به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری هفته ملی جمعیت در وزارت بهداشت اظهار کرد: امیدواریم شروع این هفته با هشدار و حساس سازی مسئولین و مردم همراه باشد. بحث جوانی جمعیت باید موردتوجه حدی همه قرار بگیرد.
وی افزود: زمانی که صحبت از جمعیت میشود، جمعیت یک بحث اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی امنیتی است و نیاز است به صورت همه جانبه به آن نگاه شود.
وی ادامه داد: در اتفاقی که در بندر شهید رجایی رخ داد بلافاصله به دلیل آلودگی احتمالی، خیلی سریع تیمهایی برای سنجش آلایندهها اعزام و هشدارهایی به زنان باردار داده و توصیه شد مردم از ماسک استفاده کنند. این اتفاق افتاد و بهداشت محیط و حرفهای وزارت بهداشت آنجا مستقر شدند و سنجشها تا یک هفته انجام شد و پس از یک هفته دوباره سنجش انجام و وضعیت عادی اعلام شد.
رئیسی با اشاره به اینکه مشکل جوانی جمعیت مشکلی جهانی است و یکی از بحث ها همواره این است که آیا میتوان جمعیت یک کشور را با مهاجرین جبران کرد یا خیر؟، گفت: ما باید افزایش جمعیت را از طریق فرزندآوری انجام دهیم. دولت مجارستان 4 درصد تولید ناخالص داخلی را به موضوع جوانی جمعیت اختصاص داده درحالی که کل سهم سلامت در کشور ما از درآمد ناخالص داخلی کمتر از 5 درصد است. ماوران مجارستان از مالیات معاف شدهاند این اقدام در کشور ما نیز مصوب شده و در حال انجام است. کره جنوبی نیز یکی از کشورهایی است که با سقوط آزاد جمعیت تا سال 2023 روبرو بوده اما با اقدامات حمایتی که انجام داده توانسته جمعیت را افزایش دهد. در ژاپن نیز دولت توکید برای کارکنان خود هفته کاری چهارروزه را اجرا کرده است تا با بهب د تعادل بین کار و زندگی به افزایش جمعیت کمک کند.
وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت تصریح کرد: ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت با مسئولیت مستقیم وزیر در وزارت بهداشت تشکیل شد و 9 کمیته تشکیل شده و وضعیت جمعیت رصد میشود.
وی با اشاره به واحدهایی که در بحث جوانی جمعیت در وزارت بهداشت فعال هستند گفت: نزدیک 18 هزار خاته بهداشت و 5700 پایگاه سلامت شهری و روستایی و 5100 مرکز جامع خدمات سلامت و 460 مرکز آموزش و مشاوره ازدواج در حال فعالیت در این حوزه هستند. تعداد بهورزان و مراقبین سلامت بیش از 54 هزار نفر است. 13 هزار و 731 ماما در شبکه بهداشت کشور مشغول فعالیت هستند. 10200 ماما نیز در بلوکهای زایمانی و بیش از 2086 متخصص زنان در بخش دولتی مشغول به کارند.
وی گفت: تعداد موالید در سال 1403 نسبت به سال 1402 هفت درصد کاهش یافته است.
وی افزود: حدود 60 درصد زنان متاهل در سنین باروری در سن 35 تا 50 سال هستند که باید برای تسهیل فرزندآوری این گروه تدابیر ویژهای اتخاذ شود.
این خبر تکمیل میشود...