حملات رژیم صهیونیستی به یک بیمارستان بزرگ در جنوب غزه در روز سهشنبه، با ادعای هدفگیری یک فرمانده ارشد حماس، توجه جدیدی را به یکی از بحثبرانگیزترین مسائل جنگ جلب کرده است: حملات این رژیم به مراکز درمانی.
به گزارش خبرآنی، گروههای امدادی و تحقیقات سازمان ملل، رژیم صهیونیستی را به هدف قرار دادن عمدی زیرساختهای بهداشتی غزه متهم کردهاند.
طبق ویدئویی که در محل فیلمبرداری شده و توسط نیویورک تایمز تأیید شده و به گفته مقامات پزشکی غزه، حمله به مجتمع بیمارستانی اروپایی غزه در نزدیکی خان یونس، حداقل شش شهید و چندین گودال عمیق در داخل و اطراف محوطه بیمارستان برجای گذاشته است.

مقامات بهداشتی فلسطین روز چهارشنبه اعلام کردند که در یک سری حملات جداگانه، حملات صهیونیستها دهها نفر را در شمال غزه در طول شب به شهادت رسانده است. حتی در جنگی که بخش بهداشتی غزه را ویران کرد، این رژیم به ندرت حملهای به قدرتمندی حملهای که روز سهشنبه به بیمارستان اروپایی غزه آسیب رساند، به یک مجتمع بهداشتی انجام داده است.
ارتش صهیونیستی مدعی است که یک مرکز فرماندهی حماس را در زیر این مجتمع هدف قرار داده است و مقامات صهیونیست گفتند که هدف خاص، «محمد سنوار»، فرمانده ارشد حماس، بوده است.
«عماد الحوت»، مدیر بیمارستان، در یک مصاحبه تلفنی گفت که این حملات - که به گفته او بدون هشدار انجام شده است - باعث آسیب به دیوارها و لولهها، قطع آب، از کار افتادن بیمارستان و تخلیه اجباری اکثر ۲۰۰ بیمار شده است.
دکتر الحوت این ادعا که مبارزان حماس در داخل مجتمع بیمارستان فعالیت میکنند را تکذیب کرد و افزود که او باور ندارد که این گروه تونلهایی در زیر آن حفر کرده باشد. از نظر فعالان حقوق بشر و ناظران بینالمللی، حملات به مراکز درمانی و تخریب سیستم بهداشتی، اتهام نسلکشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی را تشدید کرده است.
تا اوایل ماه مه، سازمان بهداشت جهانی از زمان آغاز جنگ، ۶۸۶ حمله به مراکز درمانی در غزه را ثبت کرده بود. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، این حملات حداقل ۳۳ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه را آسیب زده و در مقطعی حداقل ۱۹ بیمارستان را از کار انداخته است؛ پنج بیمارستان از آن زمان به سرویس بازگشتهاند. یک کمیته تحقیق سازمان ملل متحد در سپتامبر گذشته به این نتیجه رسید که چنین حملاتی در مجموع «یک سیاست هماهنگ برای نابودی سیستم مراقبتهای بهداشتی غزه» را تشکیل میدهند.
برای رژیم صهیونیستی و مدافعان آن، که اتهام نسلکشی را رد میکنند، چنین حملاتی پاسخی ضروری و قانونی به استفاده حماس از بیمارستانها برای اهداف نظامی است! تلآویو مدعی است که حماس از بیمارستانها، تونلها و پناهگاههای زیر آنها، به عنوان مراکز فرماندهی، مخفیگاهها و انبارهای سلاح استفاده میکند. حماس این ادعا را به شدت رد میکند،.
طبق قوانین بینالمللی درگیری، بیمارستانها مکانهای حفاظتشدهای محسوب میشوند که نباید مورد حمله قرار گیرند، مگر در شرایط نادر. استفاده از یک بیمارستان برای اهداف نظامی ممکن است آن را به یک هدف مشروع تبدیل کند، اما تنها در صورتی که خطر برای غیرنظامیان متناسب با مزیت نظامی ایجاد شده توسط حمله باشد. علاوه بر این، قانون تصریح میکند که نیروی مهاجم باید از قبل در مورد حمله به بیمارستان هشدار دهد، کاری که ارتش صهیونیستی قبل از حمله به بیمارستان اروپایی غزه انجام نداد.

«لارنس هیل-کاثورن»، متخصص قوانین درگیریهای مسلحانه در دانشگاه بریستول انگلستان، گفت: «اگر حماس از یک بیمارستان برای محافظت از یک مرکز فرماندهی و کنترل نظامی استفاده کند، این نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است و در اصل میتواند به این معنی باشد که بیمارستان محافظت خودکار خود را در برابر حمله از دست میدهد. اما اسرائیل طبق کنوانسیون چهارم ژنو موظف است قبل از حمله به بیمارستان هشدار دهد تا به غیرنظامیان اجازه تخلیه بدهد. و اگر حملهای باعث آسیب نامتناسب به غیرنظامیان شود، همچنان غیرقانونی خواهد بود.»
کارشناسان حقوق بینالملل میگویند که ارزیابیهای آسیب احتمالی به غیرنظامیان باید تأثیر حمله را بر سیستم بهداشتی گستردهتر یک منطقه در نظر بگیرد، نه فقط بر بیمارستان آسیبدیده.
به گفته «جانینا دیل»، متخصص قوانین درگیریهای مسلحانه در دانشگاه آکسفورد، در غزه، جایی که بسیاری از مراکز درمانی آسیب دیده یا از کار افتادهاند، یافتن توجیه قانونی برای حمله به بیمارستانها بسیار دشوارتر میشود. پروفسور دیل گفت: «من به سختی میتوانم بفهمم که چه مزیت نظامی پیشبینیشدهای میتواند هرگونه حملهای را علیه بیمارستانی در غزه در حال حاضر متناسب کند.»
ارتش صهیونیستی از پاسخگویی در مورد عدم هشدار قبل از حمله به بیمارستان اروپایی غزه خودداری کرد.

انتهای پیام