پیشنهاد ایجاد تعاونی های تولید و اشتغال در کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی, تعاونی‌ها به‌عنوان نهادهایی مردم‌نهاد با ساختاری دموکراتیک و مشارکتی، یکی از ارکان کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع محسوب می‌شوند. با توجه به نرخ بیکاری و ضرورت توزیع عادلانه فرصت‌های شغلی، تعاونی‌ها می‌توانند نقش مهمی در ایجاد اشتغال پایدار، تقویت توانمندی‌های محلی و ارتقای سطح رفاه ایفا کنند.

 تعریف و ساختار تعاونی‌ها به این گونه است, تعاونی، سازمانی است که مالکیت و مدیریت آن به صورت مشترک بین اعضا تقسیم شده و هدف آن نه کسب حداکثر سود، بلکه تأمین نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اعضا است. اصل دموکراسی، مشارکت داوطلبانه و عدالت اجتماعی از اصول بنیادین این نهادها به شمار می‌رود.

 نقش تعاونی‌ها در ایجاد اشتغال

ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم، تعاونی‌ها به‌واسطه راه‌اندازی واحدهای تولیدی، خدماتی، کشاورزی و صنعتی، به شکل مستقیم نیروی انسانی جذب می‌کنند. همچنین  تقویت اشتغال محلی می تواند از مسیر تعاون باشد. با تمرکز بر منابع بومی و توانمندی‌های منطقه‌ای، تعاونی‌ها به رونق اقتصادی مناطق محروم و ایجاد فرصت‌های شغلی در نقاط دورافتاده کمک می‌کنند.

 افزایش توانمندی نیروی کاریکی دیگر از مزایای بهره مندی از تعاونی ها است که برگزاری دوره‌های آموزشی و انتقال تجربیات بین اعضا، به افزایش مهارت‌ها و ارتقای بهره‌وری منجر می‌شود. حفظ اشتغال در بحران‌ها،ساختار مشارکتی و انعطاف‌پذیر تعاونی‌ها سبب می‌شود در شرایط بحرانی مانند رکود اقتصادی، بتوانند با حفظ مشاغل، بقای خود را تضمین کنند.

یعقوب رستمی مال خلیفه, ​معاون امور تعاون با بیان اینکه ایجاد تعاونی های مبتنی بر تولید و اشتغال در سراسر کشور می تواند کمک کننده باشد گفت:تعاون  یکی از ظرفیت های تحقق شعار «سرمایه گذاری برای تولید» است. همچنین تعاونی ها بهترین شیوه برای تجمیع آورده های خرد مردمی و بازار سرمایه هستند. به زودی برنامه ویژه تحقق شعار سال از طریق مدیریت آورده های خرد مردمی تدوین می شود.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استفاده از آورده های خرد مردم در تعاونی ها را در راستای اصل 44 دانست و گفت:تعاونی ها می توانند 49 درصد سهام خود را به مردم اختصاص دهند.

وی با اشاره به اینکه  تنها سه درصد تعاونی های مسکن مشکل دار هستند و تعاونی ها در بخش کشاورزی، دامداری، تولید، صنعت و صیادی، بهترین شرایط را در اقتصاد کشور ایجاد کرده اند و عملکرد مطلوبی دارند بیان کرد:در حال تهیه بسته های آموزشی تعاونی و ابلاغ به استان ها هستیم.

رستمی مال خلیفه بیان کرد: از روسای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ها خواست با توجه به آمایش سرزمینی و شرایط اقتصادی منطقه، یک تعاونی مبتنی بر تولید و اشتغال را ایجاد کنند افزود:دولت نیز حمایت های تسهیلاتی و ضمانتی از این تعاونی ها را بر عهده می گیرد. این تعاونی ها باید ضمن فراگیری، تولیدکننده و اشتغالزا باشند.

به گزارش خبرآنی,  نمونه‌های موفق در سطح ملی و بین‌المللی برای تعاونی ها وجود دارد.  در ایران، تعاونی‌های روستایی و کشاورزی در زمینه‌هایی چون صنایع تبدیلی، دامپروری و صنایع‌دستی توانسته‌اند اشتغال مؤثری ایجاد کنند. در کشورهایی نظیر اسپانیا (مانند تعاونی Mondragón)، این مدل کسب‌وکار توانسته است هزاران شغل پایدار ایجاد و حفظ کند.

چالش‌ها و راهکارها در زمینه تعاون وجود دارد,‌ چالش‌ها شامل کمبود سرمایه اولیه، ضعف در مدیریت، نبود آموزش کافی، و موانع قانونی است و راهکارها شامل تسهیل دسترسی به منابع مالی، تقویت آموزش کارآفرینی تعاونی، حمایت‌های دولتی هدفمند، و اصلاح قوانین موجود است.

تعاونی‌ها با تمرکز بر توانمندسازی اقتصادی مردم، می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش بیکاری و توسعه اشتغال ایفا کنند. توسعه این نهادها مستلزم سیاست‌گذاری جامع، حمایت نهادی و فرهنگ‌سازی در جامعه است.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.