به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، حجتالاسلام طباطبایی در ادامه آموزش احکام مربوط به مناسک حج به زائران اظهار کرد:ممکن است به خاطر انجام اشتباه و ناقص یک عمل، اعمالتان خراب شود. هر کاری یک شرایط و آدابی دارد که گاهی رعایت نکردن یک ذره از کار باعث میشود که آن کار خراب شود.
وی ادامه داد: همانطور که هنگام آشپزی کم و زیاد شدن جزئی ادویه، کل غذا را ممکن است خراب کند، زمان اجرای دستورات پروردگار هم همین اصل صدق میکند. این دستورات حالاتی دارد که باید رعایت شود و چه بسا گاهی به خاطر یک ذره اشتباه، کل عبادت خراب شود و از بین برود. به همین دلیل، نکته و اصل مهم، احکام دین است. مثلاً اگر کسی علت اینکه هفت مرتبه سنگ بزند رو نداند ولی رفت و این عمل را درست و دقیق انجام داد، واجب انجام میشود اما اگر که در انجام این هفت عدد اشتباهی انجام داد (در پرتاب، در برخورد و اصابت به محل یا در تعداد سنگ)، این عمل از بین میرود.
این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: یکی از چیزهایی که همیشه و همه جا درعبادات شرط است، مسئله اخلاص است؛ اگر کسی نماز میخواند، اما آخر نماز یا قنوت نماز ریا کرد و مقداری عملش را به واسطه آن ریا، طولانیتر کرد، باعث میشود عمل باطل شود و در بعضی وقتها این عمل لازمهاش این است که حتماً دوباره انجام شود.
حجتالاسلام طباطبایی گفت: بنابرین مسئلهای که برای حجاج خیلی ضروری است، این است که احکام را دقیق بیاموزند. مسئله احکام بهقدری مهم است که قرآن کریم میفرماید وقتی حضرت ابراهیم کعبه را بنا کرد، خواست مناسک حج را انجام دهد جناب جبرائیل قدم به قدم همراه حضرت ابراهیم بود و اعمال را به ایشان آموخت.
وی ادامه داد: این نکته مهم است که عزیزان زائر با روحانی کاروان حتماً همراهی کامل داشته باشند. اگر در انجام و آموزش احکام دقت نداشته باشید چهبسا دچار مشکل شوید و به خاطر شرکت نکردن در جلسات احکام و مناسک، آموزش مسئله و حکمی را از دست بدهید و نهایتاً باعث شود اعمالتان خراب شود. این نمونهها را ما پس از برگشت حجاج، زیاد دیدهایم.
.
انتهای پیام/