحله اجرایی برسانیم.
یک و نیم همت سرمایهگذاری برای هوشمندسازی در شهر مشهد
در ادامه محمدرضا قلندرشریف، شهردار مشهد اظهار کرد: شهر مشهد همواره پیشرو و جریانساز در تمامی عرصهها بوده است. طبق ارزیابیهای انجام شده در سال ۲۰۲۳، مشهد در میان شهرهای داخلی و خارجی رتبه اول کشور را در زمینه هوشمندسازی و رتبه سوم را در سطح غرب آسیا به خود اختصاص داده است. ما به منظور هوشمندسازی، بیش از یک و نیم همت سرمایهگذاری کردهایم و این یک گام ویژه در این زمینه به شمار میرود.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: از میان ۱۳۵ خدمت و پروژه شهرداری، ۸۵ مورد مربوط به شهر هوشمند مشهد بوده که بدون نیاز به مراجعه حضوری شهروندان، خدمات خود را ارائه میدهد. ما همچنین ۱۰۰ سامانه عملیاتی نرمافزاری با حجم قابل توجهی از دادههای مبادله شده داریم.
وی در خصوص زیرساختهای مورد نیاز برای هوشمندسازی، گفت: فیبر نوری یکی از ضروریات اصلی در این زمینه است و در حال حاضر ۶۰۰ فیبر نوری توسط شهرداری در مشهد راهاندازی شده است. یکی از عوامل کلیدی در تحقق هوشمندسازی، ارتباط مؤثر و مشترک دستگاهها در ارائه خدمات و موضوعات مرتبط است. بهعلاوه برای تسهیل تصمیمسازی در این حوزه، باید فرآیندهای بارگذاری شده و قابلیت تصویب این خدمات به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
قلندر شریف مطرح کرد: ما پتانسیل بالایی برای تسریع در روند هوشمندسازی داریم و با امضای این تفاهمنامه باید تلاش کنیم تا شهروندان از طریق هوشمندسازی روند خدمات را بهبود بخشند. امیدوارم این روند مداوم و سازنده ادامه پیدا کند.
انتهای پیام