دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت با صدور نامهای به دفتر صادرات گمرک، با هدف تسهیل صادرات و رفع ابهامات گمرکی، کد تعرفه صحیح صادراتی برای خوراک دام حاصل از فرآوردههای صنایع نیشکر از جمله پیت و باگاس جهت صادرات را اعلام کرده است.
به گزارش خبرآنی، طی سالهای اخیر، استفاده از محصولات جانبی صنایع نیشکر همچون پیت و باگاس در تغذیه دام به دلیل ویژگیهای تغذیهای و اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است؛ با این حال، نبود کد تعرفه مشخص برای این محصولات در فرآیندهای صادراتی، چالشهایی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده بود.
در این راستا، نرگس باقری زمردی- مدیر دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران- در نامهای خطاب به لیلا اورنگی- مدیر دفتر صادرات گمرک جمهوری اسلامی ایران- کد تعرفه صادراتیِ صحیح خوراک دام استحصالی از صنایع نیشکر شامل (پیت و باگاس) را ابلاغ کرد.
پیش از این، نبود کد تعرفه مشخص برای خوراک دام استحصالی از نیشکر، صادرکنندگان را با مشکلاتی در فرآیندهای گمرکی مواجه میکرد؛ باگاس نیشکر، به عنوان یکی از محصولات فرعی تولید شکر، دارای ۴۴ درصد فیبر و ۴۴ درصد هیدرات کربن است و به دلیل قیمت مناسب، جایگزین مناسبی برای کاه و کلش در جیره دام محسوب میشود. این محصول به صورت فله، بستهبندی یا فشنگی عرضه میشود و در خوراک دام و طیور کاربرد فراوانی دارد.
در این نامه آمده است که بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۳/۱۸۲۷۹۸۵ تاریخ ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ آن دفتر در خصوص بررسی کد تعرفه خوراک دام استحصالی از صنایع نیشکر (پیت و باگاس)، به پیوست تصویر نامه شماره ۵۱۶۳۰ تاریخ سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، مبنی بر اعلام کد تعرفه صحیح کالای مذکور، ارسال میشود.
بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، این نوع خوراک دام در زیرکد تعرفه ۲۳۰۳۲۰۰۰ طبقهبندی شده و باید تمامی مراجع ذیربط در این خصوص هماهنگ باشند.
مدیر دفتر مقررات صادرات و واردات همچنین خواستار اصلاح کد تعرفه درجشده در نامه شماره ۴۶۲۹۲۵۹ تاریخ ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ دفتر مذکور شده و از گمرک خواسته است اقدامات لازم برای بهروزرسانی اطلاعات تعرفهای انجام پذیرد.
با توجه به اهمیت تعیین دقیق کد تعرفه برای فرآیندهای صادراتی، این اصلاح میتواند از بروز مشکلات گمرکی جلوگیری کرده و روند صادرات این محصول را تسهیل کند.
ابلاغ کد تعرفه برای خوراک دام استحصالی از نیشکر، گامی مهم در جهت تسهیل صادرات این محصولات به حساب میآید؛ این اقدام باعث شفافسازی فرآیندهای گمرکی، کاهش هزینهها و زمان ترخیص کالا، و افزایش رقابتپذیری صادرکنندگان در بازارهای بینالمللی میشود.
بصورت کلی تعیین کد تعرفه مشخص برای خوراک دام حاصل از فرآوردههای صنایع نیشکر، نه تنها به رفع موانع صادراتی کمک میکند، بلکه زمینهساز توسعه بازارهای جدید و افزایش درآمدهای غیرنفتی کشور خواهد بود.
انتهای پیام