به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا رئیسی در همایش «تحول در ایمنی و بهداشت حرفهای با رویکرد نقش هوش مصنوعی و دیجیتالیشدن در سلامت کار» اظهار کرد: نیروهای بهداشت حرفهای باید محیط کار را از نظر وجود گازهای سمی، آلودگیهای صوتی، بینایی، میکروبی، شیمیایی و آسیبهای احتمالی به سلامت کارکنان، از جمله آسیب به پوست و مو، بهدقت کنترل و بررسی کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: بررسی و نظارت بر ایمنی ساختمان بر عهده وزارت بهداشت نیست و در صورت تصریح این موضوع در قانون، باید بهروشنی مشخص شود که کدام دستگاه مسئولیت آن را بر عهده دارد.
فوت سالانه 2.7 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث کار
معاون وزیر بهداشت با اشاره به مرگ سالانه حدود 2.7 میلیون نفر در جهان و حدود 10 هزار نفر در ایران بر اثر حوادث کار، گفت: این میزان مرگومیر، قابل توجه است و لازم است اقدامات مؤثری در جهت کنترل این موارد که اغلب قابل پیشگیریاند، انجام شود. همچنین، در کشور معلولیتهای فراوانی در اثر حوادث کار بهوجود میآید و البته عوارض برخی از آنها در بلندمدت بروز میکند.
رئیسی ادامه داد: افرادی که در معرض بخار زغال یا بخار بنزن موجود در پمپبنزینها فعالیت میکنند، بلافاصله دچار بیماری نمیشوند، اما پس از چند سال، عوارض ناشی از این مواجههها ظاهر میشود. بسیاری از بیمارانی که به دلیل شرایط محیط کار دچار بیماری میشوند، در زمان اشتغال تحت بررسی قرار نمیگیرند تا مشخص شود بیماری آنها ناشی از بخار یا گازهای مضر محیط کار بوده است.
وی تأکید کرد: برخی از قوانین و استانداردهای موجود در حوزه بهداشت محیط و بهداشت حرفهای متعلق به دورههای گذشته است و نیاز به بازنگری و بهروزرسانی دارد. همچنین، باید از ابزارها و فناوریهای نوین بهره گرفت، ارزیابیها را با آنها تطبیق داد و استانداردهای روز را پذیرفت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، الکترونیکیشدن را با دیجیتالیشدن متفاوت دانست و گفت: دیجیتالیسازی و هوشمندسازی با الکترونیکسازی تفاوت دارند. بسیاری از ابزارهای نظارتی در حوزه بهداشت محیط و حرفهای باید دیجیتالی شوند و از هوش مصنوعی نیز در تحلیلها و آنالیزها استفاده شود.
رئیسی با اشاره به کمبود نیرو در بخش نظارتهای بهداشتی بر صنایع، کارگاهها و اصناف، بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در این حوزه تأکید کرد و گفت: قطعاً باید از ابزارها و توان بخش خصوصی در نظارتهای بهداشتی استفاده کرد.
روایتهایی از دوران همهگیری کرونا و تلاشهای نیروهای بهداشتی
وی از خدمات کارکنان حوزه بهداشت، بهویژه در بخش بهداشت محیط و حرفهای در دوران همهگیری کرونا قدردانی کرد و گفت: کارکنان حوزه بهداشت در آن ایام شاهکار کردند و افتخاری آفریدند که در کارنامه کاری آنها ماندگار خواهد بود.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: نیروهای بهداشت محیط و حرفهای با ایثارگری، امور را پیش بردند، ایستادگی کردند و کشور را نجات دادند؛ این دستاورد، کوچک نیست. بیشترین تعداد پروتکلهای بهداشتی در دنیا در دوران همهگیری کرونا در حوزه بهداشت محیط و حرفهای تدوین و اجرا شد.
رئیسی با اشاره به تدوین پروتکلهای بهداشتی برای سطوح مختلف کشور، از بالاترین مسئولان تا صنایع، در دوران کرونا، گفت: کشور ما با وجود تحریمها و مشکلات اقتصادی، همزمان با همهگیری کرونا درگیر شد اما اجازه ندادیم صنایع تعطیل شوند و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، فعالیت صنایع ادامه یافت.
وی ادامه داد: ارزیابیها نشان داد که در دوران کرونا، کمترین میزان ابتلا و مرگومیر ناشی از کووید-19 در صنایع بزرگ ثبت شد، زیرا این مجموعهها دقیقاً بر اساس پروتکلهای بهداشتی فعالیت میکردند. گزارشهای مربوط به این موضوع، هر هفته در جلسات ستاد ملی کرونا ارائه میشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در دوران همهگیری کرونا، هیچ کشوری تجربه قبلی نداشت و همه کشورها بهنوعی درگیر شدند، گفت: بیماری کووید-19 پیش از آن در هیچ مقطع و هیچ کشوری سابقه نداشت و همه کشورها میبایست از ابتدا با تکیه بر ابتکار، دانش، فرهنگ و ساختار محیط کار، بیماری را کنترل میکردند. این کار در کشور ما سختتر بود، زیرا در بسیاری از کشورها، برای ترغیب مردم به ماندن در خانه، حقوق ماهیانه پرداخت میشد، اما در کشور ما این امکان فراهم نبود.
رئیسی با اشاره به اینکه در دوران کرونا بسیاری از مسئولان بر تعطیلی صنایع تأکید داشتند، اظهار کرد: محل تجمع افراد، از عوامل اصلی شیوع بیماریهای واگیر بهویژه ویروسهای تنفسی است؛ اما تنها کسی که در برابر تعطیلی صنایع ایستادگی کرد و در جلسه ستاد ملی کرونا به تصویب رسید، رئیسجمهور وقت بود. استدلال او این بود که تعطیلی صنایع بهمعنای تعطیلی کشور است. آن زمان این تصمیم مورد نظر ما نبود، اما اکنون به درستی آن پی بردهام.
انتهای پیام/