به گزارش سرویسخبری مهر، گردهمایی دو روزه مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری سراسر کشور با حضور رئیس و معاونان ستادی این سازمان به منظور ارائه برنامه راهبردی ۱۴۰۴ به میزبانی منابع طبیعی اصفهان در حال برگزاری است.
علی تیموری، معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ظهر چهارشنبه در حاشیه این گردهمایی در گفتگو با سرویسخبری مهر اظهار کرد: این گردهمایی فرصتی برای تبادل نظر مدیران استانی و ستادی فراهم کرد تا چالشها و پیشنهادهای اجرای برنامههای هفتم توسعه بررسی و راهکارهای عملی ارائه شود.
وی افزود: یکی از اهداف اصلی این برنامه و سازمان منابع طبیعی اجرای ۲۰ میلیون هکتار پروژه آبخیزداری در پنج سال با نرخ سالانه چهار میلیون هکتار است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: این طرح در ۱۳۰ میلیون هکتار اراضی مستعد کشور با روشهای بیولوژیکی، مکانیکی و مدیریتی اجرا میشود که در نتیجه به مدیریت روانآبها و کاهش تبخیر کمک خواهد کرد.
تیموری با اشاره به افزایش بودجه سازمان منابع طبیعی کشور سال ۱۴۰۴، گفت: اعتبارات ملی از ۱.۳ هزار میلیارد تومان در سال گذشته به ۱.۵ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده و اعتبارات استانی تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و این منابع برای پیشبرد پروژههای آبخیزداری، آبخوانداری و حفاظت از منابع طبیعی در استانها هزینه خواهد شد.
وجود ۱۵ میلیون هکتار کانون بحرانی گردوغبار در کشور
وی خاطرنشان کرد: از ۱۶۸ میلیون هکتار وسعت کشور، ۸۲ درصد (۱۳۴ میلیون هکتار) تحت مدیریت سازمان منابع طبیعی است که ۳۱ میلیون هکتار آن بیابانی و ۱۴ تا ۱۵ میلیون هکتار منشأ گرد و غبار است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: اگر این اراضی مدیریت نشود، بیابانزایی گسترش مییابد.
تیموری با اشاره به اینکه رقم بودجه مقابله با گرد و غبار در سال ۱۴۰۴ با ۲۰ درصد افزایش به هفتصد- هشتصد میلیارد تومان رسیده است، افزود: باید توجه داشت که اجرای طرحهای آبخیزداری علاوه بر مهار بیابانزایی، با تقویت پوشش گیاهی به تأمین پروتئین کشور از طریق حمایت از جوامع عشایری و دامداران و مراتع کمک میکند.
وی همچنین به برنامه سازمان منابع طبیعی برای حفاظت از جنگلهای زاگرسی کشور اشاره کرد و گفت: جنگلهای زاگرس با ۳۳ میلیون هکتار وسعت در ۱۱ استان، ۴۰ درصد منابع آبی کشور را تأمین میکنند و بسیاری از رودخانههای مهم کشور از دل زاگرس سرچشمه میگیرند؛ از این رو بدون حفاظت صحیح، رودخانههای مهمی مانند زایندهرود، کرخه و دز با خطر خشکسالی مواجه میشوند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه درخصوص طرح جنگلداری اجتماعی گفت: سازمان منابع طبیعی با رویکرد جنگلداری اجتماعی و همکاری تشکلهای مردمی، به دنبال آگاهسازی و مشارکت مردم برای جلوگیری از قاچاق چوب و تخریب جنگلهاست.
تحقق ۴۰ درصد اهداف منابع طبیعی در برنامه ششم
تیموری درخصوص تحقق اهداف منابع طبیعی در برنامه ششم توسعه، خاطرنشان کرد: سازمان منابع طبیعی موظف به اجرای پنج تا ۱۰ میلیون هکتار پروژه آبخیزداری بود اما به دلیل کمبود منابع اعتباری، تنها ۴۰ درصد این هدف محقق شد.
وی با اشاره به بهبود وضعیت مالی در سال جاری، ابراز امیدواری کرد که با حمایت مجلس و افزایش اعتبارات اهداف برنامه هفتم بهطور کامل محقق شود.