خبرهای خوش از تغذیه دانشجویان/ آمار اختلالات روانی دانشجوها

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، مسعود حبیبی امروز در نشستی با جمعی از اصحاب رسانه که در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد، درباره اقدام وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی اظهار کرد: در حال حاضر 28 هزار تخت خوابگاهی نیمه‌ساز داریم که برخی از آن‌ها بیش از 6 سال رها شده‌اند و مهم‌ترین علت این مسئله، کمبود اعتبارات است. امسال علاوه بر پیگیری از سازمان برنامه، در تلاش هستیم با استفاده از وام، اوراق بهادار و نیز جذب مشارکت خیرین، این خوابگاه‌ها را تکمیل کنیم و امیدواریم به بهبود وضعیت خوابگاه‌ها کمک شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنی درباره آمار آسیب به خود در بین رزیدنت‌ها و دانشجویان علوم پزشکی و راهکارهای وزارت بهداشت برای کاهش آن، تصریح کرد: نرخ خودکشی در میان دانشجویان علوم پزشکی کشور، پایین‌تر از میانگین جهانی است. سال گذشته، متأسفانه 7 مورد خودکشی منجر به مرگ در میان 250 هزار دانشجو به ثبت رسید. این آمار، نسبت به بسیاری از کشورهای جهان و حتی میانگین داخلی، پایین‌تر است اما حتی یک مورد فوت نیز برای ما اهمیت زیادی دارد و جای تأسف دارد.

وی ادامه داد: بسیاری از دلایل خودکشی به بیماری‌های روان‌پزشکی بازمی‌گردد. عواملی مانند کاهش امید به آینده، ناتوانی‌ها، اعتیاد و سایر اختلالات نقش مهمی در این موضوع دارند. ما با بازنگری در آیین‌نامه‌های موجود برای تسهیل شرایط دانشجویان و توجه به مسائل رفاهی، در تلاش برای کاهش فشار روانی آن‌ها هستیم.

حبیبی با بیان اینکه غربالگری روانی دانشجویان آغاز شده است، گفت: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، اختلالات شایعی چون اضطراب، افسردگی و خشم در بین دانشجویان مشاهده می‌شود. در صورت وجود تاب‌آوری در مواجهه با مشکلات، میزان آسیب به خود کاهش می‌یابد. پزشکان همواره مشغول مطالعه هستند و حتی گاهی از تعطیلات نیز محروم‌اند. این دانشجویان به‌طور میانگین 10 کشیک دارند و باید به بیماران رسیدگی کنند. پس از فارغ‌التحصیلی نیز برای گذراندن طرح، به مناطق محروم اعزام می‌شوند و در مواردی، امکان ازدواج، خرید مسکن یا خودروی مناسب را پیدا نمی‌کنند که همه این موارد می‌تواند بر میزان تاب‌آوری آن‌ها تأثیر بگذارد.

وی افزود: در تلاش هستیم تا مهارت‌هایی مانند مدیریت خشم را در قالب واحدهای آموزشی به دانشجویان بیاموزیم؛ این موضوع در شورای برنامه‌ریزی در دست بررسی است. همچنین منابع موجود را برای آموزش مهارت‌های زندگی به دانشجویان و رزیدنت‌ها، به‌ویژه افراد در معرض خطر مشکلات روانی، اختصاص داده‌ایم. در کنار شناسایی مشکلات دانشجویان از طریق غربالگری، قصد داریم اردوهای تفریحی نیز برای آنان برگزار کنیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: نقش اساتید در سلامت روان دانشجویان بسیار مهم است و مطالعات نشان می‌دهد ارتباط مؤثر با اساتید، تأثیر چشمگیری در کاهش فشارهای روانی دانشجویان دارد.

وی همچنین درباره کیفیت غذای برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی تصریح کرد: یکی از دلایل افت کیفیت غذای دانشجویی، بدهی دانشگاه‌ها به پیمانکاران است. سال گذشته، وزارت بهداشت بدهی دانشگاه‌ها در حوزه تغذیه را از محل صندوق ذخایر ارزی پرداخت کرد و در حال حاضر تقریباً تمامی این بدهی‌ها تسویه شده‌اند، لذا اکنون امکان مطالبه‌گری درباره کیفیت غذا فراهم است.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.