خبرآنی/همدان نهاوند سرشار از معادن و ذخایر معدنی مهم است و در این زمینه جایگاه ویژهای در کشور و استان دارد اما تاکنون این معادن ارزشمند سهم ناچیزی در ایجاد اشتغال و توسعه این شهرستان داشتهاند.
نهاوند در بخش معادن ظرفیتهای بسیار زیادی دارد که در کشور و حتی در دنیا زبانزد هستند، از جمله این معادن مهم میتوان به دولومیت، سیلیس، کربنات کلسیم، مارن، سنگ لاشه، سنگ آهک، شن و ماسه و... اشاره کرد.
همچنین نهاوند بعد از کشور کانادا یکی از ذخیرهگاههای مهم معادن سنگ دولومیت در جهان است که به دلیل تنوع و مرغوبیت این سنگ رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داده است که این مواد معدنی مهم به خصوص دولومیت مصارف گستردهای در کشور بهویژه در صنایع هوایی، هوافضا و دفاعی دارد و نقش مهمی در صادرات کشور ایفا میکند.
اما با وجود این ظرفیت مهم، تاکنون آنطور که باید از این ظرفیت برای ایجاد اشتغال و شکوفایی اقتصادی شهرستان استفاده نشده و در بخش بهرهبرداری از معادن، شهرستان در سطح ابتدایی قرار دارد.
بهگزارش خبرآنی، پیرو جلسات و پیگیریهای نماینده مردم نهاوند در مجلس در مورد ظرفیت معادن شهرستان نهاوند با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون وزیر و مدیرعامل سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) در ۱۷ فروردین امسال یک تیم تخصصی برای ارزیابی ظرفیتهای معدنی شهرستان نهاوند به سرپرستی مدیر ارشد معادن ایمیدرو و مسئولان محلی و استانی در نهاوند حضور یافتند و از چند معدن فعال شهرستان بازدید و در پایان بازدیدها هم جلسهای با حضور نماینده شهرستان، فرماندار و دیگر مسئولان برگزار کردند.
پیرو این جلسه مسئولان ارشد شهرستان اعلام کردند؛ با صحبتهای انجام شده باید پهنههای جغرافیایی امیدبخش در حوزه اکتشاف را به ایمیدرو واگذر کرد تا نتیجه مطلوب در کشف و بهرهبرداری معادن شهرستان نهاوند حاصل شود و نوید فصلی تازه برای بهرهبرداری از این معادن را به مردمشهرستان دادند.
فعالیت ۲۳ واحد معدنی در نهاوند
رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند در اینباره به خبرآنی گفت: شهرستان نهاوند دارای ۴۷ واحد معدنی است که ۲۳ واحد آن در حال حاضر فعال است و برخی واحدها هم با ظرفیت کمتر فعالیت میکنند.
نقی کاکاوند اظهار کرد: عمده معادن نهاوند دارای ذخایر دولومیت، سیلیس، سنگ آهک، شن و ماسه هستند و تقریبا تمامی ذخایر معدنی شهرستان که تاکنون پروانه بهرهبرداری برای آنها صادر شده حدود ۲۴۴ میلیون تُن ظرفیت دارند.
وی با بیان اینکه مساحت محدودههای معدنی شهرستان ۵۳هزار کیلومترمربع است که وسعت زیادی را شامل میشود و نشاندهنده ظرفیت بالای این حوزه در نهاوند است، افزود: در حال حاضر تعداد دو فقره گواهی کشف معدن مس و دو فقره پروانه اکتشاف برای معدن طلا در محدوده روستای عشوند نیز صادر شده است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند با اشاره به اینکه معادن نهاوند دارای ذخایر ارزشمند و غنی هستند و این شهرستان جز مناطق دارای منابع با ارزش معدنی است، خاطرنشان کرد: این منابع خدادادی نیازمند سرمایهگذاری هستند و ما برای همکاری با هرگونه سرمایهگذار طبق قانون آمادگی کامل داریم.
کاکاوند با تأکید براینکه در این راستا فروردین امسال مسئولان بخش معدن شرکت ایمیدرو و مسئولان استانی و محلی بازدیدی از چند واحد معدنی نهاوند انجام دادند تا زمینههای سرمایهگذاری در این بخش بررسی شود، بیان کرد: مسئولان در این بازدید از نزدیک با ظرفیتها و ارزشهای معادن شهرستان آشنا شدند و برای سرمایهگذاری در این حوزه اعلام آمادگی کردند که این اقدام نویدبخش افقهای روشن در حوزه معادن در شهرستان نهاوند است.
برای توسعه معادن نهاوند نیازمند سرمایهگذاری هستیم
علیرضا نثاری، نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز درباره ظرفیت مهم معادن شهرستان نهاوند به خبرآنی گفت: استفاده از معادن در راستای اشتغالزایی و توسعه شهرستان از جمله اولویتهای شهرستان است و این اقدام را به جد پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه برای توسعه معادن شهرستان نیازمند سرمایهگذاری هستیم و باید بستر را برای حضور سرمایهگذاران فراهم کنیم، افزود: بازدیدها، جلسهها و پیگیریهای خوبی در مورد ظرفیت معادن نهاوند با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون وزیر و مدیرعامل سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) صورت گرفته است.
نثاری ادامه داد: در همین راستا فروردین ماه امسال یک تیم تخصصی برای ارزیابی ظرفیتهای معدنی شهرستان نهاوند با حضور مدیر ارشد معادن ایمیدرو و نماینده شرکت فولاد تکنیک با همراهی مسئولان مربوطه استان و شهرستان در نهاوند حضور یافتند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه تیم تخصصی شرکت ایمیدرو در ابتدا بازدیدی از چند معدن فعال شهرستان به عمل آوردند و در پایان بازدیدها جلسه جمعبندی برگزار شد که حتماً نتایج خوبی حاصل میشود، اضافه کرد: با جذب سرمایهگذار در این بخش بسیاری از مشاغل در کنار معادن ایجاد میشود که اتفاق بسیار مبارکی است.
وی با تأکید بر جذب سرمایهگذار در حوزه معادن، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت نهاوند در حوزه معادن نیاز به یک پایش و مطالعه جامع اکتشاف در این زمینه است که این مهم از طریق وزرات صنعت، معدن و تجارت با محوریت ایمیدرو قابل اجرا است.
قابلیت نهاوند برای پایلوت شدن برای شروع عملیات ژئوفیزیک هوایی غرب کشور
نثاری با بیان اینکه نهاوند قابلیت پایلوت شدن برای شروع عملیات ژئوفیزیک هوایی غرب کشور را داراست که این امر زمینهای مناسب برای به نتیجه رسیدن فاز پایش و مطالعاتی معادن غرب کشور و بهویژه نهاوند است، گفت: در حین انجام کار نیز باید مطالعاتی همزمان از ظرفیتهای موجود و شناخته شده نیز صورت بگیرد.
وی با تأکید براینکه باید پهنههای جغرافیایی امیدبخش در حوزه اکتشاف را به ایمیدرو واگذر کرد تا نتیجه مطلوب در کشف و بهرهبرداری معادن شهرستان حاصل شود، افزود: اگر این سرمایهگذاریها انجام شود تولید و به تبع آن اشتغال زیادی در بخشهای مختلف بهصورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میشود و با جدیت به دنبال این سرمایهگذاری هستیم و هر اقدامی نیاز باشد انجام خواهیم داد و حتماً این موضوع به صورت مستمر پیگیری خواهد شد.
به گفته وی؛ سرمایهگذاری در معادن نهاوند اقتصاد شهرستان را توسعه میدهد چون بعضی از معادن نهاوند مانند دولومیت در کشور کمنظیر هستند که باید شهرستان از مواهب آن بهرهمند شود.
بهدنبال ورود هلدینگهای سرمایهگذاری در شهرستان هستیم
مجتبی بیرانوند، فرماندار نهاوند نیز در این زمینه به خبرآنی گفت: شهرستان نهاوند ظرفیتهای زیادی در حوزههای گردشگری، کشاورزی و معادن دارد و باید تلاش کنیم از این ظرفیتها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری برای تولید مهم است و باید فرمایش رهبر معظم انقلاب با وحدت و همدلی به نحوه شایسته اجرایی شود، تصریح کرد: هر مسئولی در این زمینه وظیفه دارد تا تلاش و کوشش کند چون این اقدام با اشتغال شهرستان به صورت مستقیم در ارتباط است.
بیرانوند اضافه کرد: به دنبال ورود هلدینگهای سرمایهگذاری در شهرستان هستیم و باید زیرساختها را در بخشها و موقعیتهایی که ظرفیتها قرار دارد، فراهم کنیم و ضرورت دارد همه دستگاهها ورود کنند و سرمایهگذار را ناامید نکرد.
وی با بیان اینکه چیزی که میتواند ظرفیتهای شهرستان را بالفعل کرده و سرمایهگذاران را جذب و فعال کند، رفتار اصولی مدیران و اراده آنها برای عملی شدن این موضوع مهم است، خاطرنشان کرد: در راستای سرمایهگذاری که زمینهساز ایجاد اشتغال و تولید است بانکها نقش مهم و بسیار اثرگذاری دارند و نیاز است بانکهای شهرستان به این مورد توجه ویژه داشته باشند.
بیرانوند با اشاره به حضور تیم تخصصی ارزیابی وزرات صنعت، معدن و تجارت برای بازدید از معادن شهرستان، افزود: ظرفیتهای شهرستان و موقعیت آن از نظر جغرافیایی که محل تلاقی سه استان همدان، لرستان و کرمانشاه است زمینه مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه معادن ارزشمند این شهرستان است.
وی با بیان اینکه این توانمندی وجود دارد تا وزرات صنعت و معدن و شرکت ایمیدرو با تمام توان در حوزه سرمایهگذاری برای بهرهبرداری و احداث کارخانههای فرآوری مواد معدنی در این شهرستان ورود کنند، تاکید کرد: این بازدید و جلسه باید شروعی برای فصلی تازه در راستای اکتشاف و بهرهبرداری از معادن نهاوند باشد که منجر به توسعه و اشتغالزایی میشود.
به گزارش خبرآنی؛ یکی از ظرفیتهای عظیم شهرستان نهاوند وجود معادن بزرگ و منحصر به فرد مانند دولومیت است که سرمایهگذاری در معادن نهاوند و ورود هولدینگها و شرکتهای بزرگ در این بخش میتواند موجب ایجاد اشتغال بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در شهرستان شود و میتوان امیدوار به انجام اتفاقات و اقدامات خوبی در این حوزه شد. همچنین سرمایهگذاری در بخش معادن میتواند اقتصاد شهرستان را توسعه دهد که البته این مهم همت مسئولان شهرستان را میطلبد.
انتهای پیام