به گزارش سرویسخبری مهر، عسکر جلالیان ظهر سهشنبه در سومین کنگره بینالمللی حقوق سلامت و امنیت غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی رشت اظهار کرد: یکی از تکالیف دولتها تأمین امنیت غذایی است و ایمنی غذا جز حقوقی بوده که از تکالیف دولت محسوب میشود.
وی گفت: مسئولیت دولتها در دو سطح داخلی و ملی ذیل مبحث تعهد به وسیله و نتیجه تعریف میشود.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری با اشاره به ابعاد امنیت غذا طبق حقوق بینالملل بیان کرد: تعاون و همکاری بین دولتها مبتنی بر مسئولیت است نه از روی ترحم و دولتها بر این اساس باید همکاری داشته باشند.
جلالیان با بیان اینکه حق خوراک سالم جزو تعهد مبتنی بر نتیجه است، افزود: دولت مسئول تأمین این امنیت است لذا اگر سلامت جسم به مخاطره بیافتد زندگی را تحت شعاع قرار میدهد.
وی با اشاره به حق بر غذای سالم به عنوان یکی از حقوق شهروندی گفت: در سال ۱۴۰۲ با همراهی پژوهشگاههای مختلف در طول ۸ ماه گزارشی در ۲۱۰ صفحه آماده شد که حاوی چشمانداز خوبی است.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری به شناسایی چالشهای حوزه تولید در ۲۴ بند اشاره و عنوان کرد: چالشهای عرصه توزیع و مصرف در ۲۱ بند، خلاءهای قانونی در ۱۳ بند با ۳۰ پیشنهاد احصا شده است.
جلالیان تصریح کرد: طبق مطالعات، شرایط امنیت غذایی بدتر نشده است فقط به حد مطلوب نرسیده لذا در حوزه دسترسی و توزیع مانعی وجود ندارد اما بر مسئله ایمنی غذایی که همان سلامت است باید بیشتر کار کنیم.
وی در پایان افزود: تمام این تحقیقات نشان از یک مسئولیت مشترک و متفاوت دارد که هرکس طبق توان خویش باید در این راستا تلاش کند و نمیتوان نسبت به شرایط بیتفاوت بود زیرا این بیتفاوتی سلامت خود و اطرافیانمان را به خطر میاندازد.