سامانه هوشمند شناسایی نخبگان با هوش مصنوعی ساخته شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سعید خدایگان، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، در نشستی با اشاره به بیست‌سالگی این بنیاد، از برنامه‌های تحولی این نهاد برای گذار از «نسل یک» به «نسل دو» خبر داد.  

بیست‌سالگی بنیاد و آغاز تحول
 
وی با بیان اینکه امسال مصادف با بیست‌مین سال تأسیس بنیاد ملی نخبگان است، گفت: «بنیاد مانند نوزادی است که اکنون به جوانی رسیده و باید در این مرحله، رفتارها و خروجی‌های متفاوتی داشته باشد.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: بر همین اساس، امسال را سال آغاز تحول در بنیاد می‌دانیم و برنامه‌ریزی‌ها برای پوست‌اندازی و ورود به نسل دوم انجام شده است.»

برنامه‌ریزی‌های کلان تا 1407  

خدایگان با تشریح برنامه‌های آینده، اظهار داشت: طبق نقشه‌ راه تدوین‌شده، زیرساخت‌های لازم تا پایان 1404 تکمیل خواهد شد و در سال 1405، تغییر محسوسی در عملکرد بنیاد ایجاد می‌شود.

 وی ادامه داد: در سال 1407 نیز فرآیند توسعه زیرساخت‌ها و اجرای برنامه‌ها به نتیجه می‌رسد و شاهد خروجی‌های ملموس خواهیم بود.

چشم‌انداز بنیاد: هوشمند، تنظیم‌گر و جریان‌ساز
 
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به شعار این نهاد با عنوان «دانایی، توانایی و مانایی»، تصریح کرد: بنیاد در مدل جدید، نهادی فعال، هوشمند، تنظیم‌گر و جریان‌ساز در جامعه نخبگانی خواهد بود.

سامانه هوشمند شناسایی نخبگان  

وی به راه‌اندازی سامانه یکپارچه و هوشمند شناسایی نخبگان اشاره کرد و گفت: این سامانه که طراحی آن از چهار ماه پیش آغاز شده، علاوه بر بخش خوداظهاری، با استفاده از هوش مصنوعی، امکان شناسایی فعال نخبگان را فراهم می‌کند.

خدایگان در توضیح «هرم نخبگی»، افزود: در این مدل، دانش‌آموزان مستعد در پایین‌ترین سطح قرار دارند و سطوح بعدی به ترتیب شامل دانشجویان مستعد، دانش‌آموختگان برتر، اساتید دانشگاه و پژوهشگران می‌شوند. در رأس این هرم نیز نخبگان قرار می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: این سامانه نه‌تنها امکان شناسایی هوشمند نخبگان را فراهم می‌کند، بلکه با اتصال به پایگاه‌های داده مختلف، امکان رصد و پایش وضعیت آنان را نیز دارد.

تأکید بر نقش دانش در حل مسائل کشور  

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در پایان با تأکید بر اینکه دانش باید در خدمت حل مسائل اولویت‌دار کشور باشد، گفت: انتظار داریم نخبگان با تکیه بر علم و فناوری، گام‌های مؤثری در رفع مشکلات کشور بردارند و اثرگذاری خود را به‌وضوح نشان دهند.

جزئیات طرح‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان اعلام شد

 قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، در ادامه سخنان خود به تشریح طرح‌های حمایتی این نهاد برای توانمندسازی نخبگان و استعدادهای برتر کشور پرداخت.  

مأموریت بنیاد پس از شناسایی نخبگان
 
وی با تأکید بر مأموریت اصلی بنیاد پس از شناسایی استعدادها، گفت: ماموریت ما این است که افراد شناسایی‌شده در هرم نخبگی را با استفاده از بسته‌های حمایتی توانمند کنیم تا به قله اثرگذاری مبتنی بر دانش و فناوری در حل مسائل کشور برسند.

طرح‌های فعال در مدل فعلی بنیاد
 
خدایگان به معرفی طرح‌های در حال اجرا پرداخت و افزود: در مدل فعلی، طرح شهید احمدی‌روشن را احیا کرده‌ایم که در آن 15 مسئله کلیدی شناسایی و 1500 حلقه حل‌مسئله با محوریت اساتید راهبر و مشارکت دانشجویان مستعد تشکیل شده است.

وی در ادامه به طرح شهید وزوایی اشاره کرد و گفت: در این طرح، 2500 دانشجوی مستعد شناسایی و بسته‌های حمایتی آموزشی، پژوهشی و فناوری به آن‌ها ارائه شده است.

 قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان تفاوت اصلی این طرح با دوره‌های قبل را انعطاف بیشتر در استفاده از حمایت‌ها دانست و تصریح کرد: در این طرح، دست استعدادهای برتر در هزینه‌کرد بسیار باز است و افراد می‌توانند متناسب با شرایط خود از حمایت‌ها استفاده کنند.

طرح پژوهشیار: حمایت از دانشجویان دکتری
 
خدایگان از اجرای موفقیت‌آمیز طرح پژوهشیار خبر داد و اظهار داشت: این طرح که برای اولین بار تدوین و اجرا شده، به دانشجویان دکتری تمام‌وقت حقوق پرداخت می‌کند تا بتوانند با تمرکز بیشتری به پژوهش بپردازند.

 وی با بیان اینکه استقبال از این طرح بسیار خوب بوده، افزود: امیدواریم دانشجویان بیشتری در آینده از این تسهیلات استفاده کنند.

طرح همیار صنعت استانی: ارتباط نخبگان با صنایع
 
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان به تشریح طرح همیار صنعت استانی پرداخت و گفت: **«این طرح به استان‌ها کمک می‌کند تا با صنایع محلی قرارداد ببندند و مسائل آن‌ها را با مشارکت نخبگان حل کنند.

 وی این طرح را مکمل طرح شهید احمدی‌روشن دانست و افزود: هدف از این طرح، علاوه بر حل مسئله، گسترش شبکه‌سازی و توسعه همکاری‌هاست.  

خدایگان با اشاره به پیشتازی استان اصفهان در اجرای این طرح، گفت: هم‌اکنون قراردادهایی با صنایع اصفهان در حال انعقاد است که الگوی خوبی برای سایر استان‌ها محسوب می‌شود.  

طرح شهید بهشتی: توانمندسازی اساتید دانشگاه
 
وی از طرح شهید بهشتی به عنوان برنامه‌ای برای توانمندسازی اساتید دانشگاه در حل مسائل یاد کرد و افزود: این طرح همراه با طرح‌های احمدی‌روشن و همیار صنعت استانی، یک خانواده را تشکیل می‌دهند و هدف آن‌ها حل مسائل صنعتی و اجتماعی با مشارکت دانشجویان و اساتید است.

خدایگان با اشاره به توجه ویژه به علوم انسانی و علوم پایه، گفت: در طرح احمدی‌روشن، برای هر استان حداقل یک طرح ویژه در حوزه علوم انسانی تعریف شده است.

 وی از بازنگری طرح شهید بهشتی خبر داد و افزود: به‌زودی با ابلاغ نهایی این طرح، امکان مشارکت گسترده‌تر اساتید در حل مسائل صنعتی و اجتماعی فراهم می‌شود.

حمایت از استعدادهای هنری و دارای معلولیت

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان از ابلاغ شیوه‌نامه حمایت از مستعدان هنری خبر داد و گفت: هدف ما شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر در حوزه‌های هنری است.  

وی در پایان به حمایت از استعدادهای دارای معلولیت اشاره کرد و افزود: در همین راستا، اولین المپیاد مهارتی علمی-مهارتی مستعدان با معلولیت با حمایت معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه فرشتگان برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.