فعالین اقتصادی کرمانشاه از رییس جمهور چه خواستند؟

خبرآنی/کرمانشاه فعالین اقتصادی و سرمایه گذاری استان کرمانشاه در دیدار با رییس جمهور به بیان مطالبات و پیشنهادات خود برای تسریع در روند توسعه استان پرداختند.

امیرحسین صفری از فعالین حوزه صنعت استان، روز پنجشنبه(۲۵ اردیبهشت) در این نشست به ظرفیت‌های استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: کرمانشاه استانی ثروتمند است و این قابلیت را دارد که به یکی از قطب‌های تولید ثروت تبدیل شود.

وی گفت: کرمانشاه امروزه به دلایلی از جمله جنگ تحمیلی شرایط مناسبی نسبت به استانهای دیگر ندارد و برای جبران این عقب ماندگی نیازمند معافیت مالیاتی، بودجه‌های حمایتی توسعه زیرساخت‌ها و مشوق‌های سرمایه گذرای هستیم.

صفری همچنین خواستار تداوم نگاه توسعه گرایانه رییس جمهور شد.

مظفر عبدالله از دیگر فعالین حوزه صنعت و کشاورزی استان نیز بر لزوم حرکت به سمت کشاورزی قراردادی در کشور تاکید کرد.

وی پیشنهاد داد، برای اینکه کشاورزی قراردادی به خوبی در کشور اجرایی شود، معاونت کشاورزی قراردادی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود.

محمد ثمری از فعالین حوزه گردشگری و صنایع دستی استان هم با اشاره به ظرفیت‌های کرمانشاه در حوزه گردشگری، عنوان کرد: کرمانشاه می‌تواند به قطب گردشگری سلامت تبدیل شود که به این منظور درخواست داریم دهکده سلامت در استان تاسیس شود.

تخصیص بودجه برای احداث موزه کرمانشاه، در نظر گرفتن تمهیداتی برای تردد بخش زیادی از زوار اربعین از مرز خسروی و فراهم کردن مقدمات برای توسعه گردشگری ورزشی از دیگر درخواست‌های این فعال حوزه گردشگری بود.

ثمری با بیان اینکه کرمانشاه مهد هنرمندان چیره دست است، گفت: نبود بازارچه دائمی صنایع دستی در کرمانشاه از مشکلات هنرمندان این عرصه است. همچنین درخواست داریم هنرمندان این حوزه به مواد اولیه مورد نیازشان به سهولت دسترسی داشته باشند.

هایده شیرزادی فعال حوزه محیط زیست و مدیرعامل شرکت بازیافت کرمانشاه نیز بر لزوم استفاده از کمپوست تولیدی از زباله در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: بخش زیادی از مواد آلی موجود در خاک ما از بین رفته و این نگرانی وجود دارد که دچار ناترازی خاک هم شویم که استفاده از کمپوست در بخش کشاورزی می‌تواند این مشکل را مرتفع کند. ضمن اینکه مصرف آب را نیز تا حدود یک سوم کاهش خواهد داد.

وی با بیان اینکه حدود ۶۰۰ هزار تن کمپوست تهیه کرده‌ایم، افزود: درخواست داریم یارانه‌ای در نظر گرفته شود تا بتوان کمپوست تولیدی را در اختیار کشاورزان قرار داد.

شیرزادی همچنین خواستار حمایت جهت پردازش نخاله های ساختمانی و همچنین تبدیل زباله های داراری ارزش حراراتی به سوخت مورد نیاز صنایع سیمانی شد.

جهاندار شکری از فعالین حوزه صنعت استان نیز خواستار تامین برق مورد نیاز صنایع استان شد و گفت: کل صنایع استان حدود ۱۰۰ مگاوات مصرف برق دارند که خواستار تخصیص ۵۰ مگاوات برق مازاد بر سهمیه جهت جلوگیری از تعطیلی صنایع و بیکار شدن کارگران این واحدها هستیم.

وی همچنین به موضوع رفع تعهدات ارزی اشاره کرد و گفت: درخواست داریم یا کرمانشاه از موضوع تعهدات ارزی معاف شود و یا ۷۰ درصدی که باید رفع تعد ارزی شود، برای استان کرمانشاه به ۳۰ درصد کاهش یابد.

غفار محمدی از فعالین اقتصادی استان کرمانشاه هم در این نشست به ظرفیت های استان در بخش‌های مختلف اشاره کرد و کشاورزی را از جمله این ظرفیت‌ها معرفی و اظهار کرد: متاسفانه کشاورزی استان به شکل سنتی است که باید به سمت کشاورزی نوین برویم.

وی بر لزوم تکمیل سامانه گرمسیری و اجرای سامانه سردسیری هم اشاره کرد و گفت: تکمیل سامانه گرمسیری هزار میلیارد تومان و مطالعات سامانه سردسیری ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی از گردشگری به عنوان گنج پنهان استان یاد کرد و گفت: مشکلاتی از جمله در حوزه حمل و نقل و زیرساخت‌ها مانع شکوفایی این بخش شده که انتظار داریم مورد توجه قرار گیرد.

محمدی مرز را نیز از دیگر ظرفیت‌های استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: برای استفاده بهتر از این ظرفیت باید زیرساخت‌های مناسبی در مرزهای استان ایجاد شود.

محمدرضا کارگر از فعالین حوزه معدن نیز فرسودگی ماشین آلات، عدم پرداخت تسهیلات مناسب به واحدهای معدنی، افزایش بی رویه حقوق معدنی و عدم برگشت حقوق معدنی که طبق قانون باید ۱۵ درصد آن به استان برگشت داده و صرف ایجاد زیرساخت معادن شود را از مشکلات حوزه معدن در استان کرمانشاه برشمرد.

وی به وجود حدود ۷۰ درصد معادن قیر طبیعی کشور در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این مواد معدنی با ارزش بصورت خام و بدون ارزش افزوده از استان خارج می‌شود که درخواست داریم جهت جلوگیری از خام فروشی این مواد، واحدهای مدرن فراوری در استان ایجاد شود.

منصور سرمست از فعالین اقتصادی استان نیز به همجواری استان کرمانشاه با کشور عراق اشاره کرد و گفت: باید از ظرفیت مرزی بودن استان بهترین استفاده را ببریم که به این منظور باید برنامه منظمی برای بازار عراق داشته باشیم.

وی افزود: تجارت با عراق باید دو طرفه باشد و از این کشور واردات هم داشته باشیم که درخواست داریم برای واردت کالا از عراق از مرزهای استان، تخفیفات گمرکی در نظر گرفته شود.

سرمست همچنین خواستار تسریع در تصویب طرح جامع منطقه آزاد قصرشیرین و نیز الحاق شهر قصرشیرین به محدوه منطقه آزاد شد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.