به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، امیرحسین اقبالی کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت نظام مالیاتی شفاف و عادلانه و عملکرد دولت چهاردهم در زمینه تحقق این مسیر گفت: طی سالهای اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور با جدیت در دستور کار قرار گرفت. این در حالی است که در گذشته توجهی به وصول درآمدهای مالیاتی دولت نداشتیم و فرار مالیاتی قابل توجهی در کشور رقم میخورد. برخلاف تصور عموم، دریافت مالیات فقط به لحاظ افزایش درآمدهای دولت اهمیت ندارد. مالیات ابزاری در راستای ایجاد عدالت اجتماعی در کشور و تنظیمگری امور است. مالیاتستانی عادلانه مبتنی بر توسعه حسابرسی سیستمی و به کار انداختن درآمدهای مالیاتی در راستای ارائه خدمات به مردم با مشارکت خود آنها در تعیین مصرف مالیات میتواند راهکاری برای ارتقای سطح عدالت اجتماعی و شفافیت در نظام مالیاتی کشور است.
وی در ادامه افزود: از طرف دیگر، دولت میتواند با استفاده از ابزار مالیات بر جذابیت بخشهای مولد بیافزاید و فعالیتهای واسطهگری و مخرب را از رونق بیندازد. در همین راستا، هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور میتواند به شفافیت بیشتر روندها بیانجامد و زمینهای برای حمایت از تولید به وجود بیاورد.
اقبالی در ادامه با اشاره به دیگر مزایای تحقق عدالت مالیاتی با تکیه بر دو طرح اجرایی سازمان امور مالیاتی در سال 1403 گفت: هوشمند و سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور این امکان را به دولت میدهد که بر دریافت مالیات از فعالیتهای سوداگرانه متمرکز شود و از فشار مالیاتی بخشهای مولد بکاهد. این روند به معنای افزایش جذابیت بخش تولید و ایجاد بستری برای جذب سرمایهها به این حوزه است. عدالت اجتماعی حاصل از عادلانه کردن مسیر اخذ مالیات تا شفاف کردن مسیر مصرف مالیات موجب میشود که مودیان به نظام مالیاتی اطمینان کامل پیدا کنند و کارآیی نظام مالیاتی به حداکثر خود خواهد رسید.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: روندهای سیستمی و هوشمند مالیاتی به نفع مودیان قانونمند است. زیرا بستری برای مقابله با فراریان مالیاتی به وجود میآورد و عدالت مالیاتی و اجتماعی را در کشور ایجاد میکند. همچنین در سایه هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور این امکان به وجود میآید که سازمان امور مالیاتی بر مالیاتستانی از فعالیتهای مخرب و واسطهای تمرکز کند. این امر بستری برای حمایت از بخشهای مولد به وجود میآورد. مهمترین اثر گام برداشتن سازمان امور مالیاتی به سمت هوشمندسازی، قاعدهمند کردن اخذ مالیات است که موجب میشود سازمان امور مالیاتی به عنوان یک حامی تولید شناخته شود.
اقبالی در پایان با تقدیر از عملکرد سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از 70 درصد حسابرسی اظهارنامه اشخاص حقوقی به صورت هوشمند و سیستمی صورت گرفت. 95 درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد نیز اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کردند. این افزایش چشمگیر دادهمحوری و قطعی کردن بیش از 95 درصد اظهارنامه مودیان به شکل سیستمی و هوشمند بدون مراجعه به دفاتر مالیاتی، گامی بزرگ در راستای تحقق دولت هوشمند و بهبود کارآیی دستگاههای اجرایی است که در کمتر دستگاهی این نوع از هوشمندسازی وجود دارد.
انتهای پیام/