به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علی نیکبخت؛ عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان، در سخنانی گفت: بنیاد ملی نخبگان 10 خرداد امسال بیستمین سال تأسیس خود را پشت سر میگذارد. این بنیاد با نظر مستقیم مقام معظم رهبری تشکیل شده و امروز نیز در قالب این برنامه، خدمت شما عزیزان هستیم.
وی افزود: جامعه هدف بنیاد نخبگان از گذشته به دو دسته اصلی دانشآموزی و دانشجویی تقسیم میشده است و بنده نیز در معاونت مستعدان و آیندهسازان خدمت شما هستم. اجازه بدهید در ابتدا به شعاری اشاره کنم که بنیاد همیشه بر آن تأکید دارد و آن، «دانایی»، توانایی و مانایی است. هر برنامهای که تعریف میکنیم باید ذیل یکی اژ این سه موضوع باشد.
نیکبخت با بیان اینکه سه نکته اساسی را مد نظر دارد، گفت: نخست اینکه بنیاد ملی نخبگان، زمینهسازی برای توانمندسازی و تربیت نیروی متخصص و واقعاً نخبه در کشور را دنبال میکند؛ اما این مهم، حتماً باید از دل دانشگاهها و صنعت واقعی کشور شکل بگیرد. اگر دانشجو صرفاً در دانشگاه بنشیند و کار خاصی انجام ندهد، نمیتوان انتظار داشت که فردا اداره کشور را بر عهده بگیرد. این مسیر از دل ارتباط مؤثر با صنعت میگذرد و بنیاد نیز این مسئله را بهطور جدی مدنظر دارد.
وی ادامه داد: یکی از برنامههایی که امسال در حال تصویب است، طرح کوآپ (همکاری دانشگاه و صنعت) است که هماکنون توسط دانشگاههای کشور در حال اجراست و ما نیز از آن حمایت خواهیم کرد. طبیعتاً وارد جزئیات اجرایی دانشگاهها نمیشویم، اما دانشجویانی که در این دورهها شرکت کنند، از امتیازات بنیاد بهرهمند خواهند شد.
معاون مستعدان بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: در حوزه دانشجویی، اگر به برنامههای فعلی بنیاد نگاهی بیندازیم، در TRLهای پایین است. اما ما میدانیم که شما عزیزان پر از ایده و توانمندی هستید. اگر بتوانید حول یک مسئله واقعی جمع شوید و آن را تا سرانجام پیش ببرید، ما از تجاریسازی آن حمایت خواهیم کرد. جزئیات این حمایتها بهزودی اطلاعرسانی میشود.
وی با اشاره به بازبینی و راهاندازی مجدد شیوهنامه حمایت از رویدادهای ملی و بینالمللی، گفت: این شیوهنامه با تغییرات اساسی تدوین شده و در آن مشخص شده که در چه سطحی از برگزیدگان و همچنین برگزارکنندگان حمایت خواهیم کرد؛ چه بهصورت مالی و چه بهصورت معنوی. همینجا اعلام میکنم که مصاحبهها و رویدادهایی مانند همین برنامه که در آن شرکت کردهاید، در صورت دارا بودن سطح مناسب، مشمول امتیاز خواهند شد.
نیکبخت افزود: نکته مهم دیگری که به آن افتخار میکنیم، این است که در سیاستهای جدید، رویدادهای غیررقابتی را نیز مد نظر قرار دادهایم. بهعنوان مثال، اگر برنامهای بینالمللی و دارای اعتبار لازم باشد، ما از آن نیز حمایت خواهیم کرد تا زمینه رشد و پیشرفت شما فراهم شود.
وی تأکید کرد: نکتهای که نباید فراموش کرد این است که هر کاری که انجام میدهیم، اگر دردی از کشور دوا نکند، ارزش خاصی ندارد. من بهعنوان یک فرد دانشگاهی عرض میکنم، حتی اگر پژوهشهایم در لبه علم باشند اما مشکلی از مردم، مثلاً مشکل آب در سیستان و بلوچستان، حل نکند، کار خاصی نکردهام.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای فعالی که داریم، «طرح شهید بابایی» است. این طرح بستری فراهم میکند تا دانشجویان بهجای اینکه تنها ایده داشته باشند، خروجی واقعی روی میز بگذارند. در این صورت، احتمال حمایت بسیار بیشتر میشود.
وی گفت: همینجا قول میدهم که در دور بعدی، برنامهای جدی را پیگیری کنیم که به شما کمک خواهد کرد این مسیر را حرفهایتر دنبال کنید. همچنین، در ط ح شهید وزوایی نکتهای دیگر که باید به آن اشاره کنم این است که بنیاد به افراد برگزیده، در قالب جدول هزینهکرد، امکان خرید کتاب، تجهیزات پژوهشی یا دریافت خدمات پژوهشی را میدهد. این یعنی ما به شما کمک میکنیم تا پروژههای دانشگاهی خود – چه در دوره کارشناسی، چه در ارشد و دکتری – را با عمق بیشتری انجام دهید.
نیکبخت در پایان گفت: این هزینهکرد واقعاً ارزشمند است، چراکه میتواند منجر به خلق یک محصول واقعی شود. ما از چنین پروژههایی حمایت میکنیم، اگرچه بنیاد بهتنهایی قادر به تأمین همه نیازها نیست و باید به سراغ صنایع بزرگ کشور نیز برویم تا با همافزایی، این مسیر را هموارتر کنیم.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان، گفت: اگر تلاش کنیم کشور از ظرفیت نخبگان استفاده کند، قطعاً حمایتهای مؤثری نیز در این مسیر شکل خواهد گرفت.
وی افزود: سالهاست که در بنیاد ملی نخبگان، موضوع شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر مطرح بوده است. اگر یک هرم نخبگی برای نخبگان کشور در نظر بگیریم، در پایه این هرم دانشآموزان، در سطح بالاتر دانشجویان و سپس اعضای هیئتعلمی و افراد برجسته علمی قرار دارند. بنیاد برنامههایی برای گروههایی که تعدادشان محدودتر است، کارت نخبگی تدارک دیده، اما همزمان برای سایر مخاطبان نیز در حال توسعه زیرساختهایی هستیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات اخیر بنیاد، طراحی یک سامانه جامع است که انشاءالله در شهریورماه رونمایی خواهد شد. این سامانه به افراد این امکان را میدهد که هر زمان و هرجا، اطلاعات مربوط به طرحهایی که از آنها بهرهمند شدهاند، ثبت و ارائه کنند. در این سامانه، کد QR خاصی به کاربران تعلق میگیرد که نشان میدهد فرد از چه طرحی استفاده کرده و چه امتیازاتی کسب نموده است. بر اساس همین دادهها، امکان بهرهمندی از خدمات بنیاد در مراجعه به سایر نهادها نیز فراهم خواهد شد.
وی تأکید کرد: هدف ما این است که با این ابزارها، ارتباط مؤثرتری میان بنیاد، نهادهای مرتبط و نخبگان ایجاد شود.
انتهای پیام/