گزاره‌برگ کاخ سفید درباره «توافق تاریخی» ۱.۲ تریلیون دلار قطر با آمریکا

کاخ سفید روز چهارشنبه به شرح جزئیات توافق ۱.۲ تریلیون دلاری آمریکا با قطر در پرداخت.

به گزارش خبرآنی، کاخ سفید با انتشار یک گزاره‌برگ به شرح جزئیات توافق ۱.۲ تریلیون دلاری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با قطر پرداخت.

گزیده گزاره‌برگ کاخ سفید به شرح زیر است: 

دونالد ترامپ توافقی با دولت قطر امضا کرد که منجر به تبادل اقتصادی به ارزش حداقل ۱.۲ تریلیون دلار خواهد شد. همچنین، ترامپ از قراردادهایی اقتصادی به ارزش بیش از ۲۴۳.۵ میلیارد دلار میان ایالات متحده و قطر - از جمله فروش تاریخی هواپیماهای بوئینگ و موتورهای هوافضای GE به شرکت هواپیمایی قطر خبر داد

از زمان روی کار آمدن ترامپ، تعهد او به تولید و نوآوری داخلی موجب جذب تریلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری و قراردادهای تجاری جهانی شده است. قطر نیز یکی از متحدانی است که در این موفقیت سهیم شده است.

برخی از مهم‌ترین قراردادهای تایید شده در عربستان شامل موارد زیر است:

بوئینگ و GE Aerospace سفارش تاریخی‌ای از Qatar Airways دریافت کرده‌اند؛ قراردادی ۹۶ میلیارد دلاری برای خرید تا ۲۱۰ فروند هواپیمای بوئینگ مدل 787 Dreamliner و 777X که همگی به موتورهای GE Aerospace مجهز هستند. این بزرگ‌ترین سفارش هواپیمای پهن‌پیکر و بزرگ‌ترین سفارش تاریخ مدل 787 برای بوئینگ محسوب می‌شود. اجرای این قرارداد سالانه از ۱۵۴۰۰۰ شغل در آمریکا پشتیبانی می‌کند و مجموعا بیش از ۱ میلیون فرصت شغلی در طول مدت تولید و تحویل ایجاد خواهد کرد.

شرکت McDermott همکاری گسترده‌ای با Qatar Energy دارد و در حال اجرای ۷ پروژه انرژی به ارزش ۸.۵ میلیارد دلار است. این شرکت تنها تامین‌کننده برون مرزی تجهیزات دریایی برای گسترش عظیم LNG قطر است و نقش مستقیم در حفظ هزاران شغل در بخش انرژی آمریکا دارد.

شرکت Parsons موفق به دریافت ۳۰ پروژه با مجموع ارزش تا ۹۷ میلیارد دلار در قطر شده است. این قراردادها موجب رشد چشمگیر شرکت و حمایت از هزاران شغل در سراسر ایالات متحده شده‌اند و جایگاه رهبری آمریکا در مهندسی نوین را تقویت کرده‌اند.

شرکت Quantinuum توافقنامه سرمایه‌گذاری مشترکی با شرکت معتبر قطری Al Rabban Capital امضا کرده است.

قطر تا ۱ میلیارد دلار در فناوری‌های پیشرفته کوآنتومی و توسعه نیروی انسانی سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این سرمایه‌گذاری از اشتغال در هر دو کشور حمایت کرده و رهبری آمریکا و قطر را در این فناوری نوظهور تقویت می‌کند.

توافقات امروز نشان‌دهنده عزم رئیس‌جمهور ترامپ برای شتاب‌دادن به سرمایه‌گذاری دفاعی قطر در چارچوب شراکت امنیتی آمریکا ـ قطر است؛ اقدامی که به تقویت بازدارندگی منطقه‌ای و همچنین رشد صنایع دفاعی آمریکا منجر خواهد شد.

قراردادهای دفاعی امضاشده امروز، خرید تجهیزات پیشرفته نظامی از سوی قطر از دو شرکت برتر صنایع دفاعی آمریکا را نهایی می‌کند.

شرکت Raytheon، قراردادی به ارزش ۱ میلیارد دلار برای فروش تجهیزات مقابله با پهپاد به قطر امضا کرد. این توافق توسط دولت‌های آمریکا و قطر به امضا رسید. طبق این قرارداد، قطر نخستین مشتری بین‌المللی سیستم FS-LIDS خواهد بود. این توافق از مشاغل با مهارت بالا در حوزه تولید و مهندسی در ایالات متحده پشتیبانی کرده و رهبری آمریکا در فناوری‌های دفاعی نوآورانه را تقویت می‌کند.

شرکت General Atomics قراردادی نزدیک به ۲ میلیارد دلار برای فروش سیستم پهپاد MQ-9B به قطر امضا کرد. این قرارداد نیز بین دولت‌های آمریکا و قطر به امضا رسید. این پهپاد پیشرفته‌ترین سیستم چندمنظوره بدون سرنشین جهان محسوب می‌شود که کاملا با محصولات ساخت آمریکا تجهیز شده است. این توافق هم روابط دوجانبه را تقویت می‌کند و هم توانمندی نیروهای مسلح قطر را ارتقا می‌بخشد.

آمریکا و قطر همچنین استعلام بهایی امضا کردند که هدف آن تقویت بیشتر شراکت امنیتی دو کشور است.این سند شامل چشم‌انداز بیش از ۳۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری احتمالی است.

ایالات متحده و قطر سابقه‌ای طولانی در تجارت و روابط اقتصادی قوی دارند که شامل قراردادهای بلندمدت در حوزه‌های هوانوردی، زیرساخت‌های حیاتی، فناوری اطلاعات، و خدمات مشاوره‌ای می‌شود.

اهداف راهبردی قطر در سند چشم‌انداز ملی قطر ۲۰۳۰ فرصت‌هایی گسترده برای شرکت‌های آمریکایی در بخش‌های مختلف فراهم کرده است.

آمریکا در سال ۲۰۲۴ مازاد تجاری ۲ میلیارد دلاری با قطر داشت و از سال ۲۰۰۳ تاکنون همواره تراز تجاری مثبتی با این کشور حفظ کرده است. مجموع تجارت دوجانبه در سال ۲۰۲۴ معادل ۵.۶۴ میلیارد دلار بوده است، که شامل ۳.۸ میلیارد دلار صادرات آمریکا و ۱.۸ میلیارد دلار واردات از قطر است.

سرمایه‌گذاری جدید قطر در آمریکا در سال ۲۰۲۳ به ۳.۳ میلیارد دلار رسید که در حوزه‌هایی مانند هتل و گردشگری، فناوری اطلاعات، تولید پیشرفته، خدمات مالی، و نفت و گاز متمرکز بوده است.

قطر تاکنون در بخش‌هایی چون گردشگری، خدمات مالی، فناوری، بهداشت و انرژی در آمریکا سرمایه‌گذاری قابل توجهی انجام داده و قصد دارد در پنج سال آینده سرمایه‌گذاری‌های بیشتری داشته باشد. این سرمایه‌گذاری‌ها به ایجاد مشاغل پردرآمد برای میلیون‌ها آمریکایی، افزایش صادرات ایالات متحده و تأمین بودجه تحقیق و توسعه کمک می‌کند. قطر با داشتن سومین ذخایر اثبات‌شده بزرگ گاز طبیعی در جهان، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در زیرساخت‌های انرژی آمریکا انجام داده که مستقیما به امنیت انرژی آمریکا و پایداری صنعت داخلی کمک می‌کند.

دوحه همچنین با دراختیار داشتن پرونده‌هایی فعال به ارزش بیش از ۲۶ میلیارد دلار دوازدهمین شریک بزرگ آمریکا در فروش نظامی خارجی است.

سرمایه‌گذاری گسترده قطر در اقتصاد و صنعت آمریکا به رشد و شکوفایی اقتصادی هر دو کشور کمک کرده است. همچنین انتخاب راهکارهای صنعتی ایالات متحده توسط قطر، با هدف راهبردی آمریکا برای افزایش حضور صنعتی خود در منطقه خلیج و فراتر از آن هم‌راستا است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.