به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان از طریق شبکه کوانتومی روچستر (RoQNET) اطلاعات را با استفاده از فوتونهای جداگانه در کابل نوری ۱۱ مایلی در دمای اتاق و با کمک طول موج نوری منتقل کردند. این نخستین گام به سمت ایجاد ارتباطات کوانتومی ایمن و مقیاس پذیر به حساب می آید. شبکه ارتباطات کوانتومی امنیت داده را به میزان قابل توجهی ارتقا میدهد زیرا ایجاد نسخه یا رهگیری پیامها بدون ردیابی را غیرممکن می کند.
این سیستمها به بیتهای کوانتومی یا کیوبیتها متکی هستند که به وسیله اتمها و ابررساناها ساخته می شوند. اما در ارتباطات دور برد فوتونها یا ذرات جداگانه نور عملیاتی ترین نوع کیوبیت هستند. فوتونها با خطوط ارتباطی فعلی سازگار هستند که به طور معمول محبوبیت زیادی دارند زیرا می توانند در زیرساختهای جهانی فیبرنوری سفر کنند.
هرچند ممکن است در شبکههای کوانتومی آینده از انواع کیوبیتهای مختلفی مانند نقطههای کوانتومی یا یونهای به دام افتاده استفاده شود، هر کدام از این موارد برای فعالیتهای رایانشی خاصی مناسب هستند و فوتونها همچنان بهترین گزینه برای خطوط ارتباطی فعلی به حساب می آیند. تحقیق جدید روی فعالسازی ارتباطات بین انواع مختلف کیوبیت در یک شبکه یگانه متمرکز شده است.
استفان پربل پروفسور کالج کیت گلیسون در بیانیه مربوط به این تحقیق می گوید: فوتونها با سرعت نور حرکت می کنند گستره طول موج وسیعشان سبب می شود ارتباطات با انواع مختلف کیوبیتها ممکن شود. تمرکز ما روی توزیع درهم تنیدگی است و RoQNET یک بستر آزمایشی برای این امر به حساب می آید.
تیمهای محققان در هر دو پردیس کارشناسی خود در زمینه اپتیک، اطلاعات کوانتومی و فوتونیک را ترکیب کردند تا فناوری مبتنی بر مدارهای یکپارچه فوتونیک بسازند که از شبکه کوانتومی پشتیبانی می کند.
ویجای سوندارام که رهبر این پژوهش است می گوید: این آزمایشها به وسیله تجهیزات سنگین اپتیکی و تلسکوپهای بزرگ انجام می شد. ما سعی کردیم تمام این روند را در یک میکروتراشه قرار دهیم.
محققان دانشگاه روچستر این پروژه را گامی مهم در جهت ساخت شبکههای کوانتومی برای ارتباطات ایمن می دانند.