به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، مسعود شفیعی استاد دانشگاه امیرکبیر در همایش استقرار دولت هوشمند و هوش مصنوعی در نظام اداری گفت: اگر دولت اقدامی انجام میدهد باید منجر به کاهش هزینه باشد نه آنکه بخواهد برای مردم هزینه و چالش ایجاد کند.
وی افزود: سازمان اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت ارتباطات در موضوع دولت هوشمند در سند دولت الکترونیک دخیل هستند. با توجه به شرایط جدید باید در این زمینه از هوش مصنوعی استفاده شود اما ما میدانیم کاربرد آن چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟ من در خصوص این همایش با رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی تماس گرفتم اما در خصوص آن اطلاعی نداشتند.
سرعت پیشرفت تکنولوژی بیش از ظرفیت جذب بوده است
شفیعی ادامه داد: توصیه بنده این است که گذشته را بررسی و مطالعه کنند. تا میرویم جذب تکنولوژی را انجام دهیم، به صورت نمایی رشد میکند و نمیتوانیم خود را با آن هماهنگ کنیم. زیر ساخت های لازم برای این هماهنگی وجود ندارد. تجربه نشان میدهد وقتی نهاد جدیدی شکل میگیرد باید به صورت جداگانه ایجاد شود. در آییننامه ذکر شده که در صورت نیاز معاون اول رئیس جمهور نیز وارد جلسه شود. این مسئله به این منظور است که اگر دو دستگاه اجرایی دیگر همراه نشدند، معاون اول ورود کند.
ضرورت رشد جدی سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه باید از موازی کاری جلوگیری کنیم و دفاتر جدیدی را ایجاد کنیم، گفت: در حوزه هوش مصنوعی رتبه اول سرمایهگذاری با آمریکا، سپس چین و بعد انگلستان بودند. ما در این بخش در مجموعه کشورهای پایین تر از یک میلیارد دلار سرمایهگذاری هستیم. با این شرایط چگونه میخواهیم پیشرفت کنیم. در ریاست سازمان اداری و استخدامی میخوام در این مسئله همکاری جدی تری با سازمان ملی هوش مصنوعی داشته باشند. اگر درک میکنیم که دولت هوشمند چیست، دیگر نباید از واژه دولت الکترونیک استفاده کنیم. دولت الکترونیک متعلق به 20 سال قبل است.
وی گفت: برای تحقق دولت هوشمند باید هزینه شود. آیا دولت به آقای پورمحمدی اطلاع داده است که باید در این زمینه سرمایهگذاری شود؟ نمیتوان کار را در این زمینه آغاز کرد و سپس در تامین بودجه دچار مشکل شد. ما نیروی مهارتی که در عصر اطلاعات کاربردی باشد نداریم. دانشکده های کامپیوتر ما چند نیرو برای تربیت کردهاند؟ آیا نیازهای خود را به آنها اعلام کردیم؟
به گفته وی بزرگترین مگا کامپیوتر ما توان پردازشی معادل نیم بتا فلاپس دارد. این ظرفیت در عربستان 200 برابر و در آمریکا هزار برابر است. با در نظر گرفتن این شرایط نمیتوان تصور داشت که بتوانیم به رتبه اول منطقه تبدیل شویم. وقت طلا است و باید با سرعت بیشتری عمل کرد.
انتهای پیام/