تحلیلگر صهیونیست افشا کرد، با وجود اینکه تصمیم برای گسترش دامنه جنگ در غزه و اشغال بخشیهایی از آن به اتفاق آرا گرفته شده اما تعدادی از وزرایی که به این پیشنهاد رای موافق دادند، در گفتگوهایی خصوصی مخالفت خود را با این اقدام ابراز کردند.
به گزارش خبرآنی، وبسایت «زمان اسرائیل» در گزارشی به قلم «شالوم یروشالمی» تحلیلگر سیاسی نوشت: برخی از وزرایی که در جلسات کابینه حضور داشتند و به اتفاق آراء گسترش دامنه جنگ علیه غزه تصویب شد، در گفتگوهایی خصوصی اعتراف کردند که با سیاستی که علنا از آن حمایت میکنند و به آن رای میدهند، مخالف هستند.
افزایش تلفات در غزه
این تحلیلگر صهیونیست در ادامه گزارش خود نوشت: ۲ تن از وزرای حزب لیکود که نخواستند هویتشان فاش شود، اعتراف کردند که اعزام دهها سرباز به غزه اقدامی غیر ضروری و خطرناک بوده، جان بسیاری از افراد را به خطر میاندازد و هرگز نتایج مورد نظر را محقق نخواهد کرد.
یکی از آنها گفت که به دیدار خانوادههای کشتههای جنگ رفته و متوجه بهایی شده که تلآویو در این جنگ میپردازد.
تحریمهای اقتصادی
این وزیر حزب لیکود در ادامه تاکید کرد: اکنون فرصتی برای توقف جنگ، امضای یک قرارداد و بازگرداندن اسرا وجود دارد. در گفتگو با نتانیاهو به او تاکید کردم که آزادسازی اسرا میتواند به عنوان مهمترین دستاورد او ثبت شود و در مقابل واکنش بینالمللی به جنگ شدید خواهد بود و به شدت نگران مجازاتهای اقتصادی هستم که در سازمان ملل علیه ما اعمال خواهد شد.
منافع وزرای تندروی کابینه
یروشالمی در ادامه نوشت: درست که هدف اعلام شده برای طرح گسترش جنگ در غزه «نابودی حماس» است اما این به معنای انتقال دستهجمعی فلسطینیها به رفح، اجرای یک مانور نظامی بزرگ و اشغال بخشی از نوار غزه برای مدتی طولانی است. با وجود اینکه کابینه نتانیاهو درباره اشغال طولانی مدت غزه، ایجاد حاکمیتی نظامی و یا شهرکسازی حرفی نمیزند اما اذعان دارد که سه وزیر به نامهای ران درمر، یاریو لوین و بتسلئیل اسموتریچ بر نتانیاهو نفوذ دارند و از اینکه با پیشروی ارتش در غزه میتوانند مسوولیت صدها خانه از پیش آماده شده را به دست بگیرند، خرسند هستند.
این تحلیلگر صهیونیست به نقل از وزرای یاد شده نوشت: ما هنوز به این مرحله نرسیدیم و نباید درباره شهرکهایی که تامین امنیت آنها به ۱۰۰ هزار سرباز نیاز دارد، صحبت کنیم.
منافع شخصی نتانیاهو
او همچنین نوشت: نتانیاهو به دلایل سیاسی و حقوقی علاقهمند به استمرار جنگ است و عجیب است بیشتر وزرای کابینه در حالی از او حمایت میکنند که با وجود گذشت بیش از یک سال و نیم هنوز اهداف جنگ محقق نشده و آنها مدعی هستند که فشار نظامی بزرگ به اخراج سران حماس از غزه منجر خواهد شد.
کوچاندن فلسطینیها
یروشالمی همچنین در پایان گزارش خود آورد: هدف از عملیات نظامی گسترده در غزه سوق دادن فلسطینیها به سمت گذرگاهها و منطقه ساحل است تا در نهایت داوطلبانه از نوار غزه خارج شوند اما مشکل مربوط به کشورهای میزبان است که برای استقبال از فلسطینیها آماده نیستند، در آغاز جنگ نیز تلاشهایی برای رسیدن به توافقهایی فوری با کنگو و رواندا انجام شدند که بینتیجه بودند.
انتهای پیام