امپراتوری خلیج‌فارس ترامپ؛ ثروت، قدرت،سلاح و نفوذ درهم‌تنیده

خلیج‌فارس به میدان بازی تازه‌ای برای ترامپ و خانواده‌اش تبدیل شده است؛ از املاک لاکچری و رمزارز گرفته تا پروژه‌های هوش مصنوعی. پشت پرده این سرمایه‌گذاری‌ها، چیزی فراتر از سود تجاری نهفته است؛ نفوذ سیاسی در آمریکا و دسترسی به تکنولوژی‌های پیشرفته در ازای دلارهای نفتی.

به گزارش خبرآنی، با گسترش امپراتوری خانواده «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در خلیج‌فارس، حاکمان این منطقه به دنبال نفوذ، تسلیحات و فناوری هستند.

در آستانه سفر رئیس‌جمهور آمریکا به خلیج‌فارس، «اریک ترامپ» پسر او در دوبی مشغول تبلیغ شرکت رمزارزی خود است و «دونالد جونیور» پسر ارشد او هم برای سخنرانی درباره «درآمدزایی از ماگا» در دوحه آماده می‌شود. ماه گذشته، سازمان ترامپ اولین قرارداد املاک لوکس خود را در قطر امضا کرد و جزئیات آسمان‌خراشی یک میلیارد دلاری در دوبی را منتشر کرد که آپارتمان‌های آن با رمزارز قابل خرید هستند.

از زمین گلف تا برج‌های کریپتویی

خبرگزاری فرانسه با این مقدمه می‌نویسد، در منطقه‌ای سلطنتی و سرشار از دلارهای نفتی، فهرست پروژه‌های مرتبط با ترامپ طولانی و رو به افزایش است. با این حال، تحلیلگران می‌گویند تنها سودبرنده این ماجرا همراهان ریاست‌جمهوری آمریکا نیستند.

«رابرت موگیلنیکی» از مؤسسه کشورهای عرب خلیج‌فارس در واشنگتن گفت: «دولت‌های خلیج‌فارس احتمالاً حضور برند ترامپ در کشورهایشان را راهی برای ایجاد حسن‌نیت با دولت جدید آمریکا می‌دانند.»

اگر رئیس‌جمهور آمریکا بخواهد، می‌تواند در سفر هفته آینده‌اش به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی در دومین دوره ریاست خود، از یک پروژه ترامپی به پروژه‌ای دیگر بپرد.

«کرولاین لیویت» سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این‌که آیا ترامپ دیدارهایی مرتبط با منافع تجاری خود یا خانواده‌اش خواهد داشت، گفت: «این مضحک است که حتی چنین چیزی را مطرح کنیم که رئیس‌جمهور کاری برای نفع شخصی‌اش انجام می‌دهد. او برای رئیس‌جمهور شدن ضرر مالی هم کرده است.»

رمزارز، گلف و برج‌سازی؛ ترکیب طلایی ترامپ

اما از زمین گلف ترامپ در دوبی گرفته تا برج مسکونی بلندمرتبه در جده و پروژه ۴ میلیارد دلاری گلف و املاک در زمین دولتی عمان، ردپای تجاری ترامپ در این حکومت‌های خودرای کویری به‌راحتی قابل مشاهده است.

در کنفرانس رمزارز دوبی در آوریل، اریک ترامپ و «زک ویتکاف» پسر «استیو ویتکاف» فرستاده ترامپ به خاورمیانه اعلام کردند که صندوق اماراتی MGX از رمزارز USD۱، محصول شرکت آن‌ها، برای سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری در صرافی بایننس استفاده خواهد کرد.

امپراتوری خلیج‌فارس ترامپ؛ ثروت، قدرت،سلاح و نفوذ درهم‌تنیده
اریک ترامپ اخیراً یک قرارداد املاک لوکس برای سازمان ترامپ در دوحه امضا کرد

نسخه‌های افشا شده نشان می‌دهند عنوان اصلی سخنرانی دونالد ترامپ جونیور در نشست اقتصادی قطر با عنوان «درآمدزایی از ماگا: سرمایه‌گذاری در آمریکای ترامپ» بعدها به «سرمایه‌گذاری در آمریکا» که خنثی‌تر است، تغییر یافت.

در میان این سرمایه‌گذاری‌ها، سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری صندوق ثروت حاکمیتی عربستان در صندوق سهام خصوصی «جارد کوشنر» داماد و مشاور پیشین ترامپ به چشم می‌خورد. به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، سازمان سرمایه‌گذاری قطر و مدیر دارایی مستقر در ابوظبی، «لونِیت»، نیز ۱.۵ میلیارد دلار در این صندوق سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

از املاک لوکس تا نفوذ سیاسی؛ معامله دوسر سود

سازمان ترامپ از زمان پیروزی انتخاباتی او در سال ۲۰۱۶ توسط دو پسر بزرگش، دونالد جونیور و اریک اداره می‌شود. اگرچه او دیگر عنوان اجرایی ندارد، اما سهم خود را از طریق یک صندوق امانی حفظ کرده است.

برای کشورهای حوزه خلیج‌فارس که تلاش می‌کنند اقتصاد وابسته به سوخت‌های فسیلی خود را از طریق جذب گردشگر و سرمایه‌گذاری متنوع کنند، پروژه‌های لوکس با برند ترامپ مناسب به نظر می‌رسند. اما به گفته کارشناسان، این تنها سود ماجرا نیست؛ آن‌ها راهی آسان برای دسترسی و نفوذ در قلب قدرتمندترین کشور جهان یافته‌اند.

امپراتوری خلیج‌فارس ترامپ؛ ثروت، قدرت،سلاح و نفوذ درهم‌تنیده
سفر ۲۰۱۷ ترامپ و همسرش به ریاض

به گفته «حسن الحسن» پژوهشگر ارشد سیاست خاورمیانه در اندیشکده «موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک»، امضای قرارداد با ترامپ از روش قدیمی خرید سلاح از آمریکا مؤثرتر است.

او گفت: «دهه‌ها خرید هنگفت تسلیحات توسط کشورهای خلیج‌فارس جیب شرکت‌های دفاعی آمریکا را پر کرده؛ شرکت‌هایی که کمیته‌های اقدام سیاسی آن‌ها از بزرگ‌ترین حامیان مالی کمپین‌های انتخاباتی آمریکا هستند. تأمین منافع تجاری خانواده ترامپ شاید راهی کوتاه‌تر و مؤثرتر برای رسیدن به همان هدف، یعنی نفوذ سیاسی باشد.»

الحسن گفت: «در مقابل، کشورهای خلیج‌فارس خواستار تسلیحات آمریکایی، تضمین‌های امنیتی و فناوری‌های پیشرفته، به‌ویژه هوش مصنوعی هستند.»

یکی از اولویت‌های اصلی امارات که هدف دارد در حوزه هوش مصنوعی پیشرو باشد، دسترسی به فناوری‌های پیشرفته آمریکا از جمله تراشه‌های هوش مصنوعی است که صادرات آن‌ها محدود شده است. معامله رمزارزی USD۱ صندوق دولتی هوش مصنوعی MGX که ریاست آن با شیخ «طحنون بن زاید» برادر رئیس امارات است، پس از سفر او به واشنگتن در ماه مارس و تلاش او برای دسترسی به این تراشه‌ها انجام شد.

معاملات کشورهای خلیج‌فارس با سازمان ترامپ در برابر تعهدات دولتی، از جمله وعده ۶۰۰ میلیارد دلاری عربستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری در آمریکا، کم‌اهمیت‌تر به نظر می‌رسند. کاخ سفید اعلام کرده که امارات متعهد به چارچوب سرمایه‌گذاری ۱۰ ساله به ارزش ۱.۴ تریلیون دلار شده، عددی که ابوظبی نه تأیید کرد و نه رد.

ریاض نخستین مقصد رسمی ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش بود. پیش از این سفر، آمریکا فروش موشک به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار به عربستان را تأیید کرد.

آندریاس کریگ، تحلیلگر خاورمیانه گفت: «از دیدگاه کشورهای خلیج‌فارس، این سرمایه‌گذاری‌ها فراتر از بازی‌های تجاری هستند؛ آن‌ها اهرم‌های معاملاتی راهبردی محسوب می‌شوند.»

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.