گوگل با هوش مصنوعی کلاه‌برداران اینترنتی را شناسایی می‌کند

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان، تقریباً هر کسی که از اینترنت استفاده کرده، احتمالاً با این لحظه نگران‌کننده روبه‌رو شده است که پنجره‌ای ناگهان ظاهر می‌شود و ادعا می‌کند دستگاه‌تان ویروسی شده و از شما می‌خواهد برای دریافت پشتیبانی فنی یا دانلود نرم‌افزار امنیتی کلیک کنید. این یکی از شیوه‌های رایج کلاه‌برداری آنلاین است و اکنون گوگل قصد دارد با بهره‌گیری از هوش مصنوعی با آن مقابله‌ای جدی‌تر انجام دهد.

گوگل روز پنجشنبه در یک پست وبلاگی اعلام کرد که نسخه‌ای از مدل هوش مصنوعی خود به نام جمینای (Gemini) را به کار گرفته که مستقیماً روی دستگاه کاربران اجرا می‌شود تا این‌گونه کلاه‌برداری‌های موسوم به «پشتیبانی فنی» را شناسایی کرده و به کاربران هشدار دهد.

این تنها یکی از روش‌های متعددی است که گوگل برای محافظت بیشتر از کاربران در برابر کلاه‌برداری‌ها در مرورگر کروم، جستجوی گوگل و سیستم‌عامل اندروید، از هوش مصنوعی استفاده می‌کند.

اعلامیه گوگل در حالی منتشر شد که هوش مصنوعی اکنون افراد سودجو را قادر می‌سازد تعداد زیادی محتوای جعلی و قانع‌کننده تولید کنند که خطر کلاه‌برداری‌های آنلاین را افزایش داده و موانع اجرای آن‌ها را کاهش داده است.

به گفتهٔ گروه موسوم به «ائتلاف جهانی ضد کلاه‌برداری»، در سال گذشته میلادی کاربران در سراسر جهان بیش از 1 تریلیون دلار به دلیل این‌گونه کلاه‌برداری‌ها از دست دادند.

مدیر ارشد مهندسی جستجوی گوگل طی اظهاراتی گفت: مبارزه با کلاه‌برداران همیشه یک رقابت دائمی در مسیر تکامل بوده است. جایی که مجرمان با اقدامات شرکت‌های فناوری برای ایجاد محافظت‌های جدید، روش‌های خود را تطبیق داده‌اند.

وی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان افزود: اکنون هر دو طرف ابزارهای جدیدی دارند. مسئله این است که چه کسی این ابزار را مؤثرتر به کار می‌گیرد؟ چه کسی فعال‌تر عمل می‌کند؟

هرچند گوگل سال‌هاست که از یادگیری ماشین برای محافظت از خدمات خود استفاده می‌کند، اما پیشرفت‌های اخیر در زمینهٔ هوش مصنوعی، درک زبان و شناسایی الگوها را بهبود داده و باعث شده این فناوری بتواند سریع‌تر و دقیق‌تر کلاه‌برداری‌ها را شناسایی کند.

گوگل اعلام کرد که در حالت «محافظت پیشرفته» مرورگر کروم روی دسکتاپ، مدل هوش مصنوعی مستقر روی دستگاه می‌تواند در لحظه باز شدن یک صفحه وب، آن را برای تهدیدات احتمالی اسکن کند.

این نکته اهمیت دارد، زیرا گاهی مجرمان صفحات خود را طوری طراحی می‌کنند که برای ابزارهای خزندهٔ گوگل ظاهر متفاوتی نسبت به آن‌چه کاربران می‌بینند، داشته باشند؛ روشی به نام «پنهان‌سازی» که گوگل سال گذشته نسبت به افزایش آن هشدار داده بود.

جاسیکا باوا، مدیر تولید گروه کروم، در این باره گفت از آن‌جا که مدل هوش مصنوعی به نام جمینای نانو (Gemini Nano) روی دستگاه کاربر اجرا می‌شود، خدمات به شکل سریع‌تری ارائه و حریم خصوصی کاربر نیز حفظ می‌شود.

درست مانند حالت معمولی مرور امن کروم، اگر کاربر بخواهد وارد سایت مشکوکی شود، هشدار دریافت می‌کند و سپس می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد به آن صفحه برود یا نه.

در به‌روزرسانی دیگری، اگر کاربران اندروید از طریق کروم اعلان‌هایی از سایت‌های مشکوک دریافت کنند، گوگل به آن‌ها هشدار خواهد داد و این امکان را می‌دهد که به‌صورت خودکار از دریافت آن اعلان‌ها لغو اشتراک کنند، به‌شرطی که اعلان‌های وب‌سایت‌ها در کروم برایشان فعال باشد.

گوگل همچنین فارغ از نوع دستگاه کاربران با استفاده از هوش مصنوعی نتایج کلاه‌بردارانه را در جستجو شناسایی کرده و از نمایش آن‌ها جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.