تلاش‌ها در پارلمان انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین

گزارش‌های رسانه‌ها حاکی از این است که فشارها در انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین رو به افزایش است.

به گزارش خبرآنی، روزنامه عبری معاریو نوشت: «بیش از یک دهه از زمانی که دولت انگلیس تصمیمی دراماتیک اما مخفیانه درباره فلسطین گرفت، می‌گذرد. این تصمیم این بود که اگر اسرائیل به پروژه ساخت و ساز بحث‌برانگیز در منطقه E۱ ادامه دهد، انگلیس به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین را بررسی خواهد کرد.»

اکنون، طبق گزارش وبگاه «میدل ایست آی»، با نزدیک شدن کابینه رژیم صهیونیستی به اجرای این پروژه، فشارها در انگلیس برای عمل به این وعده تاریخی و بدون تأخیر افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، دولت دیوید کامرون در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت که توسعه شهرک‌سازی در منطقه‌ای که شهرک معالیه ادومیم را به قدس شرقی متصل می‌کند، یک «خط قرمز» باشد و این توجیهی برای به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین بود. این پروژه در سطح جهانی به عنوان اقدامی تلقی می‌شود که عملا کرانه باختری را به دو قسمت تقسیم می‌کند که ایده راه حل دو دولتی را از بین می‌برد.

این گزارش می‌افزاید که «اظهارات طرف اسرائیلی جای تردید چندانی باقی نمی‌گذارد.» «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی گفته بود: «ما عملا در حال دفن کردن کشور فلسطین هستیم».

این گزارش حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی امسال ساخت ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی جدید را تصویب کرده است، علاوه بر این، نزدیک به ۲ میلیارد دلار در زیرساخت‌های جاده‌ای برای پشتیبانی از شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

در پسِ این تحولات، سیاستمداران و دیپلمات‌های انگلیسی اکنون از دولت خود می‌خواهند که تعهد قبلی خود را عملی کند و کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

«ایوب خان» نماینده مستقل، گفت: «این لحظه‌ای واقعی است. پروژه E۱، قدس شرقی را از کرانه باختری جدا می‌کند و از نظر جغرافیایی، امکان تشکیل یک کشور فلسطینی را از بین می‌برد.»

در داخل حزب کارگر انگلیس که در نظرسنجی‌ها پیشتاز است، درخواست‌ها برای به رسمیت شناختن فوری کشور فلسطین رو به افزایش است. «اوما کوماران» نماینده پارلمان، هشدار داد: «اگر به تأخیر ادامه دهیم، هیچ چیز و هیچ کس برای به رسمیت شناختن باقی نخواهد ماند.»

«کیم جانسون» نماینده انگلیسی یادآوری کرد که «حتی دولت محافظه‌کار قبلی نیز لزوم به رسمیت شناختن فلسطین را در صورت اقدام اسرائیل برای الحاق عملی سرزمین‌های فلسطینی تشخیص داده بود.»

«ویلیام پتی» دیپلمات کهنه‌کار و رئیس شورای خاورمیانه حزب کارگر نیز به این درخواست‌ها پیوست و گفت: «زمان به رسمیت شناختن فلسطین همین الان است قبل از اینکه راه حل دو دولت غیرممکن شود.»

این گزارش نشان داد که بحث در انگلیس محدود به بعد سیاسی نیست، بلکه بعد اخلاقی در مورد به رسمیت شناختن فلسطین را نیز در بر می‌گیرد.

«کریس دویل» مدیر شورای تفاهم انگلیس و اعراب گفت: «به رسمیت شناختن نباید مجازاتی برای تخلفات اسرائیل باشد، بلکه باید از به رسمیت شناختن حقوق ملی مردم فلسطین و حق تعیین سرنوشت آنها ناشی شود.»

در این گزارش آمده است: همچنین درخواست‌هایی برای اعمال تحریم علیه اسرائیل وجود دارد و «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس، اخیرا وجود تماس‌هایی با فرانسه و عربستان را در مورد اقدام مشترک برای به رسمیت شناختن فلسطین شاید تا ژوئن آینده، به عنوان بخشی از یک کنفرانس بین‌المللی صلح احتمالی تأیید کرده است.

در پایان این گزارش آمده است: انتظار می‌رود انگلیس به زودی بودجه جدیدی را برای حمایت از ساکنان مناطق تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین، کمک به اصلاحات و تقویت عملکرد دولت فلسطین اعلام کند.

در بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، آمده است: «دعوت از محمد مصطفی، نخست وزیر فلسطین برای رفتن به لندن، نشان دهنده حمایت قوی انگلیس از تشکیلات خودگردان فلسطین و مردم فلسطین در این برهه حساس در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و تمایل آن برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه است.»

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.